Home » Life & Style » Cum au fost surprinși extratereștrii în urmă cu mai bine de 3 secole. Un document rar scoate la iveală detalii incredibile

Cum au fost surprinși extratereștrii în urmă cu mai bine de 3 secole. Un document rar scoate la iveală detalii incredibile

Voicu Costin / 25.05.2022, 11:21
Cum au fost surprinși extratereștrii în urmă cu mai bine de 3 secole. Un document rar scoate la iveală detalii incredibile

Un document rar publicat în anul 1698 a fost descoperit la un eveniment de evaluare a unor manuscrise vechi, desfășurat în Moreton-in-Marsh, Gloucestershire din Marea Britanie. Volumul scris de Christianus Huygens dezvăluie fascinația sa privind potențiala existență a extratereștrilor. Cum au fost surprinși extratereștrii în urmă cu mai bine de 3 secole?

Autorul care a surprins extratereştrii

În cartea intitulată ”Lumea cerească descoperită: Conjecturi privind locuitorii, plantele și producțiile lumilor de pe planete”, autorul încearcă să își imagineze ce fel de creaturi ar putea fi extratereștrii și ce ar putea să facă ei, de pe planeta lor.

El sugerează că extratereștrii se bucură de astronomie și observații, de navigația cu bărci și ascultă muzică, dar, de asemenea, ei ar suferi nenorociri, războaie și sărăcie ”deoarece astea ne duc la invenție și progres”. În imaginația autorului, Christianus Huygens, extratereștrii sunt o specie mult mai evoluată decât oamenii, iar acest lucru se observă din tehnologia pe care acesta crede că entitățile o dețin și care duc la războaie.

Cartea va fi scoasă la licitație datorită unicității ei, iar prețul nu va fi unul deloc mic. Ar putea avea un preț destul de mare de pornire la o licitație (undeva la 2.000-3.000 de lire sterline), care se va desfășura pe 5 iulie 2022 la Hansons Library Auction din Bishon Hall din Staffordshire.

Cel care a descoperit neobișnuita carte din secolul al XVII-lea, evaluatorul Jim Spencer a spus:

„Este fascinant să ne gândim la cineva care a întors aceste pagini în 1698, ce trebuie să fi simțit, atunci când a citit aceste descrieri ale vieții de pe Jupiter sau Saturn, înainte de a privi cerul nopții”.

Evaluatorul volumului a declarat că este fascinat de ce a putut să gândească autorul în acea vreme. Deși tehnologia lipsea cu desăvârșire în secolul XVII, este atractiv să vezi cum autorul abordează subiectul ca și cum ar avea habar despre ceea ce oamenii din zilele noastre au descoperit despre extratereștrii:

„Răsfoirea paginilor îți dă un ”sentiment curios” din cauza subiectului său care aparține viitorului sau science-fiction-ului, cu toate că scriitorul ne vorbește din trecut”, a mai declarat evaluatorul Jim Spencer.

În ce loc din România și-au făcut apariția extratereștrii

Specialiști în astronomie spun că este imposibil să nu existe și alte forme de viață inteligente în afară de om. Totodată, nu puțini sunt cei care susțin că au văzut OZN-uri (obiecte zburătoare neidentificate) pentru o scurtă perioadă de timp, după care au dispărut. Așa este și cazul unui eveniment care s-a petrecut în România, fiind relatat chiar și de cei de la National Geographic.

În anul 2001, în satul Nănești, județul Vrancea, a avut loc o pană de curent. În jurul orei 22:30, sătenii au ieșit afară pentru a vedea ce se întâmplă. La un moment dat, pe cer a apărut un OZN care emitea flash-uri de lumină.

Acest lucru a uimit sătenii, oamenii spunând că sigur a fost urmă de extratereştrii. Mai mult, în localitate avea loc o nuntă, invitații văzând și ei cum cerul s-a luminat. Acest eveniment ciudat a ținut circa două ore. Ȋn zilele următoare, specialiștii în fenomene OZN au analizat zona în căutare de dovezi, fără niciun rezultat însă.