Home » Life & Style » Motivul pentru care se cere iubita de soție stând în genunchi. Cum a luat de fapt naștere obiceiul

Motivul pentru care se cere iubita de soție stând în genunchi. Cum a luat de fapt naștere obiceiul

Manolică Anca / 17.06.2022, 14:33
Motivul pentru care se cere iubita de soție stând în genunchi. Cum a luat de fapt naștere obiceiul

Cererea în căsătorie și oferirea inelului de logodnă au devenit în ultimii ani un must have atunci când vine vorba despre un cuplu care are planuri mari de viitor. Dar te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care se cere iubita de soție stând în genunchi și de ce se află această practică în centrul unuia dintre cele mai așteptate momente din viața noastră? Iată o incursiune în timp.

De ce se cere iubita de soție stând în genunchi

Aceasta este o tradiție de logodnă pe care o cunoaștem cu toții. Partenerul se lasă în genunchi, își declară dragostea, își cere sufletul pereche să se căsătorească cu el și scoate un inel cu diamant care arată perfect pe degetul inelar al iubitei. Este o etichetă obișnuită de urmat înainte de nuntă, dar este o tradiție derutantă atunci când te gândești la ea.

În primul rând, de ce se cere iubita de soție stând în genunchi? Și pe ce genunchi se face cererea în căsătorie? Pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări, va trebui să ne întoarcem cu câteva secole în urmă, într-o epocă a cavalerilor și a nobilimii.

Pe care genunchi trebuie să stai

De obicei, partenerii au tendința de a se așeza pe genunchiul stâng, iar cutia cu inelul superb de logodnă este ținută în mâna stângă și deschisă cu mâna dreaptă.

Motivul pentru care trebuie să îți ceri iubita de soție stând în genunchi
Motivul pentru care trebuie să îți ceri iubita de soție stând în genunchi

De ce genunchiul stâng? Potrivit lui Keith Willard, un cunoscut wedding planner, majoritatea oamenilor se așează în genunchiul stâng pentru că sunt dreptaci. A coborî pe genunchiul stâng îi permite celui care face propunerea să se poziționeze corect și să deschidă cutia cu ușurință.

Dar, desigur, fiecare face după cum simte. Doar pentru că coborârea pe genunchiul stâng este norma, nu înseamnă că cererea în căsătorie nu este valabilă dacă se procedează diferit. Oricum, probabil că viitoarea logodnică nici măcar nu va observa care genunchi atinge pământul, pentru că va fi prea cuprinsă de emoții.

Cum a luat de fapt naștere acest obicei

Motivul pentru care se cere iubita de soție stând în genunchi. Se pare că această tradiție provine din perioada medievală, atunci când cavalerii se înclinau în fața femeilor nobile. Îngenuncherea era, de asemenea, protocolul pentru multe ritualuri ceremoniale și rituri de trecere, inclusiv cele de tip romantic.

Operele de artă și literatura medievală îi arată pe cavaleri în această poziție în fața stăpânilor lor feudali în semn de onoare și respect, sau îngenunchind în fața unei nobile pentru a-și exprima servitutea și admirația veșnică, într-o demonstrație de „dragoste curtenitoare”.

Willard spune că a îngenunchea arată un nivel de respect pentru viitoarea soție sau viitor soț/soție. „Îl plasează pe cel care îl propune într-o poziție de supunere”, explică el. „Întreaga lor viață este acum în mâinile celuilalt, cu speranța că celălalt va fi bun și iubitor”. Așadar, iubitul tău îți spune că ești demn de onoare, respect și fericire eternă atunci când se pune în genunchi.