Home » Life & Style » Obiective turistice în București – 21 de locuri de vizitat în Capitală

Obiective turistice în București – 21 de locuri de vizitat în Capitală

Violeta Badea / 15.03.2021, 14:24

Obiective turistice în București – 21 de locuri de vizitat în Capitală. Te-ai gândit vreodată cum este să fii turist în București? De cele mai multe ori suntem grăbiți și alergăm după rezolvarea lucrurilor administrative, parcă niciodată nu avem timp să descoperăm frumusețile Capitalei. Acum pare un oraș aglomerat, dar are un trecut deosebit, ascunde o atmosferă plină de viață și are numeroase obiective turistice. În continuare vă vom prezenta 21 de locuri pe care le poți vizita în București.

Obiective turistice în București

Cei mai mulți dintre noi nu ne-am găsit până acum timp să descoperim locurile superbe pe care le ascunde Capitala, deoarece suntem presați de timp. Însă, Bucureștiul are multe locuri superbe, încărcate de istorie, cu o arhitectură deosebită. Astfel, dacă ai câteva zile și din diverse motive nu poți pleca departe de Capitală, alege să vizitezi Bucureștiul! Nu vei regreta acest lucru niciun moment!

1. Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

Este emblema Bucureștiului! Dacă ajungi în centrul orașului este imposibil să nu-l vezi, deoarece vorbim de a doua cea mai mare clădire din lume ca suprafață, după cea a Pentagonului, având 365.000 mp. Denumită și Casa Poporului, clădirea s-a remarcat prin stilul său arhitectonic și cele peste o mie de camere din interior ce sunt mobilate cu lemn masiv, coloane din marmură foarte mari, dar și elemente de design impresionante. Clădirea poate fi vizitata zilnic, în intervalul 10.00 – 16.00, iar pretul unui bilet este de cinci lei.

2. Ateneul Român

A fost ridicată între anii 1886-1888, sub coordonarea arhitectului francez Albert Galleron. Clădirea este realizată într-o combinație de stil neoclasic cu stil eclectic. Un lucru foarte interesant este că Ateneul a fost ridicat cu fonduri strnse prin contribuție publică sub sloganul „Dați un leu pentru Ateneu!”.

3. Obiective turistice în București. Arcul de Triumf

Arcul de Triumf
Arcul de Triumf

Este un monument impresionant și a fost construit pentru a celebra proclamarea Unirii, între anii 1935-1936 și 2014. Construcția are o înălțime de 27de metri și are o formă paralelipipedică, fiind înconjurat de marmură de Ruschița care a fost cioplită de sculptori autohtoni. Monumentul comemorează participarea țării noastre la Primul Război Mondial.

4. Opera Română

A fost construită în anul 1953 și are o capacitate de 2000 de locuri. Clădirea are o arhitectură superbă, având pe fațada clădirii, în locul a două arcade mai mici, care le încadrau inițial pe cele trei mari, au fost montate două basoreliefuri, unul care înfățișează o scenă de operă (sculptori Zoe Băicoianu și Boris Caragea), iar celălalt, zborul unor balerini (sculptor Ion Vlad). În sala de spectacole se găsește un candelabru cu 100 de brațe de cristal aurit.

5. Muzeul Țăranului Român

Muzeul Taranului Roman
Muzeul Taranului Roman

Este unul dintre cele mai diversificate muzee din familia europeană a Muzeelor de Arte și Tradiții Populare. A fost construit în perioada 1912-1941, după planurile arhitectului Nicolae Ghica-Budești. La Muzeul Țăranului Român regăsim o colecție remarcabilă de obiecte tradiționale, expoziții unice de ceramică, țesuturi pentru interior, dar și o serie de costume populare din aproape toate regiunile țării noastre.

6. Obiective turistice în București. Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”

Este o clădire remarcabilă, iar proiectul inițial a fost realizat de arhitecții Horia Maicu, Romeo Belea, Nicolae Cucu. Prima clădire a Teatrului Național a fost construită în anul 1845, dar în 1944 este distrusă de naziști. Actuala clădire a fost inaugurată în 1973 și modificată în perioada 1983 – 1984. Însă, în anul 2012 s-a început remodelarea clădirii teatrului.

7. Palatul Cotroceni

Palatul Cotroceni
Palatul Cotroceni

A suferit mai multe schimbări de-a lungul anilor, dar impresionează prin holului superb ce a fost construit după aspectul celui de la Opera din Paris. Împreună cu biserica și mănăstirea din interiorul său formează Muzeul Național Cotroceni.

8. Muzeul Național de Istorie „Grigore Antipa”

Este un loc minunat pe care îlputeți vizita și chiar aveți ce vedea. Veți regăsi numeroase exemplare de vertebrate și nevertebrate, roci, minerale unice și scheletul Deinotherium Gigantissimum. În Muzeul Grigore Antipa au loc și expoziții temporare. Muzeul a trecut și printr-o renovare, fiind redeschis pe data de 17 septembrie 2011, într-o nouă prezentare. Vitrinele au fost regândite, iar monitoarele, butoanele interactive și ecranele tactile oferă un plus de informații și de imagini.

9. Obiective turistice în București. Muzeul Satului

Muzeul Satului
Muzeul Satului

Și dacă tot am vorbit doar de clădiri, ce spuneți de un muzeu în aer liber? Veți avea parte de o excelentă imagine a vieții de la sat chiar în centrul Bucureștiului. Muzeul Satului s-a înființat în anul 1936 și cuprinde gospodării, biserici, anexe și ateliere de lucru.

10. Muzeul Național de Geologie

A fost construit în anul 1906, după arhitectul Victor G. Stephănescu și s-a deschis pentru public în anul 1990. Aici puteți vedea 14 expoziții de bază și conține aproximativ 7.700 exponate din totalul de 70.000 de mostre aflate în colecțiile științifice ale muzeului.

11. Biserica Stavropoleos

Biserica Stavropoleos
Biserica Stavropoleos

Este o biserică ortodoxă, construită în stil brâncovenesc, în centrul orașului București. Hramul bisericii este Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil. Locul este superb și liniștit,iar detaliile construcției sunt minunate.

12. Obiective turistice în București. Muzeul Național de Artă

Muzeul a fost înființat în 1948 și este găzduit în Palatul Regal din Capitală. Are trei galerii de artă: Galeria de Artă Europeană, Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă. În acest loc minunat puteți regăsi: lucrări de pictură, grafică și sculptură românească, covoare românești, turcești și armenești, argintărie, porțelan și sticlă, mobilier și miniaturi.

13. Muzeul Militar Național

Muzeul Militar Național
Muzeul Militar Național

A fost înființat în anul 1923, iar primul director al muzeului a fost Generalul Constantin Ștefănescu-Amza. Aici veți regăsi numeroase colecții care prezintă armament medieval, modern și contemporan, uniforme românești și accesorii, atelaje, harnasamente, accesorii de călărie, tablouri, steaguri și medalii.

14. Muzeul Theodor Pallady

În acest muzeu puteți regăsi o serie remarcabilă de pânze ale marelui pictor român Theodor Pallady, precum și un lot de peste 800 de desene (peisaje, nuduri, portrete, interioare), reprezentative pentru perioada pariziană a lui Pallady. Acestea sunt expuse periodic, în serii tematice.

15. Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu
Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

A fost construit în anul 1910 și conține o colecție de documente și exponate ce urmăresc evoluția astronomiei la noi în țară. În muzeu veți regăsi obiecte de epocă, cărți și manuscrise, telescopul original, cadrane solare antice, instrumente astronomice vechi, panouri cu fenomene astronomice rare observate la noi și multe altele.

16. Obiective turistice în București. Grădina Botanică

Grădina Botanică este un loc special, unde vă puteți plimba în voie și puteți admira speciile deosebite de plante. ȘI aveți o groază de vizitat, mai mult de 10000 de specii de pe toate continentele amenajate pe forme de relief special create și organizate. Astfel, veți regăsi sectorul plantelor ornamentale, sectorul flora Dobrogei, cascadă, gradina italiană, rozariul, sectorul plante utile, sectorul „sistemul plantelor”, arboret dendrariu și complexul de sere cu plante exotice.

17. Bulevardul Unirii

Bulevardul Unirii
Bulevardul Unirii

A fost construit în perioada comunistă,mai exact după marele cutremur din anul 1977. Bulevardul este spectaculos, având o mulțime de fântâni arteziene spectaculoase pe cei 3,5 km lungime.

18. Caru cu Bere

Carul cu bere este construit în stil neogotic, este monument istoric de arhitectură. Dar e și un loc tare bun pentru o masă românească după o zi de plimbare prin București. Problema este că nu prea sunt locuri, astfel încât este recomandat să vă faceți-vă rezervări din timp.

19. Calea Victoriei

Calea Victoriei
Calea Victoriei

Reprezintă una dintre cele mai vechi străzi din Capitală, dar nu și-a pierdut farmecul de altă dată. Clădirile sunt impresionante de-o parte și de alta. De asemenea, te poți bucura de o cafea savuroasă, deoarece ai diverse opțiuni prin zonă.

20. Parcul Regele Mihai I al României

Mai este cunoscut ca și Parcul Herăstru și reprezintă cel mai mare loc de relaxare din București. A fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău (74 ha). Suprafața sa totală este de 187 ha. Lacul din centrul parcului face parte din lanțul de lacuri antropice al râului Colentina. Aleea parcului ce înconjoară lacul are o lungime de 5,92 km.

21. Parcul Cișmigiu

Parcul Cismigiu
Parcul Cismigiu

Este cea mai veche grădină publică din București. Este așezată fix în centrul orașului și are o suprafață de circa 16 hectare. Grădina Cișmigiu este amenajată în genul parcurilor engleze. Vegetația parcului este formată dintr-o varietate de specii de arbori și arbuști foioși: arțari, frasini, plopi, salcii, tei. Și rășinoși: buxus, juniperus, taxus, forsythia, filadelfiu, spirea, lonicera. De asemenea, în parc se găsesc și arbori protejați: stejarul lui Tagore, plantat în anul 1961 cu ocazia sărbătoririi centenarului nașterii lui Rabindranath Tagore, și cireșii floriferi din Grădina Japoneză, donați de împăratul Japoniei.