Home » Life & Style » Jocuri pe Netflix. Când se lansează, care sunt cele 5 jocuri disponibile și ce costuri sunt pentru abonați

Jocuri pe Netflix. Când se lansează, care sunt cele 5 jocuri disponibile și ce costuri sunt pentru abonați

Cojocaru Cristian / 03.11.2021, 15:41
Jocuri pe Netflix. Când se lansează, care sunt cele 5 jocuri disponibile și ce costuri sunt pentru abonați

Netflix lansează primele cinci jocuri mobile, disponibile pentru toți abonații platformei. Află care sunt aceste jocuri și pe care tip de dispozitive pot fi accesate.

Află ce jocuri poți juca pe Netflix

Jocurile mobile lansate de Netflix sunt disponibile doar pentru sistemul de operare Android, urmând ca dispozitivele iOS să poată în următoarele luni a face același lucru, potrivit postării companiei. Jocurile sunt disponibile imediat pentru persoanele cu un telefon sau o tabletă Android și sunt listate în magazinul Google Play după titlu ca descărcări individuale începând din data de 2 noiembrie 2021.

Începând cu 3 noiembrie 2021, Netflix lansează jocurile și în cadrul aplicației sale Android propriu-zise, așa că nu va mai trebui să părăsești aplicația Netflix și să te poți juca în voie în cadrul aceluiași software. Pe măsură ce sunt adăugate la aplicația principală a Netflix, jocurile vor fi accesibile într-un rând pe pagina de pornire, într-o filă nouă de jocuri sau dintr-un meniu derulant pentru categorii.

Niciunul dintre jocurile Netflix nu are reclame, achiziții în aplicație sau costuri suplimentare. Primele cinci jocuri sunt Stranger Thing: 1984 și Stranger Things 3: The Game, ambele jocuri fiind lansate anterior și dezvoltate de BonusXP, Shooting Hoops și Teeter Up dezvoltate de Frosty Pop și Card Blast dezvoltat de Amuzo și Rogue Games. Ultimele trie jocuri au făcut parte din testul Netflix de jocuri pe mobil în Polonia, Spania și Italia la începutul acestui an.

Această mișcare este cel mai recent și cel mai mare pas în efortul Netflix de a face jocurile video parte din abonamentele sale standard. Netflix a confirmat în iulie că se va extinde în domeniul jocurilor de noroc, începând cu jocuri fără reclame pentru dispozitive mobile, cum ar fi telefoane și tablete, disponibile pe serviciul său existent, fără costuri suplimentare pentru abonați. Expansiunea reprezintă cea mai semnificativă mișcare a sa într-un nou tip de divertisment de când a început difuzarea în 2007 și de când și-a lansat primul spectacol original în 2012.

jocuri netflix
Netflix mizeaza pe piata jocurilor video avand in vedere ca ea reprezinta vanzari de peste 170 de miliarde de dolari anual

Netflix ține pasul cu competitorii săi

Apariția jocurilor Netlfix lărgește afacerea de bază care constă în difuzarea emisiunilor TV și a filmelor, fiind cel mai mare serviciu din lume. Pe măsură ce Netflix a crescut, s-a subliniat de mult timp că a sa concurență se extinde dincolo de companiile tradiționale de televiziune și filme. Compania a evocat în mod repetat fenomenele de jocuri precum Fortnite, precum și puterea video generată de utilizatori YouTube, ca fiind unele dintre cele mai dure concurențe din cauza cantității masive de ore de divertisment pe care le dețin la nivel mondial.

Iar industria jocurilor de noroc este o putere economică. O creștere a interesului în timpul pandemiei de anul trecut a consolidat-o pe o piață mai mare decât filmele și sporturile nord-americane combinate. Piața globală a jocurilor video a fost estimată la o valoare de aproape 178 de miliarde de dolari anul trecut și se preconizează că va ajunge la 200 de miliarde de dolari în 2023.

Netflix nu este singurul în această expansiune pentru jocuri. Amazon, care operează Prime Video, a investit în Luna, serviciul său de jocuri în cloud și are, de asemenea, propriul studio de jocuri. Google, părintele YouTube, a pus bani în propriul serviciu de streaming de jocuri Stadia. Și Apple, care își face propriile filme și emisiuni TV pentru Apple TV Plus, s-a extins și în Apple Arcade.

Dar Netflix ar fi unic făcând jocurile parte din singurul său abonament. Alții își oferă serviciile de jocuri ca produse de sine stătătoare, de obicei și într-un pachet cu o mulțime de alte abonamente. Netflix a schițat ambiții largi pentru jocuri, indicând că în cele din urmă își propune să lanseze jocuri de consolă și pentru Xbox și PlayStation.