Home » Life & Style » Horoscop » Planta care te reprezintă, în funcție de zodie. 12 plante alese

Planta care te reprezintă, în funcție de zodie. 12 plante alese

Pană Emanuela / 17.01.2021, 17:16

Horoscopul plantelor. Te-ai întrebat vreodată ce plantă ți se potrivește în funcție de zodie și personalitate? Sau, poate ți s-a întâmplat să te simți atras/ă de una în mod special fără să îți dai seama de ce. Plantele au rolul de a ne înfrumuseța casa, biroul și viața, dând o notă de veselie locului, dar și aer proaspăt. Se știe deja că fiecare zodie are un comportament specific, aparte, însă ce ați putea afla nou este numele plantei cu care rezonați cel mai bine, potrivit astrelor.

Planta care te reprezintă, în funcție de zodie

De-a lungul timpului, astrologii au făcut diverse asocieri între semnele zodiacale și plantele/florile care li se potrivesc cel mai bine și pe care ar fi bine să le aibă în casă sau la serviciu, pentru a insufla din puritatea lor. Iată ce plante vă fac bine, în funcție de data la care v-ați născut:

Berbec – Cactus

Extrem de aventuros și ambițios, nativul zodiei Berbec are nevoie de o plantă care să reziste chiar și atunci când acesta lipsește perioade mai lungi de acasă. Cactusul este o plantă puternică și protectoare, care completează perfect personalitatea unui Berbec.

Taur – Arborele de jad

Arborele de jad este caracterizat de o creștere lentă, dar constantă. Astfel, asemenea unei persoane de încredere, pe care te poți baza la orice oră din zi și din noapte, nativii zodiei Taur vor aprecia că planta lor de suflet este una trainică. Arborele de jad rezistă atât la temperaturi ridicate, cât și la posibile lovituri, atunci când ai treabă pe lângă pervaz.

Gemeni – Tillandsia

Mai tot timpul cu capul în nori, rebeli și visători, contemplând la viitoara aventură pe care o vor face, nativii zodiei Gemeni sunt perfect caracterizați de Tillandsia. În mod similar, această plantă nu are rădăcini, putând fi mutată cu ușurință dintr-o parte în alta. G

Rac – Crinul păcii

Cu toate că la o primă impresie Crinul păcii poate părea delicat și blând, în realitate este incredibil de puternic, asemenea Racului. Mai mult, această plantă servește ca purificator natural al locuinței, eliminând substanțele chimice nocive din aer.

Leu – Arborele de cauciuc

Se știe că nativii zodiei Leu adoră să fie în centrul atenției, iar o situație similară se întâmplă și în dreptul arborilor de cauciuc. Aceste plante tind să se impună în orice spațiu (fie acasă sau la birou), grație dimensiunii lor. Același lucru se poate spune și despre personalitatea acestui semn zodiacal, care se face remarcat pe oriunde ar fi.

Fecioară – Azaleea

Dat fiind că sunt recunoscute pentru perspicacitatea lor și pentru atenția deosebită pe care o acordă detaliilor, s-ar putea ca Fecioarele să fie singurele care se pot ocupa cum trebuie de îngrijirea azaleelor pure. Deși este foarte pretențioasă, frumusețea naturală a acestei plante merită efortul suplimentar.

Citește și: Ce culoare se potrivește fiecărei zodii – 12 nuanțe pentru 12 zodii

12 plante alese, pentru 12 semne distincte

Balanță – Trandafir

Viața acestui nativ este guvernată de dreptate și adevăr, având capacitatea de a descoperi întotdeauna partea reală a lucrurilor. Totodată, Balanțele sunt îndrăgostide de frumos, de arta și modă, având un simț estetic foarte dezvoltat, fapt pentru care trandafirul îi reprezintă perfect.

Ce plantă te reprezintă cel mai bine, în funcție de zodie
Ce plantă te reprezintă cel mai bine, în funcție de zodie

Scorpion – Crizantema

Misterios, profund și plin de surprize, nativul zodiei Scorpion are ca plantă de suflet Crizantema. El este onest, implicat și pune pasiune în tot ceea ce face, fapt ce îi asigură de cele mai multe ori succesul. Crizantemele, cunoscute mai mult sub denumirea de tufănele, aduc prospețime și culoare în viața Scorpionilor.

Săgetător – Philodendron cu frunză ruptă

Supradimensionatul Philodendron și nativul zodiei Săgetător au mai multe lucruri în comun. Această plantă este caracterizată de libertate (uitați-vă numai la frunzele sale), este vibrantă, interesantă și înfloritoare, indiferent de colțul din casă în care este adăpostită. La fel și un Săgetător.

Capricorn – Bromelia

Dacă vor ca planta cu care rezonează cel mai bine să crească mare și puternică, nativii zodiei Capricorn trebuie să o trateze cu grijă și bunătate, la fel cum își ca ceilalți să îi trateze pe ei. Cu toate că nu o vor recunoaște în veci, persoanele născute sub acest semn zodiacal sunt sensibile și timide, fapt pentru care se „înțeleg“ bine cu Bromelia.

Vărsător – Begonia

Personalitatea plină de imaginație și curiozitate a nativului Vărsător este perfect stimulată de petalele colorate ale Begoniei, precum și de forma sa asemănătoare unei inimi. Această plantă reușește în fiecare dimineață să pună un zâmbet pe față unui Vărsător.

Pești – Voalul miresei

Trăsăturile nativilor din zodia Pești care coincid cu ale Voalului miresei, plantă „neegoistă“ care poate supraviețui chiar și în cele mai întunecate colțuri din casă, sunt altruismul și dorința de a face bine celor din jur.