Home » Life & Style » Planta banilor. Cum se îngrijește și unde e bine să o așezi în casă. Este aducătoare de noroc, bani și energie pozitivă

Planta banilor. Cum se îngrijește și unde e bine să o așezi în casă. Este aducătoare de noroc, bani și energie pozitivă

Nistor Alexandru / 26.11.2021, 12:43
Planta banilor. Cum se îngrijește și unde e bine să o așezi în casă. Este aducătoare de noroc, bani și energie pozitivă

După cum arată feng shui-ul tradițional, anumite plante sporesc belșugul și bogăția. Află care este planta banilor și unde o poți așeza în casa ta pentru a te bucura de beneficiile ei.

Planta banilor îți poate aduce belșug

Anumite plante îți pot aduce unele beneficii, potrivit feng shui-ului. Acesta este și cazul plantei banilor care, de regulă trebuie așezată în centrul bunăstării unei case, însă este potrivită și pentru alte zone. Atunci când vine vorba despre alegerea acestei plante, indicat este să alegi o plantă sănătoasă care să reprezinte planta banilor, astfel că energia este cea care aduce prosperitatea.

În momentul în care alegi această plantă, alege-o pe cea care ți se potrivește ție cel mai bine și pe care o poți îngriji cu atenție și dăruire. În cazul în care știi că de regulă plantele nu rezistă pentru că nu poți avea grijă de ele, orientează-te spre o plantă a banilor artificială. Dacă totuși vei opta pentru o plantă naturală, află că cele suculente, tropicale pot reprezenta o bună opțiune pentru tine, având în vedere că nu necesită o îngrijire specială.

Aceste plante au nevoie de foarte multă lumină și trebuie udate de îndată ce pământul lor este uscat. În cazul în care zona bunăstării din casa ta nu este bine luminată, alege varianta artificială sau o plantă care nu are nevoie de atât de multă lumină. În ceea ce privește îngrijirea plantei, în cazul în care ai ales un arbore de jad, află că frunzele acesteia sunt verzi și cărnoase, astfel că între iarnă și primăvară ea înflorește.

Florile acesteia sunt de culoare roz, iar dacă ai o astfel de plantă, ea nu are nevoie de foarte multă apă, iar în sezonul rece nu necesită apă deloc. Dacă atunci când vine vorba de apă, nu trebuie să îți faci griji cu privire la ea, totuși, lumina este foarte importantă. Poziționează astfel planta banilor într-un loc aerisit cu multă lumină.

planta banilor
Pachira Aquatica este cunoscuta si sub numele de Arborele Banilor

Unde trebuie să așezi planta

Crassula ovata sau arborele de jad este una dintre cele mai cunoscute plante pe care o poți găsi adeseroi la interior. Aceasta a fost denumită și ”copacul cu  bani” sau ”planta banilor”. Crassula este văzută ca cea responsabilă de bunăstarea familiei și menținerea energiei pozitive în cadrul căminului tău.

Floarea este foarte ușor de îngrijit și are o speranță de viață mare. Datorită frunzelor sale cărnoase, această plantă este potrivită pentru decorațiuni. Denumire de ”arborele de jad” provine de la culoarea frunselor sale care, la maturitate, ajung să aibă o culoare verde foarte similară cu cea a jadului. În unele culturi, această floare este oferită ca dar de nuntă.

Pachira aquatic sau castanul Malabar este un copac ce se menține verde în permanență și este originar din America Centrală și nordul Americii de Sud. Acesta atinge o înălțime de până la 20 de metri, iar dacă este crescut în ghiveci, nu poate crește atât de sus, rămânând un copăcel. Această plantă face și ea parte din cultura feng shui în ceea ce privește bunăstarea familiei.

Atunci când vine vorba despre locul în care să așezi planta banilor, cele mai recomandate locuri sunt cel al banilor din casa ta sau chiar în birou. Nu poziționa această plantă în baie sau în zona dragostei. Într-o cameră, zona bogăției se află în partea stângă cum intri pe ușă. Așează planta la expunere indifectă la lumină sau la o fereastră care este orientată spre nord. Totodată, poți roti planta în așa fel încât să crească dreaptă și nu orientată spre lumină.

Pentru ca sporul veniturilor să crească, înainte de a pune planta în ghiveci, pune acolo 6 monede și gândește-te la o persoană de succes, sănătoasă și bogată. De fiecare dată când o uzi, adu-ți aminte de această imagine. Exercițiul în sine te va ajuta să fii tot mai aproape de ghiveci. Acesta din urmă trebuie să fie de culoare roșie sau maro, însă poți opta și pentru maro, negru, auriu sau argintiu.