Într-un bol, se amestecă bine gălbenușul cu mixerul, împreună cu puțină sare și cu muștarul. După ce se obține o compoziție omogenă, se adaugă iaurtul grecesc, puțin câte puțin. La final, se adaugă sucul de lămâie.
Evită să mai consumi maioneza din comerț și prepar-o chiar la tine acasă, în doar câteva minute. Ai mai multe opțiuni, care sigur sunt mai sănătoase și gustoase, comparativ cu cele cumpărate. Iată cum se face maioneza cu ou sau fără.
Dacă îți este poftă de un preparat care ar avea un gust mai bun și cu puțină maioneză, iată o rețetă simplă, care se face în mai puțin de 10 minute.
Ingrediente
Mod de preparare
După ce ouăle s-au fiert, se lasă la răcit până ajung la temperatura camerei. Mai apoi, se zdrobesc gălbenușurile cu o furculiță și se adaugă apa, treptat, până se obține o pastă omogenă. Următorul pas este adăugarea uleiului, picătură cu picătură, timp în care se amestecă energic.
După ce s-a adăugat aproximativ 1/3 din cantitatea de ulei și sosul începe să se formeze, se adaugă o linguriță cu vârf de muștar și se înlocuiește furculița cu o lingură de lemn. Maioneza se poate face și la mixer sau blender.
Se continuă cu adăugarea uleiului în fir subțire și se amestecă până se va încorpora complet. Atenție, însă, să nu se scape mai mult ulei deodată, pentru că maioneza se va tăia. La final, se adaugă sare, piper și zeama de lămâie, după gust.
Mod de preparare
La final, se adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul, după gust.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pun ouăle întregi într-un vas de mixer/blender, peste care se toară tot uleiul. Se introduce mixerul până la fundul vasului, se pornește mixerul și, timp de câteva secunde, se ține paleta în partea de jos. Când se va forma maioneza sub acesta și în părțile laterale, se ridică ușor, lăsând ca în fiecare centimetru să se îngroașe sosul.
La final, se adaugă sarea, piperul proaspăt măcinat, muștarul și sucul de lămâie.
Iată o rețetă de maioneză fără ou extrem de simplă și rapidă. În mai puțin de două minute vei obține o maioneză foarte pufoasă, numai bună de pus în salate.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pune uleiul și laptele la temperatura camerei într-un blender vertical și se amestecă, la temperatură mică, până se va obține o compoziție omogenă. Se adaugă sarea, zahărul, muștarul și sucul de lămâie și se mai amestecă încă 30 de secunde.
Maioneza este numai bună se savurat!
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un bol, se amestecă bine gălbenușul cu mixerul, împreună cu puțină sare și cu muștarul. După ce se obține o compoziție omogenă, se adaugă iaurtul grecesc, puțin câte puțin. La final, se adaugă sucul de lămâie.
Spor în bucătărie și poftă bună!