Home » Life & Style » Eclipsă de Soare în Gemeni (efect de lună nouă) 10 Iunie 2021. Revelații pentru noi începuturi

Eclipsă de Soare în Gemeni (efect de lună nouă) 10 Iunie 2021. Revelații pentru noi începuturi

Astrolog D. Mădă / 09.06.2021, 18:29
Eclipsă de Soare în Gemeni (efect de lună nouă) 10 Iunie 2021. Revelații pentru noi începuturi

Când spun Iunie, primul gând care îmi vine este că deja am ajuns la mijlocul anului realizând că timpul trece “nepăsător” de planurile pe care ni le facem, și poate chiar de cât de mult ezităm. În project management a cunoaște statutul proiectului este unul din factorii esențiali care garantează buna desfășurare a activităților, în cazul de față proiectul este “Ce ne-am propus pentru 2021”, iar un bilanț de conștientizare a modului în care am reușit (sau nu) să implementăm ideile până acum ne poate fi de mare ajutor.

Eclipsa de Soare în Gemeni

De altfel, în tandem există un plan astral, punând umărul la treabă printr-o Eclipsă de Soare Inelară în Gemeni (efect de Lună Nouă) pe data de 10 Iunie 2021, la ora 13.55 (ora României), ultima din această vară.

Ca vizibilitate, Eclipsa de Soare Inelară poate fi urmarită din nord-estul Canadei, Groenlanda, Nordul Extremului Orient Rus, iar parțial din nordul și estul Americii de Nord, Nordul Asiei și cea mai mare parte a Europei. Din România, poate fi vizibilă parțial în zone precum Transilvania, Banat și o parte din Moldova.

Prin acest eveniment, putem urmări să interacționăm cu scopul atât de a face schimb de idei, cât și de a ne (re)evalua, (re)analiza progresul până în momentul de față. Fie că realizăm deja celebra poziție yoga de „salut al soarelui”, fie că avem tacticile noastre secrete de a ne bucura de lumina solară, în fiecare moment ne putem gândi la rostul pe care-l dăm vieții.

Eclipsă de Soare în Gemeni
Eclipsă de Soare în Gemeni

Atenție, această stare de meditație întotdeauna este realizată dintr-o zonă de blândețe și înțelegere față de propria persoană, fără a susține toxicitatea ideii de perfecționism sau de critică de sine aspră.

Se poate spune că, din punct de vedere al analizei astrologice, această Eclipsă de Soare are un efect profund asupra modului în care gândim, primând modul cum ne apreciem, calitatea încurajărilor pe care le primim și impactul vorbelor asupra noastră.

Gemenii sunt un semn de aer (mental), al dualității – interior – exterior, iar energia este axata pe modul în care învățam, gândim și comunicăm (aici și acum ), motiv pentru care este util acum să fim atenți la ce programe metale rulează în fundal. Louise L. Hay spune că “ceea ce gândim despre noi înșine devine adevărul nostru personal”.

Efectele resimțite

Acestă Eclipsă de Soare se aliniează cu Nodul Nord (Dharma) în Gemeni și Mercur retrograd constituind un moment excelent de (re)inoire, de curiozitate și explorare către noi destinații (nodul nord ), capitole, evenimente și proiecte. “Portile înțelepciunii și ale cunoașterii sunt întotdeauna deschise”. Totodată, prin Luna Nouă în Gemeni putem (re) descoperi că viața este extrem de simplă – primim întotdeauna ceea ce dăruim.

Rețeta pe care o pregătim acum ne îndeamnă să ne folosim de creativitatea de care putem da dovadă, dar și de flexibilitate și versatilitate. Ne putem lăsa amprenta prin gesturi, acțiuni, gânduri care ne împing deja de la spate, susținându-ne într-un raport echitabil cu ceilalți. În cele 6 luni, în care planurile noastre „dospesc”, noi supraveghem ambientul, practicând răbdarea și perseverența în planificare și acțiune.

Lună plină
Lună plină

După cele 6 luni “degustăm” și “notăm” produsul finit (efect de lună plină în același semn).

Savoarea va fi dată de cât de mult reușim să eliminăm vechile filtre sau tipare mentale, obiceiuri, credințe și comportamente care nu ne mai servesc. Mercur Rx în relație tensionată cu Neptun în Pești (vise, iubire necondiționată, intuiție, iluzie) ne șoptesc că relația cu noi înșine este strâns legată de ceilalți și viceversa, iar confuzia, iluzia sau decepția pot fi evitate acum dacă facem un pas în spate.

Observând conversația internă care are loc în fiecare zi cu propriul sine (Mercur Rx în Gemeni), vom ști unde suntem, vom ști dacă ceea ce manifestam în exteriorul nostru ne reprezintă sau reflectă adevărul personal, original.

Ce e bine să facem

Pentru a integra mai ușor mesajul de mai sus vă recomand să meditați la următoarele întrebări:

  • “Ce ne spunem nouă înșine?”
  • “Ce auzim de la alții?”
  • “Comunicăm clar/sincer? “
  • “Sau facem presupuneri și avem așteptări?”

“Gândurile noastre sunt Arhitecții propriului viitor”. Saturn în mers retrograd susține acest eveniment, fiind precum un observator fin a modului în care ne structurăm și reconstruim obiectivele actuale, trăgând frâna de mâna acolo unde fundația, planurile nu sunt sustenabile sau bine “coapte” pentru a ne continua călătoria.

Tensiunea dintre Saturn Rx și Uranus (surprize, imprevizibil, original, nonconformism) în Taur (aspect care este resimtit pe tot parcursul anului, în special pe data de 14.06.2021) atrage atenția asupra conceptului de nou, progres și evoluție vs vechi.

Eclipsă de Soare în Gemeni
Eclipsă de Soare în Gemeni

Unele lucruri sunt precum zestrea din lada bunicii, comori rare care ne pun în evidență caracterul. Printre obieciurile pe care ni le-am format de-alungul vieții, acum este bine de (re)văzut care se ridică la rangul de atuuri rare, prin care ne reflectăm originalitatea, valorile, sensul și le putem reintrodice în mersul lumii moderne cu un efect de admirație și dorință de a urma bunele exemple, de a caută calitate și nu cantitate.

Leonardo da Vinci spunea că “Simplitatea este cel mai sofisticat lucru”, cum se vede simplitatea de la tine?

“ Universul ne sprijină prin amplificarea fiecărui gând pe care îl emitem și în care credem cu tărie”(Louise L. Hay), așa și noi, în funcție de atitudinea pe care o avem față de ce înseamnă momentul 0 vs trecut, realitate vs iluzie, interior – exterior vom putea crea experiențe personale de care se vor bucura și ceilalți.

Să avem încredere în propria intuiție, în clepsidra timpului, să nu mai punem presiune pe noi, să ne ascultăm vocea interioară prin care vorbește acea scânteie divină.