Home » Life & Style » Motivul nebănuit pentru care Prince purta pantofi cu toc. Celebrul artist avea 3000 de perechi, toate făcute pe comandă

Motivul nebănuit pentru care Prince purta pantofi cu toc. Celebrul artist avea 3000 de perechi, toate făcute pe comandă

Manolică Anca / 10.08.2021, 14:29

Prince, una dintre cele mai mari figuri muzicale din toate timpurile, a avut o contribuţie uriaşă în industria entertainmentului. Este cel care a inovat stilurile pop, soul, R&B, a lansat hituri pe bandă și a căutat să iasă mereu în evidență prin ținutele sale extravagante și aparițiile sale explozive. Află motivul nebănuit pentru care Prince purta pantofi cu toc.

Prince avea peste 3000 de perechi de pantofi cu toc

Considerat a fi rivalul lui Michael Jackson, Prince a încetat din viaţă în 2016, la 57 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Artistul este foarte cunoscut pentru aparițiile sale extravagante, afișându-se mereu în costume colorate, machiat şi, mai ales, cu încălţăminte cu toc. Avea o pasiune atât de mare pentru aceste tipuri de încălțări, încât purta pantofi cu toc şi în viaţa de zi cu zi, nu doar la show-urile sale.

La început, toată lumea credea că Prince purta pantofi cu toc din cauza unui complex de inferioritate, el având doar 1.60 m înălțime. Însă, după cum chiar el a mărturisit, adevăratul motiv pentru care artistul iubea aceste încălțări este că „femeilor le plăceau”. În întreaga sa carieră, de aproape patru decenii, Prince a purtat tocuri, având o colecție impresionantă de peste 3.000 de perechi, toate realizate pe comandă.

A fost clientul fidel al unui cizmar de lux din Los Angeles,

Vreme de 20 de ani, Prince a fost clientul fidel al lui Andre Rostomyan, un cizmar de lux din Los Angeles. Colaborarea dintre cei doi a început în momentul în care un stilist din echipa lui Prince l-a contactat pe cizmar şi i-a solicitat să creeze o matriţă de lemn realizată pe măsura piciorului artistului, care purta 36,5-37. Artistul dorea un anmit tip de pantof cu toc, care să poate fi purtat peste tot: pe scenă, acasă şi în oricare alte locuri.

Modelul de pantofi cu toc pe care Prince îl prefera
Modelul de pantofi cu toc pe care Prince îl prefera

Toate perechile de pantofi create în anii ce au urmat respectau același tipar: erau peste gleznă, pentru a-i susţine mai bine piciorul, și de aceeaşi dimensiuni. Însă, lunar, artistul cerea alte materiale și alte culori. Dar mereu același model. Uneori, cizmarul şi echipa lui aveau numai două zile la dispoziţie pentru a face o nouă pereche. Fiecare dintre acestea trebuia să se asorteze cu la fel de impresionanta colecţie de costume de scenă sau cu hainele artistului.

„La un moment dat, aveam în medie 30-40 de perechi de pantofi pe lună pentru Prince. Schimba 2-3 perechi pe zi, refuza să apară la o conferinţă de presă cu aceleaşi tocuri pe care le avusese pe scenă”, a povestit Gary Kazanchyan, nepotul lui Andre Rostomyan, cel care a preluat afacerea ulterior.

Pasiunea lui Prince de purta pantofi cu toc i-a grăbit, din păcate, sfârşitul

La început, pantofii cu tocuri de 10 cm nu îl împiedicau pe artist să alerge sau să sară pe scenă. Însă, după ce au început să apară durerile, a fost redusă şi dimensiunea, tocurile măsurând doar 8 cm. În anii ʼ90, artistul începuse să se ajute, ocazional, și de o cârjă.

Prince avea peste 3.000 de perechi de pantofi cu toc
Prince avea peste 3.000 de perechi de pantofi cu toc

I-a purtat pe scenă, la diverse evenimente, la festivaluri, la restaurante, peste tot, încât, se pare, pasiunea pentru încălţămintea cu toc i-a grăbit sfârşitul. Conform The New York Times, artistul ar fi trebuit să se supună unei operaţii pentru scăpa de durerile provocate de încălţămintea cu tocuri, însă a preferat analgezicele.

Și aceste analgezice, extrem de puternice, (Fentanil, un analgezic opioid folosit ca anestezic general şi în tratamentul durerilor cronice şi severe) pe care le lua pentru a-și calma durerile, care deveniseră insuportabile, sunt cele care i-au provocat și moartea.