Home » Life & Style » Cum și-a început cariera Marcel Pavel și ce avere are. Imagini nemaivăzute cu artistul român

Cum și-a început cariera Marcel Pavel și ce avere are. Imagini nemaivăzute cu artistul român

Bucur Ioana / 23.11.2020, 15:39

Vocea îi este semnătură. Este suficient să cânte o singură notă pentru a fi recunoscut, însă Marcel Pavel și-a început cariera muzicală dintr-o ipostază complet diferită! Imagini nemaivăzute cu unul dintre cei mai mari artiști români.

Cum și-a început cariera Marcel Pavel. Artistul cu voce inconfundabilă avea o trupă, dar nu era solist!

Anul 2000 l-a dus pe Marcel Pavel pe culmile succesului. Nu era român care să nu știe versurile cântecului ce a scris istorie în muzică, „Frumoasa mea”. Nou-venit în prima linie din showbiz, Marcel Pavel nu era, totuși, străin scenei, însă din altă ipostază. Marcel Pavel și-a început cariera alături de câțiva prietei cu care a pus bazele unei trupe – System. Formația avea un repertoriu muzical vast și reinterpreta hit-uri cele din întreaga lume, fie că vorbim despre muzica pop sau rock. Ani la rând, trupa lui Marcel Pavel a cântat la Restaurantul Furnica, din Sinaia, la masa căruia se așezau cele mai mari celebrități ale momentului.

Marcel Pavel era toboșarul formației. Totul s-a schimbat într-o seară, când solistul nu a putut ajunge, iar Marcel Pavel a fost cel care a trebuit să îi țină locul. A urmat o seară de excepție, Marcel Pavel demonstrând că putea să și cânte, în același timp, și la tobe, dar și cu vocea. Acela a fost, de fapt, începutul carierei solo a artistului.

Marcel Pavel a debutat ca toboșar al trupei System
Marcel Pavel a debutat ca toboșar al trupei System

Marcel Pavel a început să cânte la tobe când avea doar trei ani

Marcel Pavel s-a născut pe 4 decembrie 1959, în Independența, o localitate din județul Galați, într-o familie în care muzica era un mod de viață. Bunicul său, Ion Taraş, a fost un cunoscut şi îndrăgit rapsod popular. Tatăl lui a fost violonist, iar frații săi sunt și ei instrumentiști: Micky Pavel cântă la saxofon, claviaturi și voce, Gigi Pavel, stabilit în Germania, este saxofonist profesionist, iar Gina Pavel este pianist și solist vocal.

Marcel Pavel avea doar trei ani când a bătut întâia oară la tobe. A urmat Şcoala de muzică din Câmpulung Muscel şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti. Este compozitor și, de-a lungul anilor, a îmblânzit o listă impresionantă de instrumente: chitară bas, contrabas, violoncel, pian şi percuţie. Marcel Pavel a urmat studii de canto clasic, în particular, apoi studii academice la Conservatorul din Bucureşti, în perioada 2006-2010.

Ce avere are Marcel Pavel. Artistul se bate pentru un loc în Camera Deputaților

Candidatura la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 a scos la lumină ce avere are Marcel Pavel. Potrivit declarației sale de avere, Marcel Pavel are peste patru hectare de teren agricol, este proprietarul unui teren în Bușteni, deține o casă de 400 de metri pătrați în București și două mașini cumpărate în leasing.

Marcel Pavel si Iordache Basalic participa la evenimentul de acordare a unor distinctii si premii de excelenta unor personalitati culturale si unor persoane cu varsta de peste 100 de ani, de catre Primaria Generala Bucuresti, luni 30 septembrie 2019. Inquam Photos/George Calin
Marcel Pavel si Iordache Basalic participa la evenimentul de acordare a unor distinctii si premii de excelenta unor personalitati culturale si unor persoane cu varsta de peste 100 de ani, de catre Primaria Generala Bucuresti, luni 30 septembrie 2019. Inquam Photos/George Calin

În ceea ce privește veniturile, din document reiese faptul că Marcel Pavel a câștigat, în 2019, din concerte, 36.400 de lei, ceea ce înseamnă circa 7.400 de euro. Sunt singurii bani trecuți de Marcel Pavel că i-ar fi câștigat anul trecut din drepturi de autor. Într-un interviu recent, artistul a dezvăluit că pandemia i-a afectat veniturile, interzicerea concertelor obligându-l să trăaiscă doar din economii. În declarația de avere, Marcel Pavel a declarat că are în bancă peste 200.000 de lei într-un cont, alți 2.190 de lei într-un altul și 1.000 de dolari într-un cont în valută.

„Din micile rezerve pe care le mai am, că am mai avut inspirația aceasta de a mai pune ceva bănuți în bancă… Dar mai mult de un an de zile nu cred că o să mai rezist. Sincer vorbesc. Să nu fim ipocriți. Iar dacă nu vom porni economia în România, vom fi terminați”, a declarat Marcel Pavel, citat de wowbiz.ro.

Acuzat că ar fi fost plătit să spună că s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus

Marcel Pavel a fost printre primele vedete din România infectate cu noul coronavirus
Marcel Pavel a fost printre primele vedete din România infectate cu noul coronavirus

Marcel Pavel a fost printre primele vedete din România infectate cu noul coronavirus. Însă problemele medicale l-au aruncat în mijlocul unei controverse uriașe, existând voci care au susținut că, de fapt, artistul ar fi fost plătit pentru a spune că este bolnav.

„Bună dimineața, dragi prieteni! Am văzut cu câtă răutate au privit și privesc unii oameni (dacă-i pot numi așa…), faptul că eu trec prin momente extrem de dificile ale vieții mele! Repet, am fost diagnosticat cu dublă pneumonie, o afecțiune gravă a plămânilor necesitând un termen foarte îndelungat pt a mă vindeca! Unii indivizi care au venin în loc de sânge au îndrăznit să scrie pe pagina mea că am fost plătit ca să mă îmbolnăvesc de plămâni și stau în spital în jur de 2 săptâmâni…! Cât să fii de câine și de bătut în cap și să îmi spui asta tocmai mie! Fraților, eu sunt o persoană cu coloană vertebrală, dreaptă, nu am fost, nu sunt și nici nu o să fiu niciodată implicat politic, clar!”, a scris Marcel Pavel la scurt timp după ce s-a vindecat de noul coronavirus.