Home » Life & Style » Cum poți să faci acasă cartofi wedges. Trucuri prețioase și sfaturi utile care îi fac mai buni ca la fast food

Cum poți să faci acasă cartofi wedges. Trucuri prețioase și sfaturi utile care îi fac mai buni ca la fast food

Cojocaru Cristian / 16.01.2022, 10:39
Cum poți să faci acasă cartofi wedges. Trucuri prețioase și sfaturi utile care îi fac mai buni ca la fast food

Uneori ajungi să rămâi în pană de idei în ceea ce privește aperitivele. Din cartofi poți prepara un gustos aperitiv și cu siguranță ți-ai dorit să gătești măcar o dată cartofi wedges însă nu știai cocret cu se prepară aceștia. Află mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară aceștia pentru a-i încânta pe cei dragi cu un aperitiv pe măsură.

Pregătește cartofi wedges la tine acasă

Cartofii wedges pot fi un aperitiv gustos dar totodată și un preparat simplu de realizat. Datorită aromelor pe care le poți îmbina cu aceștia, dar și a faptului că sunt crocanți, reprezintă candidatul excelent pentru a-l pune pe masă când îți aștepți invitații. Aceștia pot fi copți la cuptor, pregătiți în air fryer sau chiar prăjiți. Iată mai multe modalități de a pregăti cartofii care se îmbină perfect cu sos de chilli, ketchup sau guacamole.

Pentru început, va trebui să înmoi și să cureți bine 500 de grame de cartofi, apoi clătește-i sub un jet de apă. Taie ulterior fiecare cartof pe lungime în două bucăți. Dacă ai spălat bine cartofii, coaja o poți lăsa, iar apoi taie fiecare parte în 3 sau 4 felii, după mărimea cartofului. Adaugă apoi cartofii într-un bol cu apă rece și lasă-i deoparte vreme de 30 minute. Pregătește fiecare condiment și lasa-le deoparte.

Ingrediente:

  • 1 linguriță de pudră de ardei iute roșu sau ¾ linguriță de paprika;
  • ¼ linguriță de piper negru;
  • 1 linguriță de praf de usturoi;
  • 1 linguriță de praf de ceapă;
  • ¾ linguriță de sare;
  • 1 linguriță de cimbru;
  • 1 linguriță de oregano;
  • 1 linguriță de busuioc;
  • 2 linguri de amidon de porumb sau făină.
cartofi wedges
Alege una dintre metodele de preparare a cartofilor wedges

Metodă de preparare:

Amestecă toate condimentele și gustă compoziția. În cazul în care mai este nevoie, după gust, mai adaugă sare. Preîncălzește cuptorul la o temperatură de 220 grade Celsius. Tapetează tava de copt, după care scurge cartofii de apă și utilizează un prosop de bucătărie pentru a-i șterge.

Unge cartofii bine cu ulei, iar apoi presară amestecul de mirodenii realizat anterior. Multe dintre condimente se vor depune pe fundul bolului, astfel că e necesar să amesteci bine cartofii cu acestea, într-un mod uniform. Dacă pregătești cartofii în air fryer, trebuie doar să așezi cartofii în coș. Prima opțiune este setarea implicită pentru cartofii prăjiți, iar spre finalul procesului, prăjește-i la o temepratură de 200 de grade Celsius, până când aceștia vor deveni crocanți și aurii, pentru aproximativ 2 – 3 minute. Cea de-a doua metodă constă în a-i prăji la 200 de grade Celsius pentru 8 – 9 minute, scutură cartofii și repetă pentru alte 8 – 9 minute până când aceștia devin aurii.

Dacă pregătești cartofii la cuptor, pune cartofii în tava de copt cu partea cu coajă în jos. Coace-i vreme de 30-35 de minute, până când aceștia devin crocanți. În cazul în care este necesar, ajustează timpul de coacere în funcție de mărimea cartofilor.

În cazul în care îi pregătești la tigaie, pune apă într-o oală și las-o până dă în clocot. Fii sigur că ai adăugat și sare în apă, iar atunci când aceasta dă în cloclot, mărește flacăra și adaugă cartofii. Fierbe cartofii până când sunt pe jumătate făcuți, iar după ce sunt gata, scoate-i din apă și adaugă-i într-o strecurătoare. După ce s-au răcit complet, adaugă mixul de condimente și stropește-i cu puțină apă. Toarnă ulei într-un tuci adânc și încălzește-l.

Atunci când uleiul a ajuns la o temperatură suficient de înaltă, pune cartofii la prăjit. Aceștia mai trebuie prăjiți o dată la foc mediu până când devin aurii. Prăjirea dublă îi va determina să devină crocanți. Aceștia se servesc atunci când sunt calzi, putând fi serviți atât simpli cât și cu un ameste de sos de ardei iute sau sos de iaurt cu usturoi.