Home » Life & Style » De ce este bine să mănânci ananas. 7 beneficii pentru sănătate

De ce este bine să mănânci ananas. 7 beneficii pentru sănătate

Manolică Anca / 05.03.2021, 14:35
De ce este bine să mănânci ananas. 7 beneficii pentru sănătate

Ananasul este o sursă exotică de sănătate. Fruct nobil, aromat și extrem de delicios, acesta nu lipsea de pe mesele regilor în secolele trecute, putând fi văzut ilustrat în multe tablouri vechi. Fiindcă are un gust foarte bun și aduce multe beneficii pentru sănătate, fructul este extrem de apreciat și consumat în întreaga lume. Află de ce este bine să mănânci ananas.

De ce este bine să mănânci ananas

Ananasul este o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre naturale pentru organism. Mai precis, fructele de ananas conțin fiert, potasiu, magneziu, mangan, calciu, glucide, acid folic, fibre, fitonutrienți, antioxidanți, dar și vitamine precum C, B1, B5 și B6. Mai mult, are zero grăsimi și zero colesterol, 100 de grame de ananas conținând doar 50 de calorii.

Atunci când alegi un ananas, țepii de pe coaja acestuia te pot împiedica să îl alegi pe cel care trebuie. De aceea, încearcă să pui degetele între solzii de pe coajă și să apeși ușor fructul. El nu trebuie să fie nici prea tare, nici prea moale, iar când îi miroși coaja, trebuie să aibă o aromă discretă, dulce și aromată. De asemenea, frunzele trebuie să fie verzi și, important, frunctul să nu fie lovit. Acest lucru poate afecta calitatea pulpei.

Beneficii pentru sănătate

Acum că ai aflat că este o sursă de sănătate curată, acum este timpul să afli, mai exact, ce beneficii aduce sănătății organismului tău. Iată de ce este bine să mănânci măcar o felie de ananas:

1. Poate reduce riscurile de cancer

Conform studiilor, vitaminele pe care fructul de ananas le conține protejează celulele sănătoase de radicalii liberi, adesea responsabili de apariția cancerului. Acest fruct îi furnizează organismului doza zilnică de care necesară de vitamina C și A, adjuvant pentru celulele deteriorate.

2. Previne hipertensiunea arterială

Bogat în potasiu, ananasul reduce cantitatea de sare din organism și conduce la scăderea riscului de apariție a  hipertensiunii arteriale. De asemenea, numeroșii antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi din corp, care duc și la o îmbătrânire prematură a pielii.

Ananasul este gustarea perfectă într-o dietă sănătoasă
Ananasul este gustarea perfectă într-o dietă sănătoasă

3. Susține sistemul imunitar

Conținutul ridicat de vitamina C ajută organismul să lupte împotriva bolilor cardiovasculare și a durerilor articulare. Vitamina C este un „pansament” extrem de bun pentru întărirea sistemului imunitar. Totodată datorită conținutului de bromelaină, ananasul este indicat și la îmbunătățirea digestiei sau prevenirea balonării.

4. Face oasele mai puternice

Bogat în mangan, mineral esențial în dezvoltarea unor oase puternice, ananasul ajută la păstrarea sănătății osoase. Mai mult, manganul ajută la prevenirea osteoporozei, în special în rândul femeilor care se află la menopauză.

5. Ajută în curele de slăbire

Bromelina este un ajutor de nădejde în cazul digestiei, grație capacității sale de digerare a proteinelor. Astfel, un consum regulat de ananas va funcționa ca un laxativ natural și va îmbunătăți funcțiile digestive. Este un aliment extrem de bun în curele de slăbire, deoarece nu are calorii și este bogat în fibre și proteine.

6. Ananasul menține vederea perfectă

Vitamina A este responsabilă de menținerea sănătății vederii, protejând de degenerarea maculară. Consumul zilnic de ananas poate scădea semnificativ riscul de apariție a afecțiunilor oculare.

7. Luptă împotriva viermilor intestinali

Bromelina este un adjuvant și împotriva oxiurilor, viermii mici albi care afectează intestinele. De aceea, ananasul are proprietăți vermifuge și poate reduce inflamația apărută la nivelul intestinelor.