Home » Life & Style » Femeia Capricorn. 5 lucruri pe care e bine să le știi înainte să începi o relație cu cineva din această zodie

Femeia Capricorn. 5 lucruri pe care e bine să le știi înainte să începi o relație cu cineva din această zodie

Ileana Mladinoiu / 01.12.2021, 14:55
Femeia Capricorn. 5 lucruri pe care e bine să le știi înainte să începi o relație cu cineva din această zodie

Zodiacul a avut o mare importanță în istoria antică a multor popoare, în formarea calendarelor, în stabilitatea datelor sărbătorilor și în constituirea erelor. Există o legătură strânsă între astrologie și religie. Biblia are multe de spus despre stele. Lucrul fundamental este că Dumnezeu le-a creat. Cerul este lucrarea mâinilor Lui. El știe numărul lor și numele fiecăreia dintre ele.

Ce spune Biblia despre zodii

Biblia ne învață, de asemenea, că Dumnezeu le-a organizat în grupuri recunoscute numite constelații.  Carul Mare, Orion și Pleiadele. Dumnezeu strânge legăturile și le face să apară la momentul potrivit” vorbește și despre „Mazzarot”, cel mai adesea tradus ca fiind  „constelații”. Mulți cred că aceasta este o referire la cele douăsprezece constelații ale zodiacului.

Numele fiecărei zodii e dat de forma aparentă a constelaţiei prin dreptul căreia pare să treacă Soarele la un moment dat. După cum se ştie, o constelaţie e o grupare de stele, care, unite printr- o linie imaginară, seamănă cu o fiinţă, un animal, un zeu sau un obiect.

Majoritatea constelaţiilor vizibile din emisfera nordică au denumiri ce datează din antichitate. Cele vizibile din emisfera sudică au primit denumiri, în scop de cartografiere şi orientare, de la navigatori, exploratori şi astronomi.

De unde vine semnul zodiacal Capricorn

Vizibil pe teritoriul României, grupul de stele apare sub forma unei perechi de coarne care nu seamănă nici cu cele ale berbecului, nici cu cele ale taurului. În realitate, poartă numele de Cornul Caprei.

Este construit din stilizarea unui triunghi aşezat peste un cerc şi simbolizează victoria voinţei asupra tuturor dificultăţilor, cu ajutorul calităţilor oferite cu generozitate de către divinitate.

Femeia Capricorn
Femeia Capricorn

Femeia Capricorn. Calități și defecte

Femeia Capricorn este  loială

Femeia Capricorn este sinceră și nu înșală nici în viața privată, nici în cea profesională. Înzestrată cu multă răbdare și perseverență, cel mai adesea reușește să-și atingă obiectivele. Deciziile sunt luate cu multă atenție. Simțul analizei, discernământul au făcut să câștige atenția tuturor.

Femeia Capricorn este exigentă

Respectuoasă față de ierarhie și reguli, femeia Capricorn este exigentă în munca sa și nu renunță niciodată. Este o perfecționistă însetată de ambiție și nu suportă să nu gândim ca ea. De aici derivă o anumită rigiditate care nemulțumește. Îi place să fie în preajma intelectualilor.

Femeia Capricorn este uneori rezervată

Femeia Capricorn știe să se facă uitată și să treacă neobservată. O atingere sensibilă a personalității îi poate schimba dispoziția.

Femeia Capricorn este foarte materialistă

Ea trebuie să simtă că nu-i lipsește nimic și că își poate permite orice își dorește.

Femeia Capricorn este credincioasă în prietenie

Știe să se înconjoare de prieteni și să fie iertată, atunci când greșește.

Comportamentul femeii Capricorn îndrăgostită

Femeia Capricorn este destul de timidă și nu își dezvăluie cu ușurință sentimentele. Credem că este trufașă dar, în realitate, această mândrie ascunde o anumită modestie.

Nu este făcută pentru aventuri de o noapte, ci dimpotrivă caută stabilitate în relația cu partenerul ei. Nu renunță ușor și cere dovezi de dragoste. Are o nevoie constantă de a fi liniștită. Dacă nimeni nu corespunde criteriilor ei, preferă să fie singură. Dacă are cea mai mică îndoială cu privire la sinceritatea celuilalt, poate pune imediat capăt relației.

Odată ce a găsit partenerul potrivit și încrederea s-a instalat, femeia Capricorn este fidelă și se dedică pe deplin succesului relației sale. Nu se arată foarte demonstrativă, da va face totul pentru a se asigura că această relație continuă. Mai presus de toate, trebuie să se simtă protejată și în siguranță. Loială și respectuoasă, are grijă de partenerul ei cât poate de mult.

Cum poate fi sedusă femeia Capricorn

Cu multă răbdare. În strânsoarea îndoielii, ea nu se lasă ușor. În primul rând, acordă-i încredere și nu o grăbi. Împărtășește cu ea momente de complicitate și profită de ocazie pentru a o cunoaște mai bine.

Femeia Capricorn este o femeie serioasă și fidelă. Ea cere aceeași sinceritate de la partenerul ei. Când se va convinge de asta, e pe viață. Odată ce perioada de seducție a trecut, continuă să-i dovedești dragostea ta. Are nevoie să fie în mod constant sigură de sentimentele tale.

Vulnerabilă, îi este foarte frică să nu fie abandonată. Acesta este motivul pentru care vrea să păstreze controlul asupra vieții ei și să fie sigură că a făcut alegerea corectă înainte de a se angaja într-o relație.

Perechea perfectă în dragoste a femeii Capricorn

Față de Taur va manifesta o pasiunea reținută, dar îmbrățișează ideea  că orice este posibil.

În ciuda diferențelor dintre Capricorn și Gemeni, aceste zodii își vor arăta reciproc o dragoste sau afecțiune sinceră.

Prietenia cu Peștii va fi de durată și bazată pe respect și afecțiune sinceră. Tandrețea ar fi prima legătură care se dezvoltă în această relație.