Home » Life & Style » Curățenia de primăvară în casă și grădină. 8 trucuri și soluții banale care îți pot fi de mare ajutor

Curățenia de primăvară în casă și grădină. 8 trucuri și soluții banale care îți pot fi de mare ajutor

Voicu Costin / 28.02.2022, 16:00
Curățenia de primăvară în casă și grădină. 8 trucuri și soluții banale care îți pot fi de mare ajutor

Casa este cartea de vizită a oamenilor. Când invităm musafiri în căminul nostru, încercăm să îi întâmpinăm cum se cuvine, iar curățenia este unul dintre cele mai importante lucruri de pe listă. Ea trebuie să fie în permanenţă curată pentru că ne oferă o stare de bine, o stare de liniște, atunci când vedem toate lucrurile puse la locul lor. Cum putem face curățenie în casele noastre simplu și rapid?

Sfaturi utile pentru curățenia de primăvară

Florile de primăvară așteaptă să fie plantate în grădini, în ghivece și să vestească venirea celui mai frumos anotimp. Natura revine la viață, iar întreg pământul înverzește. Este timpul să ne pregătim și noi pentru venirea primăverii, iar o etapă  esențială o reprezintă curățenia în case. Inclusiv mișcarea ne ajută fiind o formă de relaxare și de acumulare de energie pozitivă.

Dacă aveți o casă mai mare, cu siguranță veți avea nevoie de un plan bine pus la punct. În dorința de a vă ajuta venim și cu câteva sfaturi către voi.

  1. Planifică și organizează. Verifică dacă ai sau nu produsele de curăţenie și pune-le pe toate la un loc. Schimbă mopul și prepară soluțiile pentru curățat. Planifică curățenia de primăvară în decurs a câteva zile și stabilește exact ce vei face în fiecare zi. Acest lucru îți va oferi și timp liber pentru a te odihni la sfârșitul unei zile plină de activitate.
  2. Scutură bine păturile, plăpumile, bate saltele și scutură covoarele şi pernele. Dacă le poți lăsă, pe toate, la aer, într-o zi rece, este perfect. Astfel se vor aerisi și vor căpăta un aer și un miros curat. Le puteți și spăla, dacă aveți posibilitatea.
  3. Curățenia se face de sus în jos, din cămară, dulapuri și sertare spre exterior. Primele pe listă: ferestrele, curățatul ușilor, ordinea în dulapuri, în cămară și debarale, în balcon și în camerele mici. Nu uita să cureți pereții și să elimini toate pânzele de păianjen.
  4. Folosește produse cu un miros fresh sau floral. Astfel, vei simți și mai intens sentimentul de curățenie și de venire a primăverii.

Adaugă un obiect nou în fiecare cameră a casei tale!

5. Se spune că pentru fiecare obiect nou cumpărat, unul vechi trebuie aruncat. Dacă nu vei face asta, casa ta o să devină un depozit în care nu vei mai avea loc. Încearcă să faci o selecție şi să arunci tot ceea ce nu-ți este necesar. Puteți dona lucrurile sau obiectele unor oameni nevoiași. Cu siguranță, acest lucru vă va oferi un sentiment plăcut.

6. Reparațiile intră și ele în procesul de curățenie. O ușă care stă strâmbă, o balama care scârție sau un șurub desfăcut pot fi reperate sau fixate.

7. Cumpără ceva nou pentru fiecare cameră. Cu ocazia venirii primăverii, puteți adăuga o floare sau un mic obiect decorativ în ton cu primăvara. Nu este nevoie de investiții scumpe, ci de lucruri simple, dar drăguțe.

Florile nu trebuie să lipsească!

8. Plantele din casă trebuie curățate. Acum este momentul prielnic să schimbați ghivecele, dacă este nevoie, să schimbați pământul florilor sau să le curățați de frunze uscate sau chiar să le spălați.

Trucuri utile pentru curățenia de primăvară

  • Produsele alimentare vă pot ajuta să curățați cu brio unele suprafețe din casă, atunci când nu aveți la îndemână soluții profesionale de curățare. Spre exemplu, tapiseria se curăţă cu un burete înmuiat într-o soluție de apă și amoniac. O lingură de amoniac la un litru de apă și veți obține soluția dorită.
  • Folosirea  sucului de lămâie pentru a scoate petele de pe materialele colorate este o metodă des întâlnită.
  • Folosește cârpe moi și absorbante. Lavetele din microfibră sunt excelente pentru că sunt reutilizabile, absorb bine și nu lasă urme.
  • Folosirea  soluțiilor preparate din oțet, bicarbonat și apă pentru a curăţa unele suprafețe, te vor ajuta să îndepărtezi petele în mod eficient.