Home » Life & Style » Horoscop » Mesajul cărților de tarot pentru azi vine de la Eremitul

Mesajul cărților de tarot pentru azi vine de la Eremitul

Astrolog D. Mădă / 05.08.2021, 08:13
Mesajul cărților de tarot pentru azi vine de la Eremitul

Eremitul în tarot simbolizează înțelepciune, introspecție, contemplare, redefinire, experiență spirituală, răbdare, aprofundare academică, având ca și corespondent din astrologie planeta Saturn în Vărsător.
Saturn este recunoscut ca fiind Marele Învățător sau Zeul Timpului, având ca materie preferată “școala vieții” (maturizarea).

Mesajul cărților de tarot pentru azi vine de la Eremitul

Este o planetă exterioară (mediul exterior/colectivitate), iar în astrologie simbolizează disciplina și ordinea exterioară, reguli, principi, limite, timp, maturitate. Saturn în Vărsător ne învață până în Martie 2023 lecția autenticități, a spiritului umanitar și a modului în care ne aducem contribuția în cardul relațiilor personale, dar și a colectivului din care facem parte.

Cu toți avem un Saturn (înțelept) interior (propriile limite sau propria autoritate), manifestat mai mult sau mai puțin, echilibrat sau dezechilibrat, asta în funcție de etapa de viață în care se află fiecare. Este cel care ne ajută să stabilim limite sănătoase (experimentând anumite situații prin care îl punem la treabă) în tot ceea ce facem – plecând de la relația cu propriul sine și terminând cu mediul exterior. Locul(domeniul) unde sunt manifestate într-un mod dezechilibrat (indiferent de situație), timpul își va pune amprenta – căci mitologic vorbind el (Saturn) a fost cel care la “inventat” (timpul).

Mesajul cartilor de tarot - Eremitul
Mesajul cartilor de tarot – Eremitul

Ce trebuie să faci în această zi

Pentru a face din acestă zi una productivă Eremitul ne aduce în vedere importanța echilibrul emoțional. Avem acum ocazia să observăm mult mai clar care sunt principiile și așteptările mediul exterior în raport cu propriul sine (eu), însă pentru asta este util să privim totul dintr-o zonă de detașare, lipsită de propria natură egotică.

Cheia stă în a ne asculta propria intuiție (vocea interioară) care ne poate ghida acum către ce anume avem de schimbat sau transformat la nivel personal pentru ca structura și fundația propriei vieții să devină una mult mai solidă și sustenabila în viitor – “Care sunt limitele sau blocajele cu care mă confrunt acum”?

Eremitul ne spune că pentru a ști ce ne dorim cu adevărat de la noi, dar și de la cei cu care ne însoțim este important să ne revizuim imaginea de ansamblu – “Ce înseamnă comunitatea pentru mine?; Ce iubesc atât de mult încât aș practica fără să mă gândesc la remunerație?

Chintesența zilei constă în înțelegerea faptului că timpul ca și resursă nu îl mai putem reface. Dând dovadă de înțelepciune atunci când ne decidem asupra unui lucru și răbdare când vrem să inițiem ceva nou, putem nivela o cale mai sănătoasă către un mâine mai bun și înălțător – “Cât de sustenabile și evolutive sunt normele și principiile actuale pentru mine?”

Mesajul cartilor de tarot - Eremitul
Mesajul cartilor de tarot – Eremitul

Standardele subliniate de Eremit – “începutul înțelepciunii”

Punând pe primul loc transformarea interioară ne aliniem la standardele subliniate de Eremit – “începutul înțelepciunii”.

Zone (posibil) vizate de Eremit – decizii bazate pe aspecte interioare/spirituale – manifestarea propriului sine, formare profesională, stagiu practic, studii superioare sau recalificare profesională

Luna (emoții, subconștient, siguranță, securitate) de azi și pânâ Sâmbătă se află în semnul de domiciliu – Racul. Prin acest tranzit toate emoțiile și sentimentele noastre devin o sursă importantă de informații, fiind precum un felinar pentru Luna Nouă în Leu (08.08.2021).

Gândul zilei – Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” – Mihai Eminescu.

Vibrația zilei este 5 – libertate, curiozitate, expansiune (fizică, emoțională sau creativă), inconstanță, împrăștiere
5 din punct de vedere astral este guvernat de către Mercur, iar zodiile corespondente sunt Berbec și Gemeni

  • Element – Foc
  • Culoare – Violet
  • Piatră – Acvamarin, Jasp