Home » Life & Style » Dieta cu apă. Ce cantitate de apă să bei și în ce moment al zilei, dacă vrei să slăbești

Dieta cu apă. Ce cantitate de apă să bei și în ce moment al zilei, dacă vrei să slăbești

Manolică Anca / 28.03.2021, 11:47
Dieta cu apă. Ce cantitate de apă să bei și în ce moment al zilei, dacă vrei să slăbești

Ești nemulțumit de felul în care arăți? Te-ai săturat să ții tot felul de diete stricte care nu te fac să ajungi la rezultatele dorite? Ei bine, află că există un truc foarte simplu care te va ajuta să ajungi foarte ușor la silueta pe care ți-o dorești. Iată ce presupune dieta cu apă și cum poți topi 9 kilograme în doar 3 săptămâni.

Dieta cu apă

Din ce în ce mai mulți oameni devin nemulțumiți de felul în care arată. Deși apelează la tot felul de diete stricte, acestea nu dau rezultatele așteptate. Un nutriționist celebru a detaliat cum este posibil să slăbești în mod vizil pur și simplu prin dieta cu apă. Trucul este foarte simplu, iar rezultatele sunt dintre cele mai bune.

Țesuturile organismului sunt alcătuite din 70% apă. Mai mult, apa reprezintă 80% din sânge, 75% din muşchi, 90% din compoziţia creierului și 20% din compoziţia oaselor. Așadar, apa este indispensabilă tuturor proceselor din corp și nu poate fi compensată cu nicio altă substanţă. Prin urmare, dacă nu bei suficientă apă și nu faci mișcare, degeaba ții dietă, pentru că nu vei slăbi. Mai mult, îți va fi afectată și sănătatea.

Consumul de apă accelerează metabolismul şi arderea caloriilor
Consumul de apă accelerează metabolismul şi arderea caloriilor

Ce beneficii are un consum regulat de apă

Lipsa apei favorizează depunerile de grăsime în organism. Așadar, dacă nu consumi suficientă apă, rinichii nu pot funcționa la capacitate normală, o parte din sarcina lor fiind transferată ficatului. Acesta din urmă are rolul de a transforma rezervele de grăsime în energia necesară corpului, iar atunci când preia funcţia rinichilor, el lucrează ineficient, prelucrând mai puţine grăsimi, lucru care duce la depunerea surplusurilor. De asemenea, accelerează metabolismul şi arderea caloriilor, iar în acest fel ajută organismul să se menţină hidratat şi sănătos.

Consumul de apă îmbunătăţeşte în mod remarcabil și digestia. Așadar, cei care suferă de constipație ar trebui să își hidrateze foarte bine organismul. Apa ajută la obţinerea mai rapidă a senzaţiei de saţietate, deci este de ajutor în diete şi sporește eficienţa antrenamentului fizic. Dacă este băută pe stomacul gol, apa acţionează ca un medicament, influenţând ritmul cardiac, afecţiunile respiratorii, oculare şi aspectul pielii.

Dieta cu apă te pate ajuta să pierzi până la 9 kilograme în 3 săptămâni
Dieta cu apă te pate ajuta să pierzi până la 9 kilograme în 3 săptămâni

Cum se ţine dieta cu apă

Bob Harper este un personaj foarte cunoscut în industria televiziunii din America şi totodată antreorul personal al multor staruri. El a explicat în detaliu cum se ține dieta cu apă. În cartea sa, „Jumpstart to Skinny”, el a detaliat efectele unei cure ce poate ajuta să pierzi până la 9 kilograme în doar 3 săptămâni.

Așadar, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie să consumi aproximativ 500 ml de apă, înainte de fiecare masă. În acest fel, apetitul va scădea considerabil, iar hidratarea constantă va împiedica organismul să reţină lichide. Așadar, dieta cu apa are o regulă foarte strictă, dar simplă: bea cât mai multă apă, cât de multă poți! Pentru rezultate vizibile, este important să îți formezi un program pe care să îl respecți cel puțin o săptămână. Iată cum se ține, mai exact, dieta cu apă:

  • Dimineaţa, înainte de masă, două căni de apă.
  • La prânz, un litru de apă, cu înghiţituri mici, timp de 30 de minute.
  • Seara, înainte de cină, două căni de apă între orele 17-18.
  • Între mese bea din nou apă, cu înghiţituri mici. În total, ar trebui să ajungi la un consum de 2,5-3 litri de apă zilnic.

Este important de menționat că apa băută ar trebui să fie rece, aceasta fiind absorbită în organism mai repede decât apa caldă, ajutând și la arderea caloriilor. Mai mult, organismul va lucra mai mult pentru a aduce apa la temperatura lui.