Home » Life & Style » Obiective și atracții turistice din Danemarca. 7 cele mai frumoase locuri de vizitat, dacă ajungi aici. FOTO

Obiective și atracții turistice din Danemarca. 7 cele mai frumoase locuri de vizitat, dacă ajungi aici. FOTO

Voicu Costin / 04.02.2022, 20:00

Este foarte populară printre țările nordice și este adesea vizitată de turiști din întreaga lume. Bucătăria daneză, ca și cea din alte țări nordice se bazează pe carne și pește. Care sunt principalele obiective turistice pe care le puteți vedea în Danemarca? Ți-am pregătit în articolul următor o serie de obiective și atracții turistice pe care merită să le treci pe lista ta de locuri de viziat.

Locuri de vizitat în Danemarca

Copenhaga

Este capitala și cel mai populat oraș al Danemarcei. Numele său din daneză, København (Portul comercianților), amintește de poziția sa strategică la Marea Baltică. Copenhaga are o gamă largă de muzee de renume internațional. Muzeul Național, Nationalmuseet este cel mai mare muzeu de arheologie și istorie culturală din Danemarca, care cuprinde istoriile culturilor daneze și străine deopotrivă.

Galeria Națională a Danemarcei este muzeul național de artă cu colecții care datează din secolul al XII-lea până în prezent. Pe lângă pictorii danezi, artiștii reprezentați în colecții includ Rubens, Rembrandt, Picasso, Braque, Léger, Matisse.

Majoritatea vizitatorilor vin la Copenhaga pentru două lucruri: se bucură de Grădinile Tivoli, cel mai vizitat parc tematic din Scandinavia și să vadă Mica Sirenă, o statuie de bronz bazată pe un basm a lui Hans Christian Andersen.

Aarhus

Este al doilea oraș ca mărime al acestei țări și principalul său port. Este un compus al celor două cuvinte ār, (râu) și ōss (gură), în limba italiană modernă acest cuvânt este încă folosit pentru delta râului. Numele provine din locația orașului în jurul gurii Aarhus Å (râul Aarhus). Este un oraș interesant din punct de vedere arhitectural, cu toate stilurile reprezentate de la vikingi până în prezent.

Odense

Este al treilea cel mai mare oraș din Danemarca. Odense are asocieri strânse cu Hans Christian Andersen, care este amintit mai ales pentru basmele sale. S-a născut în oraș în 1805 și și-a petrecut anii copilăriei acolo. Odense se traduce prin „Sanctuarul lui Odin”. Lista include un vechi castel Viking, Muzeul Satului Funen, care recreează viața din anii lui Andersen acolo.

În 1865, a fost construit unul dintre cele mai mari terminale feroviare din Danemarca, crescând și mai mult populația și comerțul, iar până în 1900, Odense ajunsese la o populație de 35.000 de locuitori.

Bornholm

Bornholm este o insulă aparținând de Danemarca și aflată în Marea Baltică. Insula se află la est de Danemarca, la sud de Suedia și la nord de Polonia. Bornholm a fost de-a lungul timpului un punct strategic important în regiune, mărturie în acest sens fiind și ruinele castelului Hammershus din nordul insulei, cea mai mare fortăreață medievală a Europei de Nord.

Se poate ajunge cu feribotul din Danemarca și Suedia. Aici veți găsi cetăți medievale și temple ale soarelui din epoca neolitică.

Skagen

Este cel mai nordic oraș al Danemarcei, pe coasta de est a peninsulei Skagen Odde. Portul Skagen este principalul port de pescuit al Danemarcei și are, de asemenea, o industrie turistică înfloritoare, care atrage 2 milioane de oameni anual. Skagen, unde se întâlnesc Marea Baltică și Marea Nordului este renumită pentru pescuitul de hering

Ribe

Este un oraș danez din sud-vestul Iutlandei, primăria sa este cea mai veche din ţară. A fost construită în 1496. Catedrala Ribe este prima biserică creștină din Danemarca. În apropiere se află Parcul Național Wadden Sea.

Elsinore

Este un oraș din estul Danemarcei. Helsingør și Helsingborg din Suedia formează împreună partea de nord a regiunii Øresund, centrată pe Copenhaga și Malmö. Ruta feribotului HH conectează Helsingør cu Helsingborg, la 4 km peste Øresund. Este cunoscut pentru castelul Kronborg, pe care William Shakespeare probabil l-a avut în vedere pentru celebra sa piesă Hamlet.

Cele mai importante atracții includ castelul, muzeul maritim și statuia lui Holger Danske, un personaj legendar care s-a războit cu Carol cel Mare.