Home » Life & Style » De ce să dormi într-o cameră rece. 5 lucruri uimitoare

De ce să dormi într-o cameră rece. 5 lucruri uimitoare

Manolică Anca / 02.04.2021, 09:00
De ce să dormi într-o cameră rece. 5 lucruri uimitoare

Simți că în ultimul timp nu te mai odihnești cum trebuie și nu știi la ce trucuri să MAI apelezi? Ei bine, trebuie să știi că temperatura camerei este un factor foarte important în acest sens. Iată de ce este bine să dormi într-o cameră rece.

De ce să dormi într-o cameră rece

Studiile arată că somnul temperaturi mai scăzute, în jur de 18-19 grade, este benefic și mult mai odihnitor. Atunci când dormi, creierul este activ şi reglează temperatura corpului la un nivel mai mic. Astfel, dacă noaptea este prea rece sau prea cald, corpul va lucra din greu să menţină o temperatură corectă.

De ce să dormi într-o cameră rece. O uşoară scădere a temperaturii te ajută să te odihneşti corespunzător, pe când una prea mare te va ține treaz şi îţi va da o stare de agitaţie. Așadar, este important să găseşti nivelul de confort perfect pentru dormitorul tău. Acest lucru va face diferenţa dintre insomnie şi un somn odihnitor. Există o listă de motive uimitoare pentru care ar trebui să îţi petreci noaptea într-un dormitor răcoros.

Lucruri uimitoare

Iată câteva motive pentru care sigur vei fi tentat să reduci temperatura din dormitorul tău după ce le vei afla:

1. Vei avea un somn profund

În urma unui studiu s-a ajuns la concluzia că temperatura rece este un factor extrem de important în producţia de melatonină. Pe măsură ce corpul tău stă la temperaturi mai scăzute şi organismul va produce mai multă melatonină, iar tu vei dormi mai profund.

2. Temperatura scăzută te ajută să scapi de cearcăne 

Stresul ne afectează corpul şi pielea, iar temperaturile mai reci cresc nivelul melatoninei. Acest hormon nu doar că te ajută să te odihneşti, ci este și un adevărat antioxidant care protejează pielea. Dacă alegi să dormi într-o cameră rece şi te odihnești corespunzător, somnul îţi ajută pielea să se vindece mai repede şi să fie mai tânără. În schimb, dacă dormi într-o cameră caldă, ochii tăi se pot umfla, iar dimineaţa te poţi trezi cu cearcăne.

Somnul este mult mai odihnitor într-o cameră mai răcoroasă
Somnul este mult mai odihnitor într-o cameră mai răcoroasă

3. Ține depresia departe

De ce să dormi într-o cameră rece? Pentru că somnul tău va fi mai profund şi mai odihnitor. O odihnă bună îţi va îmbunătăţi perspectiva mentală şi te va ajuta să lupţi împotriva anxietăţii şi depresiei. Insomnia şi depresia sunt adesea complementare. Aşadar, un somn bun te va ajuta să fii mai relaxat și să privești viața cu alți ochi.

4. Adormi mai repede

Cercetătorii sunt de părere că persoanele care se confruntă cu insomnii se află, de obicei, în camere cu temperaturi ridicate, aşa că le este greu să adoarmă. O cameră mai rece te va ajuta să adormi mai repede şi mai adânc, deoarece nu se întrerupe producția de melatonină, iar corpul tău nu va fi solicitat.

5. Nu vei avea probleme cu kilogramele în plus

De câte ori nu ți s-a întâmplat să dai o fugă la frigider noaptea? În momentul în care nu poți să dormi, în corpul tău creşte nivelul de cortizol. Acest lucru duce la instalarea anxietății şi a stresului, iar când asta se întâmplă ești tentat să mănânci în exces, în special noaptea. S-a dovedit că temperaturile scăzute favorizează metabolismul şi îmbunătăţesc nivelul de insulină.