Home » Life & Style » Curiozități despre Solitaire, jocul vechi de decenii de care lumea nu se mai satură

Curiozități despre Solitaire, jocul vechi de decenii de care lumea nu se mai satură

Alexandru Cazacu / 22.02.2021, 14:33
Curiozități despre Solitaire, jocul vechi de decenii de care lumea nu se mai satură

Solitaire este probabil unul dintre cele mai cunoscute jocuri pe calculator din lume. Milioane de utilizatori ai sistemului de operare Windows s-au bucurat de-a lungul timpului de faimosul joc. Cu toate acestea, scopul inițial al Solitaire nu a fost să îi distreze pe unii.

Curiozități despre Solitaire

Cu toate că jocul a fost introdus în anul 1990, în Windows, jocul exista încă din anii 1700. Se pare că rolul Solitaire a fost de a-i învăța pe utilizatori sistemului de operare să aibă mișcări fluente la folosirea calculatorului și a mouse-ului. Mai mult de atât, cu ajutorul faimosului joc utilizatorii se obișnuiau cu conceptul de ”drag and drop”, care este utilizat pe calculatoarele cu Windows pentru diferite operațiuni.

Solitaire nu este singurul joc creat cu astfel de scopuri. De asemenea, Minesweeper sau Hearts au avut scopuri asemănătoare. Cele două jocuri au devenit rapid la fel de populare ca și Solitaire. Scopul jocului Minesweeper să facă utilizatorii calculatoarelor să înțeleagă diferențele între ”click stânga” și ”click dreapta”, dar și să-i ajute să utilizeze mouse-ul cu mai mai bine.

Se pare că aceste joculețe, mai ales Solitaire, au devenit atât de populare, încât de fiecare dată când Microsoft a încercat să le scoată din noile versiuni de Windows, testerii acestora erau nemulțumiți. O dată cu lansarea Windows 10, Microsoft a introdus din nou Solitaire în lista de jocuri și programe instalate o dată cu sistemul de operare. Însă utilizatorii de Windows 8 nu se puteau bucura de acest joc.

Wes Cherry, inventatorul Solitaire

Nu mulți sunt cei care știu că Wes Cherry este inventatorul Solitaire. El a dezvoltat jocul în timp ce își făcea un internship la Windows. Jocul a fost foarte popular pe vremea când utilizatorii calculatoarelor nu aveau acces la internet. Solitaire a fost creat în 1988, însă Cherry nu a fost plătit pentru munca sa.

Cu toate acestea, el a obținut câteva mii de dolari din alt joc pe care l-a creat pentru Windows. Mai exact, este vorba despre Pipe Dream. Începând din 2010, fostul IT-ist s-a mutat împreună cu soția sa în Vashon Island și a investit într-o plantație de meri.

Lucruri mai puțin știute despre Solitaire
Lucruri mai puțin știute despre Solitaire

Lucruri neștiute despre Windows

Deși mulți oameni din întreaga lume folosesc acest sistem de operare, nu mulți sunt cei care știu aceste detalii interesante despre Windows. Mai departe vă prezentăm câteva lucruri mai puțin știute despre sistemul de operare.

În 2009, a fost lansată versiunea în limba poloneza a sistemului de operare Windows. Utilizatorii polonezi au observat că un afro-american a fost „șters” din poza de pe site-ul companiei, iar în locul lui apărea un bărbat alb. Însă, Microsoft susținea că totul a fost din cauza unei erori. Pe de altă parte, unii erau de părere că Microsoft s-a gândit la predominanta albilor în Polonia, considerând nepotrivita prezența unei persoane de culoare în fotografiile de pe site-ul său.

Încălcarea intimității. Se spune că Microsoft a permis autorităților din Statele Unite să citească emailurile unor utilizatori care foloseau serviciul Outlook. Agenția NSA a dobândit accesul la mii de conversații Skype. Cu toate acestea, Microsoft a negat acuzațiile, însă a precizat că a primit 7.000 de cereri din partea autorităților, în scopul divulgării informațiilor unor utilizatori.