Home » Life & Style » Horoscop » 24 Iunie 2021 – Lună Plină în Capricorn și Sânzienele. Semnificații și simbolistică

24 Iunie 2021 – Lună Plină în Capricorn și Sânzienele. Semnificații și simbolistică

Astrolog D. Mădă / 24.06.2021, 10:27
24 Iunie 2021 – Lună Plină în Capricorn și Sânzienele. Semnificații și simbolistică

24 Iunie 2021 – Lună Plină în Capricorn și Sânzienele. Anul acesta pe 24 iunie motivele de sărbătoare sunt multe și diversificate. Spre exemplu la această dată „Se deschid cerurile” sub ghidarea zânelor bune, Sânzienele, „Ziua iei” ne readuce aminte să scoatem de pe umeraș această bluză superbă în simplitatea ei, iar Luna Plină își onorează dansul cosmic în semnul Capricornului la 21:40 (ora României).

24 Iunie 2021 – Lună Plină în Capricorn și Sânzienele

Pe lângă aceste vedete ale zilei ne mai rămâne loc să fim recunoscători pentru încă o zi de viață, așa cum vine ea: imprevizibilă, cu momente bune, alteori oferindu-ne provocări, incontestabil cadouri rare ale momentului prezent.
Încă de la Rusalii, în spațiul tradițional al satului se păstrează tradiții și obiceiuri care vizează agricultura, rodnicia și prosperitatea.

Drăgaicele sau Sânzienele ne sunt cunoscute încă de pe vremea geto-dacilor, etnologul Romulus Vulcănescu arătând prin studiile sale că ele „sunt un fel de vestale care amintesc riturile protecției și fecundității agrare ale zeiței Cerea”.

Același etnolog renumit face referiri și la denumirea de Sânziene care poate fi considerată o demunire latină „Sanctei Diana, care, pe lângă atribute selena cinegetice și silvanice, avea și atribute agrare, deoarece ne amintește de riturile aratului și semănatului noaptea pe lună plină, pentru a rodi din plin”.

Fiecare reprezintă un eveniment unic

Cu toate că, atât sărbătorile populare, cât și evenimentele de lună plină sunt supuse ciclicității timpului, fiecare din ele reprezintă un eveniment unic, cu beneficii aduse prezentului.

În aceste condiții, putem aprecia luna plină ce urmează drept un eveniment astral care reflectă noțiunea de timp, cauză și efect și tot ce am inițiat începând cu data de 13.01.2021, (moment când avea loc luna nouă în același semn) și până azi. Elementul recurent al lunii pline (Luna în opoziție cu Soarele) presupune că avem de echilibrat 2 energii opuse, în cazul de față axa Capricorn – Rac.

Astfel, despre Lună este bine știut că reprezintă emoțiile, subconștientul, iar Soarele eul interior (ego), vitalitatea, căldura, lumina.

Lună Plină în Capricorn
Lună Plină în Capricorn

Capricornul (“Eu construiesc”) este un semn de pământ guvernat de marele învățător sau Zeul Timpului – Saturn, punând accentul pe clepsidra timpului, structură, reguli, principii, limite, maturitate, succes, afaceri. La pol opus avem Racul (“Eu simt”) un semn de apă condus de către lună, care pune accentul pe emoții, intuiție, familie, origini și siguranța propriului sine.

Conexiune celor doi aștri atât ca eveniment astral, cât și în calitate de simbolistică ne îndrumă către a aduce în echilibru inteligența noastră emoțională, cu cea cognitivă și cu atitudinea prin care existăm.

În plus, luna plină culminează cu solstițiul de vară, reuniune din care putem deduce inspirație spre a putea evolua și în egală măsură de a conștientiza tot ce am dobândit până acum – Ce s-a schimbat de la începutul anului? Ce mai este de referință?

Lună plină în Capricorn și Soarele în Rac

Cu Luna în Capricorn (responsabilități și ambiție), iar de cealaltă parte Soarele în Rac (nevoile familiei și îngrijirea celorlalți) indică astfel un traseu pe parcursul căruia să fim atenți la valorile noastre, la modul cum le respectăm, rezultatul fiind reflectat în starea și energia noastră zilnică – “Care sunt realizările din ultimele 6 luni pentru care sunt recunoscător (-are)?”

Felul în care vom aduce atributele celor două extremități în echilibru și care dintre ele necesită mai multă atenție va depinde până la urmă de fiecare în parte. Prin urmare, această lună plină poate pune reflectorul pe acele segmente de viață prin care putem experimenta sentimente contradictorii, existând voci care pot spune că “nu suntem suficienți de buni, de implicați emoțional sau responsabili”.

Capricornul din punct de vedere al emoțiilor aparent pare “imbatabil” în raport cu ceilalți, însă în spatele acestui “zid” plin de reguli și principii există multă vulnerabilitate și nevoie de conexiunea sufletească.
În acest punct, Jupiter Rx în Pești intervine într-un mod benefic punând lupa pe ce anume avem de revizuit la propriile credințe, adevăruri personale, idealuri și etică socială. Acesta introspecție ne poate ajuta să mergem mai departe, să (re)descoperim ce înseamnă să fim cu adevărat fericiți, punând astfel capăt credințelor limitative, trasând limite sănătoase în relația cu mediul exterior.

În cartea sa “Poți să-ți vindeci viața” Louise Hay are o mantră/expresie de încurajare “Îmi propun să mă eliberez de nevoia de a mă simți nedem. Merit să primesc tot ce este mai bun de la viață și mă deschid plin de iubire în fața acestor daruri”. Dacă Jupiter Rx în Pești de acum ne-ar putea vorbi, ar suna așa.

Sânziene
Sânziene

Saturn Rx în Vărsător se află în relații bune cu Mercur în Gemeni – Zeul Mesager

În schimb, dacă anumite decizii sau obiective ne-au grevat propria evoluție sau pe cei dragi atunci este util de a ne asuma cu maturitate situația și a interveni pentru remedierea acelor situații.

“Succesul până la urmă este doar un “accesoriu”, felul cum îl construim și structurăm îl poate face să strălucească sau din contră, să pună presiune pe noi.” Lunația de acum poate fi un moment de mare conștientizare a faptului că dacă o ușa se închide, o alta se deschide – “Ce convingeri limitative mă pot împiedica să îmi stabilesc obiective mai mari?”

Saturn Rx în Vărsător se află în relații bune cu Mercur în Gemeni – Zeul Mesager care tocmai și-a reluat ușor mersul direct, (energia și darurile lui de 100% în mers direct fiind vizibile undeva după data de 03.07.2021). Revenind la influența benefică a celor două planete, tot ce am regândit, revizuit, reanalizat în materie de planuri, gânduri, idei, obiective acum își pot găsi o nouă direcție, putând fi înlocuite cu altele noi care ne poate conduce acum către progres.

Este Timpul să mergem mai departe, însă plecând de la “aici și acum”, folosind tot ce avem în momentul de față. Saturn și Jupiter Rx ne spun în cor că sănătos este să îmbrățișăm schimbarea, însă având răbdare în această vară, să (re)construim acolo unde este cazul și să ne îmbunătățim actuala structură/fundație, să nu sărim anumiți pași, să nu alegem calea scurtă, să căutăm calitate înainte de toate – “Ce segment de viață este negociabil pentru mine acum”?

Mesajul cărților de tarot

În completare pentru acest eveniment de lună plină iată mai jos și mesajul cărților de tarot.  Acesta vine din partea arcanei “2 de spade” – Echilibru.

Mesajul cărților de tarot
Mesajul cărților de tarot

Este util să ne reamintim că a fost nevoie de curaj, putere, răbdare și timp pentru a ajunge până aici. Pentru a evolua este necesar să gândim “out of the box”, să ne extindem modul de a gândi. Poate că modul în care o parte dintre noi am fost obișnuiți să gândim vine dintr-o zonă ori “e albă ori e neagră”. Acest lucru poate face sens dacă revizuim perioada de la luna nouă (13.01.2021) până acum, lucrurile nu au fost tocmai ușoare și a fost nevoie de multă răbdare, efort și echilibru emoțional.

Acest card ne spune că a sosit momentul să dăm voalul jos de pe ochi, să ne schimbăm perspectiva și modul în care comunicăm, și să privim în jurul nostru. Dacă sunt situații aflate în impas, iar ideile sau opțiunile sunt diametral opuse, este important să fim cumpătați și să luăm acea decizie benefică tuturor.

Să ne deschidem sufletul și să privim realitatea propriei vieți, cum am construit-o până acum și să observăm noile oportunități care stau să prindă contur. Însă pentru asta mai avem un pas: acela de a exersa recunoștință, acceptare, iubire de sine și pentru ceilalți.

Să ne onorăm trecutul pe care nu îl putem schimba, viitorul va veni, însă darul cel mai mare este aici și acum.