Home » Life & Style » Cum să păstrezi lalele tăiate într-o vază pentru o lungă perioadă de timp. 10 trucuri și sfaturi utile

Cum să păstrezi lalele tăiate într-o vază pentru o lungă perioadă de timp. 10 trucuri și sfaturi utile

Voicu Costin / 11.04.2022, 18:05
Cum să păstrezi lalele tăiate într-o vază pentru o lungă perioadă de timp. 10 trucuri și sfaturi utile

Cu semnificații cât mai diverse și cu gingășia caracteristică, lalelele își fac loc în casele oamenilor, fie în buchete, fie sub formă de aranjamente florale, imediat cum apare sezonul lor. Odată cu venirea primăverii, crește dorința de a avea flori acasă. Nu este nimic mai frumos decât înfrumusețarea interiorului cu un buchet de flori colorate. Cum să păstrezi lalele tăiate?

Sfaturi și trucuri pentru a ține lalelele cât mai mult timp în vază

Sunt flori frumoase, originare din Asia și foarte frecvente în Olanda. Sunt apreciate și în Italia. Le găsim cultivate pe pământ, la rând în paturile de flori ale grădinilor, dar și în ghivece și decorațiuni, precum florile tăiate.

Cu mici trucuri simple, lalelele tale vor rămâne frumoase cel puțin 7 – 8 zile. Dintre florile de primăvară, lalelele sunt cele mai delicate și se ofilesc repede, dacă nu știi să le păstrezi corect. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a menține lalelele în vază.

  1. Înainte de a introduce lalelele în apă, taie 1 cm din codițe sub jet de apă. Tăietura trebuie să fie oblică pentru a crea o suprafață cât mai mare de absorbție a apei. Se recomandă tăiere sub jet de apă pentru a împiedica formarea unor bule de aer pe suprafața de absorbție, bule care pot împiedica hidratarea corespunzătoare.
  2. Îndepărtează frunzele de pe tulpini

Dacă acestea ajung în apă, riscul de a putrezi și de a scurta viața florilor este foarte mare.

  1. Adaugă în apă câteva picături de lămâie. Aciditatea sucului de lămâie va împiedica dezvoltarea bacteriilor care duc la putrezirea tulpinilor. Puteți salva lalele într-o vază atât cu îngrijirea potrivită, cât și folosind preparate special concepute. Unul dintre cele mai bune este „Chrysal”, care a fost inventat de specialiști olandezi. Puteți să-l cumpărați în magazinele de flori, medicamentul este absolut sigur pentru mediu și netoxic.

Așează vaza cu lalele într-o cameră mai răcoroasă

4. Nu trebuie să uităm că lalelele sunt flori de primăvară, deci temperatura ridicată nu le va face bine. Ferește-le și de soare, deoarece acesta va grăbi deschiderea florilor.

5. Evită să mai pui și alte flori împreună cu lalelele în aceeași vază, deoarece narcisele sau zambilele au o sevă toxică și vor otrăvi lalelele.

6. Pentru lalele (și pentru orice fel de flori, în general), calitatea apei este foarte importantă. Așadar, vă recomandăm să schimbați apa în fiecare zi și să vă asigurați mereu că vaza este întotdeauna umplută, astfel încât să acopere partea de jos a florilor. Cel mai bun mediu pentru flori după tăiere, este apa. Cu cât le puneți mai repede în apă, cu atât mai bine. Temperatura acesteia ar trebui să fie cât mai scăzută posibil, dar nu mai mică de +4 ° C.

7. Taie codițele lalelelor de fiecare dată când schimbi apa pentru împrospătarea suprafeței de absorbție. E suficient să tai aproximativ 1 cm de fiecare dată.

Spală vaza de fiecare dată când împrospătezi apa

8. O vază curată va duce la prelungirea perioadei în care lalelele tale își vor păstra frumusețea.

9. Nu ar trebui să puneți buchetul sub soarele arzător, lumina directă a soarelui este în detrimentul plantelor tăiate. Locurile optime pentru o vază de flori vor fi zonele camerei cu iluminare moderată. Firește, florile nu trebuie lăsate în locuri întunecate.

Temperatura

10. Temperatura optimă pentru lalele este de 10–15 ° C, care este oarecum diferită de condițiile normale de viață.