Home » Life & Style » Locul din România unde bărbații pot avea chiar și 4 soții. Motivul incredibil

Locul din România unde bărbații pot avea chiar și 4 soții. Motivul incredibil

Manolică Anca / 14.06.2022, 09:57
Locul din România unde bărbații pot avea chiar și 4 soții. Motivul incredibil

Poligamia este termenul folosit pentru a descrie o căsătorie între cel puțin trei persoane. Și dacă de acest termen auzim, de regulă, la musulmani, ei bine, iată că există și în România un astfel de oraș în care bărbații pot avea chiar și 4 soții. Despre ce zonă este vorba și care sunt adevăratele tradiții care se respectă din străbuni.

Orașul de la noi din țară unde bărbații pot avea chiar și 4 soții

Îți vine să crezi sau nu, și în România există o zonă în care bărbații se pot căsători cu mai multe femei în același timp, fără a încălca legea! Așadar, visul unul bărbat care vrea să aibă mai multe soții deodată poate deveni realitate și la noi în țară.

Dacă în alte zone din țară, un astfel de act duce la pedepse cu închisoare, în cartierul Bendea din orașul tulcean Babadag, însă, totul este posibil. Aici, bărbații pot avea chiar și 4 soții deodată. Dar există și anumite condiții pentru acest lucru. Descoperim împreună, în rândurile de mai jos care sunt tradițiile din această zonă.

Obiceiul este de origine musulmană

În județul Tulcea, persoanele de sex masculin pot avea chiar și patru soții, dar pentru ca acest lucru să devină realitate, acestea trebuie să facă parte dintr-o anumită comunitate, care numără doar aproximativ 1.500 de persoane.

Tinerii masculi trebuie să scoată din buzunar sume importante de bani pentru a ajunge în fața altarului cu toate femeile, căci o viitoare soție poate solicita și 30.000 de euro. Și prețurile pot fi și mai mari, în funcție de anumite lucruri.

Localnicii din zonă i-au poreclit pe cei care fac parte din această comunitate „țigani turciți”, pentru că ei trăiesc după anumite obiceiuri musulmane păstrate de zeci de ani. Practic, femeile ajung să se căsătorească de la vârste foarte fragede, iar multe dintre ele sunt pur și simplu vândute.

Care sunt cele mai dorite femei

Obiceiurile depind de cât de cuminte este fata cu pricina, de zestrea cu care vine de acasă, de familia din care provine, dar și de culoarea părului.

Conform  tradițiilor și obiceiurilor străvechi din această zonă, cele mai căutate fete sunt cele cu părul blond. Se spune că această nuanță simbolizează bunăstarea. De asemenea, aceștia consideră că blondul este foarte asemănător cu spicele de grâu, dar și cu aurul, un metal foarte scump și extrem de apreciat de această comunitate.

Așadar, se explică de ce prețul fetelor care se apropie de măritiș pleacă de la câteva sute de euro și poate ajunge până la 30.000 de euro. Totul depinde de calitățile pe care le au.

„Tații de băieți caută să cumpere neveste odraslelor lor, soții alese din aceeași comunitate. Prețul acestora pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 10.000-20.000 de euro, iar valoarea „achiziției” ține cont de calități”, spune cercetătorul Daniela Rusu-Mocănașu, potrivit ziareonline.ro.