Home » Life & Style » De ce să pui bicarbonat de sodiu pe salteaua pe care dormi. Rezultatele sunt uimitoare

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe salteaua pe care dormi. Rezultatele sunt uimitoare

Violeta Badea / 17.02.2021, 13:28
De ce să pui bicarbonat de sodiu pe salteaua pe care dormi. Rezultatele sunt uimitoare

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe salteaua pe care dormi. Rezultatele sunt uimitoare. Bicarbonatul de sodiu a devenit renumit nu doar pentru preparatele din bucătărie, ci și pentru folosirea lui la treburile casnice. Mai noi, acesta este ideal la curățare. Astfel, orice pată din casă, chiar și cele de pe saltea pot deveni doar niște amintiri neplăcute cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. 

Bicarbonatul de sodiu se presara peste saltea
Bicarbonatul de sodiu se presara peste saltea

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe salteaua pe care dormi

În comerț există numeroase produse chimice de curățat care îţi pot pune în pericol sănătatea. Astfel, este mai indicat să folosești produsele pe care le poți găsi pur și simplu la tine în bucătărie. În cazul în care ai reușit să-ți pătezi salteaua pe care dormi și nu știi cum să scoți petele, ei bine poți folosi cu încredere bicarbonatul de sodiu.

Acesta este un ingredient eficient care te va scăpa imediat de petele nedorite. Bicarbonatul de sodiu este capabil să înlocuiască cu succes orice soluţie chimică de curăţare pe care o găsim astăzi pe piață. De asemenea, ingredientul minune este ideal să elimini inclusiv acarienii și să îndepărtezi mirosurile neplăcute din saltea. Acarienii sunt deosebit de periculoși și te pot îmbolăvi de: astm, conjunctivită, dermatită sau rinită alergică. Astfel, bicarbonatul de sodiu are grijă și de sănătatea ta și te protejează.

Cum cureți salteaua cu bicarbonat de sodiu

Curățarea saltelei cu bicarbonat de sodiu este 100% eficientă, având rolul de a îndepărta murdăria, transpiraţia, celulele moarte ale pielii, praful şi mirosurile neplăcute. Pentru început este necesar să aspiri salteaua și să o scuturi de praf. Apoi, tot ceea ce trebuie să faci este să aplici bicarbonatul de sodiu direct pe pată și să freci bine zona cu o cârpă umedă. Important de precizat ar fi faptul că bicarbonatul de sodiu poate scoate orice pătă, chiar și cele mai dificile: de cafea, de sânge, de vin roșu și chiar și de urină a animelelor de companie.

În cazul în care dorești doar să o reîmprospătezi, poți să folosești o sită și să presari un plic de bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafaţă. Apoi, salteaua se acoperă cu totul pentru câteva ore, sau de preferat chiar o zi întreagă. Apoi, pragul se strânge cu aspiratorul și totul este gata.

O altă variantă asemănătoare de reîmprospătare este aceea de a adăuga câteva picături din uleiul esențial preferat, dar cele mai utile sunt de levănțică sau de portocală, deoarece au un miros mai accentuat. Apoi, trebuie să presari un plic de bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafaţă. Apoi, acoperi salteaua cu ceva și lași ingredientele să acționeze aproximativ un sfert de oră. Rezultatul este și mai bun dacă lași praful să acționeze toată noaptea. Dar dacă nu ai o altă saltea pe care să dormi, după ce s-au epuizat cele 15 minute, trebuie doar să aspiri praful și totul este gata.

Bicarbonatul de sodiu se aspira ulterior
Bicarbonatul de sodiu se aspira ulterior

Care sunt beneficiile bicarbonatului de sodiu

  • preț mic
  • nu este toxic
  • are capacitatea de a curăța murdăria
  • absoarbe umezeala
  • îndepărtează mirosurile neplăcute
  • distruge bacteriile