Home » Life & Style » Lista cu dorințe pentru noul an. De ce e important să o faci și cum te ajută de fapt

Lista cu dorințe pentru noul an. De ce e important să o faci și cum te ajută de fapt

Ileana Mladinoiu / 31.12.2021, 11:42
Lista cu dorințe pentru noul an. De ce e important să o faci și cum te ajută de fapt

Cu fiecare an nou, dorința de reînnoire, de schimbare trece prin noi, creându-ne o stare de euforie și de entuziasm la gândul că nu vom avea parte de niciun eșec, deși ar fi  inevitabil. De fapt, dorințele pe care chiar ai vrea să ți le îndeplinești odată cu noul an sunt ale tale și nu cele ale semenilor tăi. Pentru asta, nu ezita să te gândești în liniște la cele mai profunde deziderate înainte de a le „oficializa”.

Lista cu dorințe pentru noul an. Ce e important să conțină

Scopul nu este de a întocmi o listă exhaustivă a tot ceea ce ți-ai dori să schimbi, ci, dimpotrivă, de a prioritiza activitățile pe care vrei să le realizezi. Transformarea este un act minunat care necesită timp, răbdare, efort și concentrare. Prin urmare, trebuie să procedezi pas cu pas pentru fiecare dorință.

Pași pentru realizarea dorințelor

Scrieți dorințele

Punerea doleanțelor tale pe hârtie este o modalitate extraordinară de a le oferi credibilitate. Ancorate în realitate, ele se impun minții tale. Pentru mai multă eficiență, le poți afișa într-o cameră din casa ta. Creierul, văzându-le des, se va concentra mai mult asupra lor. Când le scrii e bine și să le exprimi întotdeauna într-un mod pozitiv pentru a le amplifica efectul.

Elaborați o strategie și un plan de acțiune

Pentru a avea succes, o decizie bună nu trebuie văzută ca o dorință care trebuie îndeplinită, ci mai degrabă ca o strategie ce trebuie implementată. Deci, cel mai bun mod de a o realiza este de a o împărți în mai multe etape cu termene limită.

Ține un jurnal

Păstrarea unui jurnal de bord este o practică deosebit de benefică, un instrument grozav ce îți permite să concepi planul de acțiune și să realizezi monitorizarea lui, mai ales în perioadele de demotivare.

Recompensează-ți progresul

Dacă vrei să ajungi la finalul obiectivului tău, trebuie să te răsfeți cu fiecare progres, așa cum îți dorești. Important este să te motivezi, să-ți continui eforturile și să eviți capcana descurajării.

Informează-i pe cei din jur

Făcându-le public dorințele, fie în cercul tău de prieteni, fie chiar pe rețelele preferate de socializare, faci un pact cu tine însuți pentru a te forța să le păstrezi, ceea ce aduce o motivație suplimentară.

Solicită ajutor

Nu ezita să ceri ajutor, fie că este vorba de un prieten sau de un profesionist, pentru a te implica în dinamica deciziilor tale.

Lucrează cu bucurie și distractiv

Starea de spirit este esențială. Cu cât îți faci obiectivele mai distractive, cu atât vei experimenta mai multă plăcere și bucurie în realizarea lor și cu atât este mai puțin probabil să le abandonezi.

Rămâi pozitiv

Oricare ar fi rezultatele tale, alungă negativitatea. Nu te învinovățiți pentru că ai făcut o greșeală, îți scade energia. Toate aceste procese sunt o parte integrantă a drumului către rezolvarea cu succes.

Marele Nietzsche în „Gai Savoir” împărtășește acest entuziasm febril specific zilei de după Revelion. În paragraful 276 al acestei cărți redutabile, filosoful își formulează dezideratele pentru anul 1882 (anul apariției cărții) cu o fervoare care nu i-a fost întotdeauna cunoscută: „Îmi doresc, în orice împrejurare, să nu fiu altceva decât cineva care spune da!”

Acest lucru presupune ca prioritate să nu cedeze niciodată amărăciunii sau resentimentelor: „Nu voi face niciun război împotriva urâţeniei; Nu voi acuza, nici măcar nu voi acuza acuzatorii. Privește în altă parte: asta să fie singura mea negație!

Prin urmare, ascultându-ți dorințele, creându-ți propriile gânduri și valori, fără să-ți petreci  timpul examinând felul în care trăiesc semenii tăi, potrivit lui Nietzsche, aceasta este cheia pentru sănătatea și veselia recâștigată.

Exemple de obiective pentru noul an

Pe parcursul anului 2022, aș vrea să fac ceva pentru mine, să-mi monitorizez sănătatea, ca să pot să am grijă de familia mea.

Îmi doresc să fiu eu însumi, să mă accept așa cum sunt, cu calitățile și defectele mele, pentru a fi în acord cu Universul, cu ceilalți.

Mi-aș dori ca oamenii să devină conștienți de adevărata valoare a vieții și de acest bun prețios care este natura și care trebuie protejată.

As dori o lume mai bună în care liniștea și pacea să domine.

Mi-ar plăcea să schimb cartierul, locul de muncă și, în sfârșit, să găsesc iubirea vieții mele.

Vreau să-mi văd copiii și bărbatul fericiți.

Îmi doresc să devin mai puternic și mai puțin influențat de alții.

Să fiu liber, să trăiesc fiecare fațetă a vieții, să fac ceea ce îmi place, să învăț să mă iubesc.

Fie ca în anul care vine să vi se îndeplinească toate dorințele, chiar dacă la prima vedere par desprinse dintr-un vis.

Cu emoție și din suflet redacția vă urează tuturor un An Nou Fericit! La Mulți Ani!