Home » Life & Style » Locuri minunate din România care par desprinse din alte lumi. Unde se află „Zona Nemuririi”

Locuri minunate din România care par desprinse din alte lumi. Unde se află „Zona Nemuririi”

Voicu Costin / 07.03.2022, 20:40

În întreaga lumea se află câteva puncte energetice, iar o parte dintre ele se regăsesc și pe teritoriul României. Unele dintre cele mai importante, în număr de 7 sunt vizitate anual de mii de oameni, mulți dintre ei fără să știe ce secrete nebănuite ascund acele zone. Unde se află cele mai importante puncte energetice din țara noastră? Ce mistere ascund şi ce energii transmit?

Locuri unice în Romania

Cu mii de ani în urmă, oamenii au aflat de existența unor locuri mai speciale. Aceste locuri erau considerate binefăcătoare, unde energiile pământului se întâlnesc şi nasc fenomene inexplicabile. Ulterior, oamenii de ştiinţă au făcut diverse cercetări și au descoperit că există locuri considerate drept noduri energetice rezultate din ciocnirea biocurenţilor inteligenţi ai planetei.

Sfinxul

Considerat un punct energetic extrem de puternic, acest cap din piatră asemănat cu un Sfinx a născut numeroase legende. El străjuieşte Muntele Sacru al dacilor (Kogayon) făcând parte dintr-un trigon energetic: Peştera lui Zalmoxe (azi Peştera Ialomicioarei), Babele şi Sfinxul, Vârful Omu (numit şi Vârf al Cerului).

În anumite intervale de timp, în zona Sfinxului apar conuri de lumină care se rotesc ca un vortex de nori. Tot atunci, cercetătorii au  întâlnit semnale radio venite dinspre  interiorul muntelui. Un alt fenomen ciudat are loc în fiecare an, la data de 28 noiembrie, când razele soarelui construiesc o piramidă energetică în jurul Sfinxului. Legendă spune că, la acea dată, Decebal şi-ar fi ucis fiul, sub formă de jertfă adusă zeilor.

În par­tea de est a masivului Bucegi, în apropierea lacului și cabanei Scropoasa, se află zona numită Şap­te Izvoare. În urma cercetărilor făcute pe probe de apă recoltate de aici, s-a dovedit că încărcătura de bacterii este zero, apa fiind pură. Lo­cul se numeşte „Zona Nemuririi”, iar legendele vorbesc despre un sistem de tuneluri subterane, care circulă pe sub munţi.

Cetatea Sarmizegetusa

Capitala Daciei preromane din inima Munţilor Orăştiei este comparabilă cu Stonehenge şi Acropole ca simbol cultural-religos. Sarmizegetusa Regia este cel mai căutat loc al amatorilor de meditaţii. Fostele temple ale Sarmizegetusei Regia sunt considerate locuri de mare încărcătură energetică, iar soarele de andezit a ajuns să fie considerat o poartă către alte lumi spirituale.

Sanctuarelor arhaice şi celebrului „calendar“, care ar activa concentrarea şi creativitatea atrage mulţi turişti. În zonă se remarcă o încărcare vitală excepţională, evidenţiată şi de dimensiunea mult peste medie a arborilor şi a vegetaţiei din jurul sanctuarului dacic.

Şinca veche

Undeva în Munții Făgăraș, între orașele Brașov și Făgăraș, se află un loc ferit de lume, despre care se spune că aici, până și cele mai ascunse gânduri pot deveni realitate. Este vorba despre ‘’Templul Dorințelor’’, situat în Şinca Veche, județul  Brașov, un loc în care s-ar întâmpla lucruri inexplicabile.

Acest deosebit lăcaș săpat în piatră, despre care localnicii spun că ar fi binecuvântat de Dumnezeu, debordând de o energie aparte și totodată pozitivă. Cunoscut sub mai multe denumiri, lăcașului i se mai spune Templul Ursitelor, Grota de la Şinca Veche sau chiar Templul Extratereștrilor, datorită întâmplărilor bizare petrecute în acest loc. Controversatul lăcaș de cult are origini dacice și o vechime de 7.000 de ani. Templul Dorințelor din Şinca Veche este format din cinci încăperi, în componența sa fiind observate două altare, care indică originea precreștină, și un turn înalt de 10 metri, prin a cărui deschidere se poate privi cerul.

Pietrele lui Solomon

Datorită oxigenului în exces împrăștiat de pădurea ce înconjoară Pietrele lui Solomon și a proprietăților sale balneo-climaterice, zona poate fi o cură perfectă de sănătate. Până și apa ce curge printre pietre are efect vindecător asupra bolilor cardio-vasculare. La fel ca multe alte zone din România, zona Pietrele lui Solomon este încărcată energetic.

Specialiștii din domeniu susțin că în urma unor disfuncții, zona s-a încărcat cu ioni. Zona aceasta este considerată prielnică pentru bolnavii de inimă, datorită aerului bogat în oxigen și preferată de alpiniști pentru escalade cu diferite grade de dificultate. De aici se poate urca pe un drum forestier la Poiana Mică, după care se ajunge în Poiana Brașov.

De acest loc se leagă mai multe legende. Una dintre ele menţionează un rege maghiar, în fuga lui de turci, care ar fi sărit cu calul peste prăpastia dintre stâncile ce mărginesc defileul râului Valea cu Apă (denumite ulterior Pietrele lui Solomon), urmăritorii săi pierind în prăpastie.

Peştera Polovragi

Sau „Peştera fără capăt“, veche de 7 milioane de ani, cu desene rupestre şi texte cu scriere cuneiformă, unde se crede ca Zamolxe îi învăţa pe vraci tehnici de tămăduire a sufletului şi trupului se găsește în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 m și la 20 m înălțime față de talvegul râului, pe teritoriul comunei Polovragi între localitățile Horezu și Baia de Fier, județul Gorj, Oltenia, România.  Vracii timpurilor veneau aici pentru a-i vindeca pe cei suferinzi, prelucrând o plantă rară numită polovragă. Crescută în apropierea peșterii, aceasta era folosită ca leac pentru orice boală.

Ulterior și călugării care și-au găsit refugiu la Polovragi au păstrat o parte din aceste taine continuând vindecările. Până și ghizii susțin că influența lui Zalmoxe, zeul suprem al geto-dacilor, se simte din plin. Bioenergeticienii spun că Polovragiul are o încărcătură energetică extraordinară. Energia este resimțită de toți cei care vizitează această peșteră, considerată un loc cu efecte miraculoase în ceea ce privește tonifierea generală a organismului.