Home » Life & Style » Cum slăbești 30 de kg în 6 luni. Dieta propusă de nutriționistul Mihaela Bilic

Cum slăbești 30 de kg în 6 luni. Dieta propusă de nutriționistul Mihaela Bilic

Manolică Anca / 04.11.2020, 11:42
Cum slăbești 30 de kg în 6 luni. Dieta propusă de nutriționistul Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu o serie de sfaturi benefice pentru cei care se luptă, de mult timp, cu kilogramele în plus. Iată cum poți să slăbești 30 de kg în 6 luni fără a fi nevoie să apelezi la operații de micșorare a stomacului sau alte diete ce îți pot da organismul peste cap.

Cum slăbești 30 de kg în 6 luni. Dieta propusă de nutriționistul Mihaela Bilic

Învitat în emisiunea „Marius Tucă Show”, nutriționistul Mihaela Bilic a venit cu câteva sfaturi benefice pentru cei cre duc o luptă grea cu surplusul de kilograme. Astfel, a declarat că o dietă care conține foarte multe proteine, te poate ajuta să slăbești. Mai mult, nu vei mai fi nevoit să apelezi la renumitele operații de micșorare a stomacului.

„O dietă cu atât de multe proteine şi pe o perioadă lungă trebuie cu supraveghere medicală, dar, altfel, până acolo, eu aş spune hai să facem dieta omului sărac care mănâncă ciorbă de două ori pe zi”, a afirmat nutriţionistul.

Mihaela Bilic susține că această dietă a omului sărac, bazată, în principal, pe ciorbă, şi, eventual, o cafea cu lapte dimineaţa, dă rezultate spectaculoase în 3-6 luni. Nu degeaba se spune în psihologie că orice schimbare, perseverență trebuie să fie de minim 100 de zile pentru a fi considerată, într-adevăr o schimbare.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic
Medicul nutriționist Mihaela Bilic

“Eu zic că slăbeşti, în şase luni de zile eu cred că slăbeşti, nu ştiu, poate 30 de kilograme. Înainte să vă duceţi să faceţi facila operaţie de tăiere de intestine, faceţi această experienţă voi pentru voi. În psihologie se spune că orice schimbare trebuie, adică perseverenţa trebuie să fie de 100 de zile pentru că se spune că doar atunci e schimbare. 100 de zile raportarea în tot ce înseamnă un an de zile cu tot ce înseamnă şi Paşte şi Crăciun are 365, măi, 100 de zile nu e un capăt de ţară. Încercaţi cu două ciorbe pe zi şi dimineaţa, nu ştiu, o cafea cu lapte, şi veţi slăbi mai mult de 30 de kilograme în şase luni. În trei luni de zile, în 100 de zile, cu două ciorbe pe zi se slăbeşte nu ştiu între 20 şi 30 de kilograme”, a explicat Mihaela Bilic.

Ca în orice altă dietă pe care o ții și te ajută să slăbești, este important ca, după ce o închei, să ai grijă cum faci trecerea la un regim alimentar „normal”. Astfel, este necesar să te ferești de orice fel de exces și să își creezi o rutină sănătoasă. La un moment dat, te vei disciplina în acest sens și nu vei mai simți nevoia să mănânci toate acele alimente care fac rău organismului.

„Sunt așa o mare apărătoare a ciorbei, încât aș face-o brand de țară”

Într-un alt interviu în care a vorbit despre cum să slăbești rapid, chiar și fără o dietă, aceasta a dezvăluit un truc secret. Astfel, la o gură de mâncare, trebuie să iei 2 guri de apă. Iar toate acele afirmații conform cărora consumul de apă în timpul meselor ar dilua sucurile digestive, aceasta le consideră „aberante şi fără suport ştiinţific“.

Mihaela Bilic s-a declarat fan înrăit ciorbă, pentru că aceasta stă în stomac mai mult decât orice fel doi consumat cu apă, iar senzația de foame va apărea mai greu.

„La masa de prânz eu aș mânca o ciorbă. Suntem români și îmi pare rău că nu folosim ciorba ca pe un aliment prietenos, dietetic. E nevoie de studii din străinătate, care să ne arate că, la ecografie, o ciorba stă de două ori mai mult timp în stomac decât un felul doi consumat cu o sticluță de apă. Sunt așa o mare apărătoare a ciorbei, încât aș face-o brand de țară”, a spus Mihaela Bilic.