Home » Life & Style » De ce e bine să pui un săpun sub cearșaf înainte de a te culca. Efectele sunt uimitoare

De ce e bine să pui un săpun sub cearșaf înainte de a te culca. Efectele sunt uimitoare

Ileana Mladinoiu / 09.03.2021, 11:29
De ce e bine să pui un săpun sub cearșaf înainte de a te culca. Efectele sunt uimitoare

Pentru buna funcționare a organismului nostru, somnul este de mare importanță. Totuși, anumite tulburări fizice și neurologice , cum ar fi sindromul picioarelor neliniștite sau nerăbdarea nocturnă, fac imposibilă adormirea. Pentru a ameliora această afecțiune, descoperiți un truc incredibil folosind o simplă bară de săpun.

Sindromul picioarelor neliniștite

Sindromul picioarelor neliniștite se caracterizată printr-o dorință copleșitoare de a mișca genunchii și picioarele. Afecțiunea apare mai ales în timpul odihnei și este mai gravă noaptea în comparație cu ziua. În timpul mișcării, simptomele scad, dar de îndată ce mișcarea se oprește, persoana resimte dureri, fiindu-i imposibil să adoarmă.

Cele mai susceptibile de a avea sindromul picioarelor neliniștite sunt persoanele cu vârsta peste 50 de ani, precum și persoanele cu boli cronice, cum ar fi diabetul sau insuficiența renală.

De asemenea, femeile însărcinate în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină, numai că sindromul respectiv dispare la câteva săptămâni după naștere.

Cauzele sindromului picioarelor neliniștite

Cauzele acestei tulburări neurologice sunt încă slab înțelese, deși sunt posibile mai multe căi, cum ar fi terenul ereditar. Se crede că este implicată și o lipsă de dopamină în creier și măduva spinării. Dopamina este un neurotransmițător care ajută nervii să comunice între ei și să regleze mișcarea.

Mai sunt și alți factori care pot favoriza sindromul picioarelor neliniștite: stresul și anxietatea, oboseala, abuzul de alcool și cofeină, deficitul de fier, anumite medicamente, obezitatea și circulația sanguină slabă.

Adesea, acest sindrom este diagnosticat greșit, deoarece tinde să se înrăutățească odată cu vârsta. Primele simptome resimțite la gambe se extind la coapse, sau chiar la brațe în cele mai severe cazuri. Atacurile de nerăbdare nocturnă apar atunci mai des, motiv pentru care este nevoie de un tratament al tulburării cu pricina.

Tratamentul se bazează pe o schimbare a stilului de viață, dar, atunci când tulburările sunt deosebit de supărătoare, se poate trece pe administrarea de anxiolitice, sedative sau suplimente de fier.
Cu toate acestea, ne oprim la un truc care poate ameliora simptomele picioarelor neliniștite.

Săpun sub cearșaf
Săpun sub cearșaf

Săpunul de Marsilia

Veți așeza sub cearșafuri o bară de săpun 100% natural (de Marsilia) într-un ciorap de nylon sau într-o pungă de bumbac. De asemenea, puteți freca salteaua uscată înainte de a pune husa de pat.
Efectul calmant al acestui truc se explică prin faptul că săpunul eliberează potasiu, a cărui deficiență provoacă acest gen de enervare nocturnă.

Aduceți piciorul mai aproape de săpun la debutul unui atac de nerăbdare pentru a-i optimiza eficacitatea. De asemenea, e de preferat săpunul de lavandă pentru parfumul său relaxant și plăcut.

Explicațiile doctorului Oz privind săpunul de lavandă

Celebrul doctor OZ explica într-o emisiune televizată acest remediu ciudat pentru sindromul picioarelor neliniștite care pare să funcționeze cu adevărat: punerea săpunului sub cearșafurile tale. Și vorbea despre săpunul de lavandă, pentru că lavanda pare să aibă un efect calmant.

Așadar, puneți o bucată de săpun de lavandă între cearșafuri, la picioare, în fiecare seară. Dacă totul merge bine, veți observa că spasmele și crampele vor scădea, iar picioarele se vor simți mult mai liniștite.

Alte acțiuni simple în cazul unei crize de picioare neliniștite

Pentru a vă ușura picioarele, unele acțiuni simple și rapide sunt foarte eficiente:

  • Întindeți și îndoiți picioarele.
  • Masați picioarele.
  • Faceți un duș alternând jetul de apă caldă și rece.
  • Desfășurați activități care să vă ocupe întreaga minte (pictură, broderie, scriere etc.).