Home » Life & Style » De ce au sticlele de ulei un dop interior. Iată la ce se folosește de fapt! 8 curiozități din bucătărie

De ce au sticlele de ulei un dop interior. Iată la ce se folosește de fapt! 8 curiozități din bucătărie

Cojocaru Cristian / 29.01.2022, 16:10
De ce au sticlele de ulei un dop interior. Iată la ce se folosește de fapt! 8 curiozități din bucătărie

Atunci când vine vorba despre a petrece timp în bucătărie, este bine să știi și câteva secrete ale bucătarilor pentru a petrece cât mai puțin timp acolo. Spre exemplu, cu siguranță nu știi la ce folosește acel dop din interior care se regăsesc la sticlele cu ulei. Află cele mai interesante curiozități din bucătărie pe care să le pui în practică și care îți vor reduce timpul petrecut acolo.

Motivul pentru care sticlele de ulei au un dop în interior

Probabil te-ai gândit de multe ori, de ce sticlele de ulei sunt prevăzute cu un dop interior, chiar dacă acestea au dop exterior prevăzut cu filet, astfel vă ar fi imposibil ca uleiul să curgă în caz că sticla ar cădea în lateral. Ei bine, atunci când desfaci o sticlă de ulei, acel dop interior îl desfaci și îl poți pune invers. Acest lucru te va ajuta să torni doar un fir subțire de ulei, iar din greșeală nu vei vărsa o cantitate mai mare.

Totodată află că poți împacheta fructele și legumele în ziar. Acest lucru va păstra atât fructele și legumele mai proaspete și totodată le va împiedica să răspândească și să prindă mirosul altora, cum ar fi ceapa. Utilizează acest secret și te vei bucura de adevărata aromă a acestora.

Atunci când pui ceva la fiert într-o oală, uneori aceasta dă în foc. Pentru a preveni acest lucru, atunci când apa se umflă, pune rapid o lingură din lemn peste marginea vasului. În acest fel spuma se va sparge și nu îți va mai murdări aragazul.

Că tot a venit vorba despre aragaz, află că poți curăța oțelul inoxidabil cu ajutorul alcoolului. Atât aragazul cât și vasele din acest metal nu vor mai avea pete pe ele. Toarnă alcool pe o cârpă din bumbac și curăță cu aceasta oțelul inoxidabil.

sticlele ulei dop
Motivul pentru care sa pui lingura de lemn pe marginea oalei

Curăță cartofii cu ajutorul mașinii de spălat vase

Dacă vrei să cureți mai repede și ușor cartofii, pune-i în mașina de spălat vase. Nu, nu este o glumă! Este o modalitate de a curăța legumele murdare atunci când spălarea manuală nu este suficientă. Asigură-te că nu există săpun în mașina de spălat și selectează un simplu ciclu de clătire.

Ca să scapi de mirosul de pește din cuptorul cu microunde, tot ceea ce trebuie să faci este să încălzești o cârpă în el. Toarnă detergent de vase pe o cârpă și încălzește-o în cuptorul cu microunde aproximativ o jumătate de oră. După aceea, șterge pereții cuptorului cu microunde, iar mirosul de pește va dispărea.

Dacă ai nenumărate tăvi de gătit, încearcă să le pui una în cealaltă și apoi în poziție verticală, precum un biblioraft în sertar. Cu toate că nu arată tocmai estetic însă îți va face viața mult mai ușoară și totodată îți va reduce din spațiul de depozitare.

În cazul în care în bucătărie deții și vase din cupru, află că există o metodă foarte ușoară de a le păstra culoarea vie în continuare. Cu toate că nu te-ai gândit vreodată la acest lucru, află că poți utiliza ketchup pentru a realiza acest lucru. Pune puțin ketchup pe o cârpă și freacă vasele respective. Acestea vor avea aceeași culoare plăcută.