Home » Life & Style » Noaptea Albă a Filmului Românesc 2021. Când va avea loc și în ce orașe din țară se va desfășura

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2021. Când va avea loc și în ce orașe din țară se va desfășura

Cojocaru Cristian / 03.09.2021, 15:41

Românii se vor putea bucura în luna septembrie de Noaptea Albă a Filmului Românesc. Astfel, în mai multe locații din Cluj-Napoca și București aceștia vor putea savura producții românești.

Când are loc Noaptea Albă a Filmului Românesc 2021

Cea de-a 12-a ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc urmează a avea loc în data de 24 septembrie 2021. Astfel românii de pretutindeni vor putea vizita peste 10 locații din București și Cluj Napoca unde, în acea noapte, cinematografia românească va fi în centrul atenției.

Mai multe producții românești se numără printre cele mai așteptate filme ale anului și vor putea fi vizionate pe ecrane mari în toate locațiile din cele două orașe, fiind însoțite de poveștile echipelor din culise. La nivelul Capitalei, peliculele vor rula la Cinema Elvire Popesco, atât la interior cât și în aer liber, precum și la Cinema Muzeul Țăranului, Amfiteatrul Teatrului Național București, Grădina cu filme CREART, Unteatru – în aer liber, Deschis Gastropub, J’ai Bistrot, Cinema sub clar de lună -Grădina Muzeului Național al Literaturii Române, Grădina Alhambra, Mercato Kultur și Hollywood Multiplex.

Pentru cei din Cluj-Napoca sau mai apropiați de vestul țării, aceștia vor putea să savureze premiere românești în cadrul Cinema Victoria. În ceea ce privește producțiile, titluri importante sun așteptate de către cinefili. Programul cuprinde filme precum ”România sălbatică”, în regia lui Dan Dinu și Cosmin Dumitrache.

noaptea albă
Evenimentul va avea loc atat la interior cat si la exterior in peste 10 locatii din tara

Peliculele care apar în cadrul evenimentului

Acesta reprezintă un documentar de proporții în care sunt dezvăluite frumusețile ascunse ale naturii de pe plaiurile românești. Documentarul a fost premiat cu Premiul Publicului fiind drept cel mai popular film românesc din cadrul galei TIFF. ”Spioni de ocazie” este un al titlu important așteptat de mulți pasionați ai cinematografiei românești.

Acesta reprezitnă un foto-documentar inedit care aparține Oanei Giurgiu. Documentarul prezintă o poveste cu spioni, mai puțin cunoscută din ceea ce a însemnat războiul secolului și anume cel de-Al Doilea Război Mondial. Din aceeași listă face parte și ”Întregalde” care aparține lui Radu Munteanu. Pelicula a fost selectată în acest an la Cannes, în Quinzaine des Réalisateurs.

Filmul ”Neidentificat” face parte din aceași listă, fiind un film polițist al lui Bogdan George Apetri. Filmul a fost distins cu Premiul Criticii – FIPRESCI la gala TIFF. ”Căutătorul de vânt” în regia lui Mihai Sofronea este titlul care apare pe buzele multor cinefili, fiind un film în a cărei distribuție apare Dan Bordeianu. Aceasta reprezintă revenirea pe ecran a actorului într-un rol remarcabil.

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2021 așteaptă pasionații de cinematografie românească să le dezvăluie filmul ”Câmp de maci”. Pelicula lui Eugen Jebeleanu a reușit performanța obținerii a două premii la gala TIFF. Acesta a fost premiat cu Premiul pentru regie, precum și cu Premiul Publicului. Pelicula redă povestea unui jandarm a cărei relație cu un alt bărbat îi afectează atât stabilitatea carierei sale cât și viața personală.

În cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc 2021, toate măsurile de protecție în vigoare la acea perioadă vor trebui respectate. Totodată, purtarea măștii de protecție de către participanți este obligatorie pe toată durata evenimentului. Programul dar și biletele urmează a fi disponibile în curând.