Home » Life & Style » Cum se îngrijesc corect mușcatele iarna. La cât timp e bine să le uzi

Cum se îngrijesc corect mușcatele iarna. La cât timp e bine să le uzi

Nistor Alexandru / 24.11.2021, 16:49
Cum se îngrijesc corect mușcatele iarna. La cât timp e bine să le uzi

Mușcatele sunt niște plante foarte diversificate. Astfel că dacă unele sunt mici, altele sunt mari în timp ce unele sunt rezistente, iar altele sunt delicate. Află cum se îngrijesc corect mușcatele iarna pentru a te bucura mereu de florile din casa ta.

Învață cum se îngrijesc mușcatele iarna

Mușcata este o plantă perenă fragedă, așa că acest lucru îți oferă o idee destul de bună despre ce va avea nevoie planta. Cei mai importanți 3 factori sunt: lumină bună, flux de aer și un mediu fără îngheț. Așadar, cea mai pusă întrebare este ”ce să faci cu mușcatele în timpul iernii?”.  Înainte de iarnă, totuși, pentru a face tot posibilul pentru a le asigura supraviețuirea, planta în sine are nevoie de puțină pregătire.

Timpul este important. Pregătirea plantei prea târziu în sezon poate însemna eșec. Deci cel mai bun moment pentru a începe este sfârșitul lunii septembrie. Acest lucru oferă plantei timp să se redreseze și să crească.

Începe prin a tăia planta înapoi la jumătate, chiar deasupra unei articulații a frunzei, indiferent de dimensiune. Apoi îndepărtează toate frunzele din restul plantei. Acest lucru ajută la îndepărtarea oricăror insecte sau ouă ale acestora care s-ar putea gândi să ierneze pe partea inferioară a frunzelor. De asemenea, crește fluxul de aer în jurul tulpinilor, ceea ce este vital.

În acest moment, ar fi, de asemenea, o idee bună să pulverizezi cu un fungicid general pentru a preveni dăunătorii. În timpul iernii trebuie să oferi plantei un compost proaspăt. Poate fi un ghiveci mai mare sau, dacă acesta este mai mic, periază compostul din jurul rădăcinilor și pune din nou planta în același ghiveci.

mușcatele iarna
Curata muscatele atunci cand le pregatesti pentru sezonul rece

Unde poți depozita mușcata

Udă bine planta și depoziteaz-o la lumină puternică dar ferită de îngheț. O temperatură minimă aici este de +5C peste noapte. Dacă te străduiești să păstrezi această temperatură, atunci trebuie să păstrezi planta mai uscată și să speri că va fi mai bine.

Udarea în timpul iernii este importantă, ține mai mult de observație decât de orice altceva. Udă bine în partea de sus a ghiveciului atunci când o faci. Cel mai bine este să nu pui apă pe frunziș, alegând, dacă este posibil, o zi uscată și însorită. Apoi lasă cât mai mult posibil între umezirea plantei, permițând compostului să se usuce înainte de a uda din nou.

Planta ar trebui să crească încet în timpul iernii. Odată ce lungimea zilei crește, începe să crească mai rapid. Prin urmare, udarea crește de la să zicem puțin la fiecare două săptămâni la o dată pe săptămână. Ai grijă ca nutrienții să fie pe bază de potasiu și, dacă vrei să oferi plantei un impuls de primăvară poți adăuga azot, numai că mușcata nu are nevoie de prea mult pentru că acest element o va încuraja să facă mai multe frunze.

În primăvară, poți observa care dintre plante au rezistat pe timpul iernii. Unele plante abia vor începe să înflorească. Cu toate că unele plante for arăta în continuare fragile, cu puțină blândețe, începe să îndepărtezi frunzele moarte și taie tulpinile care au murit apoi. Udă bine și lasă până când frunzele par mai proaspete și mai strălucitoare. Dacă ai o plantă care arată deosebit de fragilă și încerci să o replantezi sau să îi adaugi mai mulți nutrienți în încercarea de a o face să crească, din cauza șocului este posibil să o pierzi. Cel mai bine este să faci totul treptat.