Home » Life & Style » În cât timp poți traversa Europa de la un capăt la altul pe jos. Aceasta este de fapt distanța

În cât timp poți traversa Europa de la un capăt la altul pe jos. Aceasta este de fapt distanța

Cojocaru Cristian / 01.10.2021, 18:28
În cât timp poți traversa Europa de la un capăt la altul pe jos. Aceasta este de fapt distanța

În timp ce unele persoane nu știu cum să facă să se dea jos din mașină cât mai puțin, există foarte multe persoane care iubesc atât de mult mersul pe jos încât se aventurează la drumeții de mii de kilometri. Află în cât timp poți traversa Europa de la un capăt la celălalt.

Află cum poți traversa Europa pe jos

Mersul pe jos este îmbrățișat de tot mai mulți oameni datorită faptului că acesta ne menține în formă și este și sănătos. Dacă unele persoane apelează la o plimbare de o oră pentru a-și menține tonusul muscular, există și oameni ceva mai îndrăzneți care pleacă într-o adevărată călătorie la pas.

Te-ai  gândit vreodată cum ar fi să străbați continentul Europa pe jos? Dacă nu, un californian în vârstă de 26 de ani, Chris Lemanski s-a gândit și a și făcut-o deja. Astfel, acesta s-a hotărât să străbată la pas distanța dintre Turcia și Portugalia, reușind nu numai acest obiectiv dar să scape și de depresie totodată.

Pentru a traversa Europa sunt disponibile mai multe rute și variante însă, cum ar fi să străbați continentul din cel mai estic punct până în cel mai vestic. Astfel, în partea de est, fără a lua în considerare insulele, cel mai îndepărtat punct ar fi pe teritoriul Rusiei, în Munții Urali. Dacă am lua în considerare și insulele, cel mai estic punct din Europa este Capul Flissinsky din Insula de Nord a Arhipelagului Novaia Zemlea.

La partea opusă, cel mai vestic punct se află în Portugalia, în Cabo de  Roca sau cum mai este cunoscut ca fiind locul în care ”se termină uscatul și începe marea”. Acest loc se află la 42 de kilometri distanță de Lisabona, capitala Portugaliei, făcând parte din municipiul Sintra. După ce punctele au fost stabilite, în scenă își face intrarea cunoscutul Google Maps.

poți traversa europa
Un californian a reusit sa strabata Europa la pas

Distanța măsoară peste 5.000 de kilometri

Ca punct de plecare estic a fost ales orașul Perm, din cauza faptului că aplicația nu a acceptat punctul stabilit anterior. Astfel, între Perm și Cabo de Roca este o distanță de 5.743 de kilometri, iar această distanță străbate șapte state dintre care: Letonia, Lituania, Polonia, Germania, Franța, Spania și Portugalia.

Această distanță ar însemna o durată de 1.179 de ore de mers pe jos, ceea ce în număr de zile ar reprezenta 49. Din cauza faptului că o astfel de rută implică atât urcușuri cât și coborâșuri, viteza medie de deplasare este estimată la 3 km/h. Păstrând această viteză de mers, atunci organismul va beneficia de un puls și o respirație normală, mai ales că ai avea și un rucsac în spate.

Totuși, Google Maps a calculat această distanță la o viteză de 5 km/h, însă aceasta nu ar putea fi aplicabilă în cazul tuturor oamenilor. Potrivit acestei viteze, un kilometru ar putea fi străbătut în 12 minute. Trebuie luată în calcul stabilirea unei distanțe zilnice de parcurs. După cum afirmă specialiștii, un obiectiv realist ar însemna o distanță de 20 km/zi, cu atât mai mult cu cât nu ești obișnuit să faci mișcare în fiecare zi, la care se mai adaugă și somnul dar și mesele. Astfel, în urma calculului făcut de către cei de la Shtiu.ro, cei 5.743 de kilometri de parcurs ar dura 287 de zile și 15 ore, echivalentul a nouă luni și jumătate.