Home » Life & Style » Pisici care nu lasă păr. Care sunt rasele potrivite pentru cei care nu vor să vadă păr prin casă

Pisici care nu lasă păr. Care sunt rasele potrivite pentru cei care nu vor să vadă păr prin casă

Bucur Ioana / 02.12.2020, 17:25
Pisici care nu lasă păr. Care sunt rasele potrivite pentru cei care nu vor să vadă păr prin casă

Este lista așteptată de cei care iubesc pisicile, dar nu vor să le strângă părul de pe podea, canapea, fotolii sau, mai bine zis, toate suprafețele și colțurile casei. În afară de rasa Sphynx, celebră pentru că nu are blană, află care sunt alte pisici care nu lasă păr.

Rase de pisici care nu lasă păr

Sphynx
Sphynx

1. Sphynx – cea mai celebră pisică fără blană

Deschidem lista raselor de pisici care nu lasă păr cu cea mai evidentă variantă: Sphynx. Spune asta deoarece, chiar dacă ar, vrea aceste patrupede nu au ce lăsa! Cu toate că multora le este destul de dificil să treacă peste aspectul lor fizic bizar, pe care unii îl aseamănă unui extraterestru, sunt animale de companie ideale pentru familii. Trebuie subliniat faptul că nu sunt chiar complet lipsite de păr: acestea au un puf fin și plăcut la atingere care le acoperă întreaga suprafață a corpului. Au pielea zbârcită, caldă și catifelată la atingere, datorită pufului. Sunt inteligente, curioase și chiar amuzante, fiind prietenoase și adorând compania oamenilor.

Cornish Rex
Cornish Rex

2. Cornish Rex evită expunerea la soare

Continuăm cu o rasă de pisici care nu lasă păr, cu toate că are blană. Exemplarele Cornish Rex au blană scurtă și moale, ceea ce le aduce și unele probleme și bătăi de cap stăpânilor, ele preferând să stea mai mult în casă, ca să evite expunerea la razele puternice ale soarelui. Sunt pisici independente, curajoase și foarte inteligente. Pot fi dresate și schiar scoase la plimbare în lesă. De fapt, mulți le aseamănă câinilor, pentru că le place să aducă înapoi obiectele care sunt aruncate, au nevoie de atenție și afecțiune. Nu au probleme medicale, în general, însă pot dezvolta cardiomiopatie hipertrofică și luxații patelare.

Pisica Javaneză
Pisica Javaneză

3. Pisica Javaneză are cea mai simpatică privire și face parte din categoria de pisici care nu lasă păr

Cu toate că este acoperită de o blană deasă și mătăsoasă, nu trebuie să îți faci griji legate de păr în cazul pisicilor javaneze. Sunt foarte comunicatice, mieunând de fiecare data când vrea să atragă atenția stăpânului. În plus, sunt și ușor de dresat. Au tendințe de îngrășare, de aceea dieta lor trebuie stabilită cu atenție și grijă. Blana lor este ușor de îngrijit, având nevoie de o periere săptămânală. Este, în general, o pisică sănătoasă.

Pisica Bengaleză
Pisica Bengaleză

4. Pisica Bengaleză – leopardul în miniatură ce adoră apa

În mod surprinzător, exemplarele din rasa Bengaleză sunt pisici care nu lasă păr în casă. Sunt superbe, seamănă cu puii de leopard, de la care au împrumutat chiar și unele trăsături de comportament. Nu sunt deloc agresive, însă au nevoie de multă activitate fizică. Spre deosebire de restul pisicilor, Bengaleza nu este deranjată de apă. Dimpotrivă, este chiar și o bună înotătoare.

Russian Blue/ Albastru de Rusia
Russian Blue/ Albastru de Rusia

5. Russian Blue/ Albastru de Rusia – bijuteria cu ochi verzi

Russian Blue sau Albastru de Rusia este una dintre cele mai frumoase rase de pisici care nu lasă păr. Blana argintie, mătăsoasă și groasă, scoate și mai bine în evidență ochii verzi superbi ai acestor animăluțe de companie. Însă frumusețea se întreține destul de greu. Trebuie periate cel puțin o data pe săptămână. Sunt tăcute, calme și inteligente. Sunt pofticioase, așa că nu trebuie să li se lase mâncare la discreție.

Pisica Siberiană
Pisica Siberiană

6. Pisica Siberiană, uriașul din categoria de pisici care nu lasă păr

La aproape 7,7 kilograme, Siberiana este una dintre cele mai mari rase de pisici domestice. Au o blană superbă, lungă și groasă, ce le protejează de temperaturile scăzute și ține umezeala la distanță de pielea lor. Sunt mereu lipite de stăpân, urmându-l oriunde s-ar duce prin casă și urăsc singurătatea. Adoră să se joace, la fel ca și Cornish Rex, sunt tăcute și simt nevoia să fie ținute în brațe și mângâiate.

British Shorthair
British Shorthair

7. British Shorthair, rasa-vedetă a rețelelor sociale

În ultimii ani, popularitatea rasei British Shorthair a explodat. Cu un corp robust, blană gri închis, scurtă și deasă și cu un zâmbet parcă desenat mereu pe față, este una dintre cele mai dorite rase de către iubitorii de feline.