Home » Life & Style » Cum a evoluat relația fraților William și Harry în ultimii ani. Adevăratul motiv pentru care cei doi s-au certat

Cum a evoluat relația fraților William și Harry în ultimii ani. Adevăratul motiv pentru care cei doi s-au certat

Ileana Mladinoiu / 03.10.2022, 12:29
Cum a evoluat relația fraților William și Harry în ultimii ani. Adevăratul motiv pentru care cei doi s-au certat

În cadrul familiei regale britanice lucrurile au luat o altă întorsătură. Nu este un secret pentru nimeni că atmosfera a fost mai mult decât tensionată între prinții Harry și William de când ducele de Sussex a plecat în Statele Unite. De atunci, abia și-ar fi vorbit între ei. Potrivit corespondentului regal, Prințul Harry îl găsește pe fratele său William vinovat că i-a întors spatele pentru a-l susține”, viitorul rege sfătuindu-l mai degrabă „să ia cât mai mult timp să o cunoască pe această fată”. Se pare că William a vrut să se asigure că frățiorul său nu este „orbit de dorința” pe care o simțea pentru actrița americană. Cuvinte la care, evident, Harry nu se aștepta și care ar fi fost rostite chiar și atunci când restul Palatului Regal nu era primitor față de cea care urma să devină ducesă.

Cum a evoluat relația fraților William și Harry. De ce s-au certat, de fapt

La rândul său, Prințul William încă așteaptă ca fratele său mai mic să-și ceară scuze după Megxit (un fel de Brexit) și discursurile sale devastatoare în diverse interviuri de televiziune și reviste americane. De asemenea, moștenitorul tronului nu digeră ideea fratelui său de a-și publica memoriile, așteptate anul viitor. Prin urmare, prințul William preferă acum să tacă, pentru a evita încă o dată ca discuțiile cu Harry să fie în curând răspândite peste tot în presă.

Pe site-ul The Sun sunt publicate diverse fragmente din cartea lui Robert Lacey care revine la tensiunile existente între frați și explică faptul că acestea datează de la sfârșitul lui 2018 și că ele au ca punct de plecare acuzațiile de hărțuire aduse lui Meghan Markle de fostul ei manager de comunicații, Jason Knauf. Aceasta din urmă făcuse la acea vreme numeroase dezvăluiri despre comportamentul inadecvat al lui Meghan Markle față de angajații săi în perioada petrecută la Palatul Kensington. Potrivit lui Robert Lacey, aflând despre aceste acuzații și citind „dosarul de probă” întocmit de Jason Knauf, prințul William ar fi fost foarte șocat.

William si Harry, alături de soțiile lor
William si Harry, alături de soțiile lor

„Adevărata problemă nu a fost între Meghan și Kate, ci între William și Harry”

Atunci prințul Wiliam l-ar fi sunat imediat pe prințul Harry, care,  presupunând că a dat credit acuzațiilor la adresa logodnicei sale, i-ar fi închis telefonul. Prințul William a dorit ca toate să poată fi rezolvate rapid, fără să facă prea mult zgomot. Evident, discuția nu s-a oprit aici și cei doi frați au continuat să se certe aprins. Se spune că Prințul William și-ar fi dat chiar afară fratele în timpul unei noi cerți. De atunci, comunicarea dintre cei doi frați, până acum foarte uniți, ar fi fost întreruptă, sau aproape, în ciuda încercărilor de reconciliere.

Comentatorul regal Katie Nicholl în documentarul de la Channel 5 William and Harry: prinți în război? afirmă: William este furios că Kate Middleton a fost implicată într-un rând în cadrul familiei regale în urma unei dispute cu Meghan Markle pe tema rochiei de domnișoară de onoare purtată de Prințesa Charlotte la nunta ei cu Prințul Harry.

„Adevărata problemă nu a fost între Meghan și Kate, ci între William și Harry” detaliază specialistul în familia regală. De adăugat că William era foarte supărat că Kate, care până atunci fusese foarte imparțială în acest conflict fratern, fusese implicată. Protector cu soția sa, William a fost profund șocat de atacurile făcute de cumnata lui în timpul interviului său șoc cu Oprah Winfrey.

„Nu-și mai poate ascunde adevăratele sentimente pentru că simte că ea i-a lipsit public de respect familia”, a indicat apoi jurnalistul Dan Wooton pentru Daily Mail. „William consideră că modul în care a fost tratată Kate este nedrept”, a mai adăugat acesta.

De ce prințul Harry a părăsit familia regală

Harry este cel care și-a dorit cel mai mult să părăsească familia regală. Confruntat cu primirea foarte rece oferită lui Meghan, Harry și-ar fi băgat în cap că Palatul încerca să-i saboteze relația cu ea.

„Existau doar o mână de oameni care lucrau la Palat în care cuplul putea avea încredere”, conform unor scurgeri către organizate de membrii personalului.

Totuși, soțul lui Meghan Markle a explicat în emisiunea The Late Show, a celebrului prezentator și comedian James Corden, difuzată pe YouTube, în 26 februarie 2021, că mutarea din Marea Britanie a fost o decizie urgentă pentru el și soția sa. „Așa că am făcut ceea ce ar face orice soț și tată. Mi-am spus că trebuie să-mi iau familia departe de toate astea” și că această alegere nu înseamnă că părăsește complet Regatul Unit. „În ceea ce mă privește, indiferent de deciziile luate, nu voi pleca niciodată. Voi contribui mereu, viața mea este de serviciu public, așa că oriunde aș fi în lume, va fi la fel”. Pe un ton amuzat, la microfonul gazdei, Prințul Harry nu a ezitat să spună că a preferat reprezentarea vieții regale văzută de Netflix prin serialul „The Crown” decât cea publicată în ziare.

Încercări de împăcare după scandalul rasial provocat de Meghan Markle

După interviul acordat de Meghan Markle și prinţul Harry jurnalistei americane Oprah Winfrey, difuzat de CBS pe 7 martie, Harry a vorbit cu fratele lui mai mare, prinţul William, dar discuţia dintre ei a fost „neproductivă”. Însă, „toţi trei sunt bucuroşi că măcar au iniţiat o conversaţie”, a declarat jurnalista americană Gayle King pentru același post.

În interviul respectiv, Meghan a afirmat că un membru al familiei regale britanice s-a întrebat cât de închisă urma să fie culoarea pielii fiului ei, Archie, după naştere, relatează evenimentulistoric.ro

Însă, nici prinţul Harry nu s-a lăsat mai prejos decât soția lui, declarând că: „tată lui, prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, l-a dezamăgit şi că el însuşi s-a simţit prins în capcană în timp ce era membru cu rol activ al familiei regale”.

Regina Elisabeta a II-a, pe atunci în vârstă de 94 de ani, a declarat că: „membrii familiei regale britanice sunt întristaţi de experienţele dificile prin care au trecut nepotul ei Harry şi soţia acestuia”.