Home » Life & Style » De ce să dormi cu ușa închisă la dormitor. Ce ar trebui să iei în considerare

De ce să dormi cu ușa închisă la dormitor. Ce ar trebui să iei în considerare

Violeta Badea / 26.02.2021, 14:14
De ce să dormi cu ușa închisă la dormitor. Ce ar trebui să iei în considerare

De ce să dormi cu ușa închisă la dormitor. Ce ar trebui să iei în considerare. Obișnuiești să dormi cu ușa deschisă la dormitor, deoarece așa te simți în siguranță? Ei bine, este un obicei greșit! În acest articol veți afla de ce este mai bine să dormi cu ușa închisă la dormitor, iar unul dintre motive ți-ar putea salva viața.

De ce să dormi cu ușa închisă la dormitor

Un studiu recent efectuat în Statele Unite ale Americii de Organizația pentru Știința Siguranței UL arată faptul că  60% dintre oameni preferă să doarmă cu ușa deschisă la dormitor, dar specialiștii ne avertizează că acest obicei nu este deloc sănătos și ne recomandă să dormim cu ușa închisă la cameră. Iată câteva motive pentru care ar trebuie să-i ascultăm:

Multi oameni prefera sa doarma cu usa deschisa la dormitor,conform unui studiu
Multi oameni prefera sa doarma cu usa deschisa la dormitor,conform unui studiu

1. Scapi de zgomotele din exterior

În cazul în care locuiești într-o zonă aglomerată și zgomotul va fi mai mare, iar acest lucru îți tulbură serios somnul. O măsură pe care o poți lua imediat este să închizi ușa la cameră. Nu vei scăpa complet de zgomote, dar acestea se vor diminua destul de mult.

2. Reacționezi mai repede în cazul unei spargeri

Dacă ai parte de vizita unor hoți, iar ușa este închisă la dormitor ai mai mult timp la dispoziție pentru a acționa. Ușa închisă îți poate oferi posibilitatea de a suna la poliție dacă auzi că cineva a intrat în casa ta. De asemenea, îți permite să rămâi în siguranță până ajung autoritățile competente în astfel de cazuri.

3. Menținerea energiei pozitive în interiorul camerei (potrivit Feng Shui)

Probabil că ți se pare ciudat, dar ușa închisă păstrează energia în interiorul camerei. Cel puțin așa spune un principiu Feng Shui. Această credință spune că toată energia pozitivă poate scăpa, iar acest lucru permite intrarea energiei negative în dormitor. Ușa închisă reprezintă un sentiment de siguranță.

4. Ai mai multe șanse de a supraviețui unui incendiu

În cazul în care se produce un incendiu peste noapte, ușa închisă nu permite focului și fumului să se răspândească rapid, iar acest lucru îți poate salva viața. Aceasta îți oferă mai mult timp pentru a reacționa și a opta pentru o decizie salvatoare.

Ce spun specialiștii

Decizia de a alege să închizi ușa atunci când te pui la culcare poate însemna diferența dintre viață și moarte în cazul unui incendiu, conform celor de la Good Housekeeping. Specialiștii le recomandă oamenilor să ia această măsură, deoarece ușa poate împiedica infiltrarea fumului toxic, răspândirea flăcărilor și îți poate acorda timp prețios. Într-o astfel de situație, orice secundă contează.

„Ca profesioniști încurajăm oamenii să își ia câteva precauții și să aibă un plan de evacuare, dar închisul ușii pe timpul nopții este o rutină simplă și rapidă pe care oricine o poate adopta”, au precizat cercetătorii.

Ultimele simulări efectuate au demonstrat faptul că timpul avut la dispoziție pentru a părăsi o casă în flăcări a scăzut de la 17 minute la trei minute în ultimele decenii.