Home » Life & Style » Mantre și zodii. Cum poți atrage armonia și echilibrul

Mantre și zodii. Cum poți atrage armonia și echilibrul

Astrolog D. Mădă / 17.06.2021, 17:46
Mantre și zodii. Cum poți atrage armonia și echilibrul

Un termen popular este cel de „mantră” prin care facem referire la ideile, cuvintele, gândurile și poate chiar crezurile pe care ni le repetăm. Formulă sacră prezentă atât în hinduism, cât și în budism, mantra vine din limba sanscrită, fiind compus din cuvântul „man” tradus drept „minte” și sufixul „-tra” echivalent pentru „instrument”. Prin urmare o mantră este un instrument pentru minte, folosit în scopul de a readuce mintea într-o stare de calm, echilibru și armonie.

Mantre pentru fiecare zodie în parte

În lipsa acestor caracteristici ale minții, putem experimenta tot felul de stări care ne pot crea blocaje în viața de zi cu zi, ne pot împiedica să ne înțelegem și să ne ascultăm ritmul personal, la fel cum ne pot crea dificultăți în a interacționa constructiv cu mediul în care ne aflăm. Luăm decizii din pripă, lăsăm vocea egoului să ne conducă, ne înfuriem mult prea ușor sau nu reușim să transmitem ce ne dorim de fapt.

În Budismul Tibetan spre exemplu, putem apela la mantrele diverșilor Buddha, unele cu scopul de a aduce mai multă claritate minții și de a crește puterea de concentrate, altele pentru a ne dedica unor acțiuni generatoare de mai multă compasiune, empatie și iubire (de sine, și de semenii noștri).

Dintre acestea mantra „om mani padme hum” este poate una din cele mai cunoscute. Silabele mantrei ne pot proteja, și pot ajuta mintea să rămână concentrată pe ideea de compasiune, de a calma ideile și acțiunile care disturbă, de a ne purifica energiile și de a da forță intențiilor noastre.

Mantre și zodii
Mantre

În ziua de astăzi, modul cum ne vedem pe noi înșine se reflectă în felul cum suntem percepuți și de cei din jur. Dacă găsim numai motive de a ne autocritica, cu greu vom auzi cuvintele de apreciere ce vin de la alte persoane.

Crezurile pe care le avem despre noi înșine ca indivizi, ne pot determina să înțelegem sau nu impactul pe care-l avem asupra cunoscuților și oamenilor care ne urmăresc activitatea. Prin urmare, iată câteva idei/mantre pe care le puteți lua în considerare, în funcție de ascendent/zodia care vă caracterizează.

⭐️ Berbec – frază astrologică tradițională “Eu sunt”

Tema arhetipală – “ Întrupare a sinelui plină de semnificație”

“Porțile înțelepciunii și ale cunoașterii sunt întotdeauna deschise” (Louise Hay) – gând însoțit de dorința de a înțelege motivația care vă susține activitatea, definindu-i variabilele și descoperind cum poate fi onorată.

⭐️Taur – frază astrologică tradiționala “Eu am”

Tema arhetipală – “Dorința de confort și frumusețe”

“Mă simt în siguranță atunci când privesc în interiorul meu.” (L.H) Este binevenită repetarea acestor gânduri la începutul zilei, cât și înaintea unei acțiuni care vă solicită atenția și încrederea de sine.

⭐️Gemeni – frază astrologică tradițională “Eu percep”

Tema arhetipală – “Conceptualizarea percepției”

“Mă integrez în ritmul universal și mă las dus (ă) de fluxul vieții aflate într-o continuă schimbare” (L.H)- Curiozitatea, jovialitatea și versatilitate sunt elemente prin care explorați viața aici și acum.

⭐️Rac – frază astrologică tradițională “Eu simt”

Temă arhetipală – “Protejarea Sinelui”

“Trecutul nu are nicio putere asupra mea”. (L.H) De ajutor fiind întrebările pe care vi le puneți pentru a înțelege amănunțit trecutul, ce anume declanșează anumite convingeri care vă conduc azi viața și cum ajungeți să fiți aliniați cu propriile emoții, mulțumiți de voi înșivă și rezultatul acțiunilor voastre .

⭐️Leu – frază astrologică tradițională “Eu creez”

Tema arhetipală – “Creativitatea exprimării de sine”

“Trec orice punte cu ușurință și bucurie. Sunt bun(ă) cu mine. Mă iubesc și accept în totalitate” (L.H) Ideea fiind de a vă recunoaște propriile talente și limite, și de a aduce în agendă acel tip de atitudine care crează spațiu pentru o viață împlinită alături de ceilalți.

⭐️ Fecioară – frază astrologică tradițională “ Eu analizez”

Tema arhetipală – “Dorința de ordine”

“Mă simt în întregime împlinit(ă) de tot ceea ce fac.”(L.H) Și nu doar la nivel de gând, ci și prin gesturi de apreciere și multă încurajare de sine.

⭐️ Balanță – frază astrologică tradițională – “Eu echilibrez”

Tema arhetipală – “ Conceptualizarea relațiilor”

“Toate relațiile mele sunt armonioase” și “am dorința și resursele de a crea schimbări” – păstrând în permanență motivația inițială prin a răspunde la întrebarea „Ce vor aduce semnificativ în viața mea aceste schimbări?”

Louise Hay spunea în cartea sa “Poți să îți vindeci viața” că “singura modalitate de a-i schimba pe cei din jur începe prin a te schimba pe tine. Schimbă-ți propriile tipare mentale și vei constata că și “ceilalți” s-au transformat odată cu tine”.

⭐️Scorpion – frază astrologică tradițională – “Eu permit”

Tema arhetipală – “Instincte de putere”

“Primesc tot ce este mai bun pentru mine din surse pe care le cunosc și din altele neașteptate.” (L.H) – acestă gând poate forma o bază benefică pentru planurile voastre în care vă investiți încrederea, dorințele și puterea.

Armonie și echilibru
Armonie și echilibru

⭐️Săgetător – frază astrologică tradițională – “Eu înțeleg”

Tema arhetipală – “Descoperire a sinelui plină de semnificație”

“Sunt conștient de tiparele mele mentale și optez pentru a le modifica” (L.H)- știu că nu știu totul -poate fi o idee care crează posibilități de explorare, fiind astfel mai ușor adaptați la schimbările externe.

⭐️Capricorn – frază astrologică tradițională – “Eu construiesc”

Tema arhetipală – “Dorința de succes”

“Îmi propun să mă eliberez de nevoia de a mă simți nedem. Merit să primesc tot ce este mai bun de la viață și mă deschid plin de iubire în fața acestor daruri” (L.H) Succesul până la urmă este doar un “accesoriu”, felul cum îl construiți și structurați îl poate face să strălucească sau din contră, să pună presiune în anumite puncte.

⭐️ Vărsător – frază astrologică tradițională – “Eu știu”

Tema arhetipală – “Conceptualizarea direcției”

“Abundența universală este atât de mare încât toată lumea poate să primească tot ce are nevoie, inclusiv eu” (L.H)- asta însemnând că ai discursul de recunoștință pregătit, și în fiecare zi îl exersezi menționând lucrurile pentru care ești recent recunoscător că fac parte din viața ta.

⭐️ Pești – frază astrologică tradițională – “Eu cred”

Tema arhetipală – “Instincte unificatoare”

“Aud cu ușurință răspunsurile pe care mi le șoptește vocea mea interioară.” (L.H) Îmi onorez intuiția- intuiția fiind acea voce cristalină, care vă susține necondiționat atunci când îi dați credit.

Mantre, rugăciuni, vorbe cu semnificații profunde toate își pot aduce aportul benefic dacă le aplicăm corect, cu gândul acolo în descrierea lor, nu “zburdând” necontrolat în scenarii despre viitor sau trecut.

Gândurile și acțiunile prezente pot construi și dezvolta un viitor mai luminos. Pentru mai multă inspirație, în loc de concluzie vă invit să lecturați și această mantră de protecție semnată de Albert Ignatenko.

“Să fie Lumină și Pace în Ceruri!

Să fie Lumină și Pace pe Pământ!

Să fie Lumină și Pace în adâncuri!

Să fie Iubire și Bucurie pentru fiecare!”