Home » Life & Style » În ce culori este bine să-ți amenajezi dormitorul și cum te poate influența de fapt alegerea făcută. Detaliul nebănuit

În ce culori este bine să-ți amenajezi dormitorul și cum te poate influența de fapt alegerea făcută. Detaliul nebănuit

Cojocaru Cristian / 30.08.2021, 10:40
În ce culori este bine să-ți amenajezi dormitorul și cum te poate influența de fapt alegerea făcută. Detaliul nebănuit

Alegerea mobilierului nu reprezintă singurul aspect al camerei în care dormi. Este bine să știi și ce culori să folosești atunci când îți amenajezi dormitorul. Află care sunt culorile pe care le poți aplica în camera ta de odihnă.

Cu ce culori să îți amenajezi dormitorul

Confortul nu este redat doar de pernele moi și o saltea care prezintă cât mai multe caracteristic benefice organismului tău. Contează foarte mult și culoarea pe care o alegi să o aplici în dormitorul tău. Unele culori pot stimula pofta de mâncare în timp ce altele pot influnța decizia de a cumpăra sau nu un obiect.

Dormitorul trebuie să reprezinte pentru tine locul în care ai parte de liniște și odihnă. Totodată, poți aplica și obiecte decorative care te pot ajuta la acest lucru. Astfel, te poți ajuta de o vază cu flori, perne, draperii sau fotoliu ca și elemente decorative care vin cu un plus de culoare.

Alb

Deși este o nonculoare și poate ești prea obișnuit cu aceasta, reprezintă totuși una dintre culorile cele mai potrivite pentru dormitorul tău, mai ales dacă este unul mic. Albul reflectă lumina și formează ideea de mai mult spațiu. Fiind o culoare caldă, îți redă senzația calmul de care ai nevoie. Dacă albul este culoarea pe care ai ales-o , poți adăuga pete de culaore cu ajutorul celorlalte elemente din cameră.

Albastru

Albastru la rândul său este o culoare pentru care poți opta în camera ta, optând pentru bleu. Albastrul puternic te energizează, lucru care te va determina să te dai jos mai repede din pat, în timp ce bleu-deschis, te va relaxa, mai ales seara. Poți combina culoarea cu elemente decorative albe.

Verde

Verde reprezintă culoarea naturii. Dacă este una dintre culorile preferate, o poți aduce chiar în spațiul tău de odihnă. Indiferent că vorbim despre verde-salvie, verde-fistic, verde-prăfuit sau kaki, această culoare rece combinată cu crem reprezintă combinația perfectă pentru dormitorul plin de liniște unde aștepți să ajungi la sfârșitul zilei.

culori amenajezi dormitorul
Culoarea gri este culoarea neutra pe care o poti utiliza in dormitorul tau

Lila

Chiar dacă este o culoare mai feminină, se spune că familia violetului reprezintă cea mai relaxantă culoare pentru ochi. Astfel, poți alege această culoare să fie culoarea dormitorului tău pe care o poți combina cu auriu sau galben, în cazul în care vrei să mai aduci și o altă notă dormitorului.

Gri

Gri ar putea reprezenta culoarea de care atât tu cât și partenerul de viață să fiți mulțumiți. Culoarea gri dă o senzație de căldură dar și de răcoare în același timp, astfel că această culoare neutră este una versatilă și poate fi combinată cu multe alte culori. Poți face jonglerii cromatice cu turccoaz, alb, bordeaux și multe altele.

Crem

Cu siguranță această culoare te trimite direct cu gândul la nisipul plajei ca atunci când te aflai pe malul mării. Poți opta pentru această culoare și în dormitor, astfel că mereu te vei gândi la una dintre acele zile însorite în timp ce erai în vacanță. O culoare complementară ar putea fi reprezentată de albastru, în cazul în care nu vrei să păstrezi o singură culoare în dormitorul tău.