Home » Life & Style » Cum să fii mai fotogenică. 9 trucuri pentru imagini reușite

Cum să fii mai fotogenică. 9 trucuri pentru imagini reușite

Ileana Mladinoiu / 11.03.2021, 20:00
Cum să fii mai fotogenică. 9 trucuri pentru imagini reușite

Atunci când vreți să vă fotografiați, de multe ori vă simțiți frustrate, fiindcă ați mai făcut-o de multe ori și ați văzut că nu sunteți fotogenică. În vreme ce unele femei se simt foarte relaxate în fața obiectivului, altele, dimpotrivă, sunt încordate și nu se vor regăsi deloc în imaginea captată. Suntem aici, ca să vă prezentăm câteva sugestii pentru a fi cât se poate de fotogenică.

Trucuri pentru cele mai bune imagini

Lucrează-ți zâmbetul în fața oglinzii

Scopul este simplu. Să-ți cunoși bine fața, încât, în caz de urgență, poți arăta instantaneu foarte bine. Aceasta nu este o abordare naturală, căci principiul artei fotografice este de a dezvălui sufletul lucrurilor și al oamenilor așa cum este.

Joacă-te cu privirea

Va trebui să te gândești la tine ca la o vedetă de film în timpul apariției pe covorul roșu de la Hollywood. Cu o privire profundă, ochi pe jumătate închiși, zâmbet ușor, ești pregătită să treci testul.

Relaxează-ți buzele

Este vorba aici de a îmblânzi expresia buzelor, de a nu încerca neapărat să-ți arăți dantura și mai ales de a nu vorbi în timpul capturii. Relaxează-ți ușor buzele, nu le țuguia ca și cum ai vrea să săruți pe cineva. Vei arăta foarte expresivă.

Cum să fii mai fotogenică. Trucuri pentru cele mai bune imagini
Cum să fii mai fotogenică

Dă volum părului tău

Un păr cu volum reprezintă un atu pentru cele care credeți că nu sunteți fotogenice. De aceea, treceți mâinile prin păr sau folosiți un spray cu apă de mare.

Adoptă atitudinea unui om fericit

O vorbă spune că un suflet fericit face o față fericită. În acest caz, lăsați-vă corpul “să zâmbească”, ridicați pieptul, îndreptați umerii, ridicați bărbia, înclinați subtil capul înapoi sau ușor în lateral. Arată-te pe deplin în lumină, în loc să te învălui în umbră.

Identifică-ți cel mai bun profil

Vei părea mai fină și mai armonioasă, deoarece zonele de umbră și lumină naturală vor fi create pe fața ta. Părul va fi, de asemenea, dezvăluit într-o nouă lumină și tu într-un glamour care ți se va potrivi foarte bine.

Fotografiază-te în picioare

Genul acesta de fotografii realizate stand în picioare, cu o mână pe șold și cu privirea profundă către obiectiv te vor arăta cu 5 kilograme mai puțin.

Fotografie de CV

Pentru o fotografie de tip CV, stai în fața unui perete alb. Acest lucru îți va lumina fața, dar mai ales albul fundalului va ajuta dispozitivul să facă ajustări și să găsească tonul potrivit pentru pielea ta, care nu va fi atunci nici roz, nici gălbuie.

Fă mai multe fotografii

Nimeni (sau aproape) nu arată sublim la prima captură a imaginii sale. Atunci vei fi supusă mai multor încercări, până se va găsi fotografia viselor tale. Cu alte cuvinte, aparatul foto nu-ți poate fi dusman. Depinde de tine, cum poți apărea senină într-un instantaneu, fără o bărbie dublă sau chiar acel zâmbet care se poate transforma într-o grimasă.

Dacă recapitulăm, data viitoare când vezi un obiectiv care apare în fața ta, ridică-te și nu mai sta pe gânduri. Cunoști acum câteva trucuri ce te vor îndepărta mult de ideea că nu ești fotogenică.