Home » Life & Style » Plante care nu au nevoie de lumină. Le poți așeza în orice colț al casei, rezistă la întuneric

Plante care nu au nevoie de lumină. Le poți așeza în orice colț al casei, rezistă la întuneric

Voicu Costin / 26.02.2022, 10:00

Plantele au fost mereu o opțiune foarte bună pentru oameni. Pe lângă beneficiile aduse în casă, ele înfrumusețează locul și oferă o notă de prospețime. Unele plante nu au nevoie de prea multă lumină, de aceea sunt ideale pentru apartamentele mai puțin încăpătoare și fără prea multă lumină. Vă vom prezenta mai jos o listă cu câteva dintre aceste plante!

Plante care nu au nevoie de lumină

Bambus norocos (Lucky Bamboo)

Dracaena sanderiana este o specie de plante cu flori din familia Asparagaceae, originară din Africa Centrală. A primit denumirea după grădinarul germano-englez Henry Frederick Conrad Sander. Planta este comercializată în mod obișnuit ca „bambus norocos”.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Este o plantă potrivită într-un spațiu restrâns, iar locul cel mai potrivit este o zonă cu lumină împrăștiată sau semiumbră deoarece lumina directă a soarelui provoacă îngălbenirea și arderea frunzelor. Temperatura ideală variază de la 15 la 22 °C. Se înmulțește prin tăierea unei părți a tulpinii chiar deasupra ochiului. Butașii se pot face pe tot parcursul anului.

Crin de pace (Planta cu pânze albe)

Trebuie remarcat faptul că există diverse specii de crini de pace. Sunt cunoscute aproximativ 36 de specii de crin. Această plantă este perfectă pentru a fi cultivată în interior.

Acest lucru se datorează faptului că este o plantă care cu greu are nevoie de lumina soarelui pentru a crește. Are frunze verzi și poate crește până la un metru înălțime. Florile sale sunt albe.

Planta păianjen (Voalul miresei)

Planta păianjen (Chlorophytum comosum), cunoscută si sub denumirea de „Voalul miresei”, este o plantă erbacee africană. Aceasta este populară ca plantă de apartament. Are frunzele lungi, înguste, dungate cu verde și alb. Periodic apare câte o floare, iar micile flori albe sunt înlocuite de plăntuțe tinere, ce pot fi ușor îndepărtate sau înrădăcinate.

Vara udați planta moderat. Pe timp de iarnă reduceți substanțial cantitatea de apă. Vara tolerează temperaturi de până la 31 de grade Celsius, iar pe timp de iarnă minim 10 grade Celsius.

Bromelia

Bromelia este o plantă specifică zonelor tropicale sau subtropicale, precum America de Sud sau America Centrală. Caracteristicile climatice ale acestor regiuni influențează comportamentul plantelor, dar și nevoile pe care le au. Datorită adaptabilității sale la temperaturi ridicate, aceasta este o plantă perfectă pentru apartament, care poate fi întreținută ușor, fără prea mult efort. Înfrumusețează încăperea în care este amplasată, prin coloritul său atractiv.

În ceea ce privește tehnicile de îngrijire este bine să știi că bromeliile au nevoie de o temperatură ambientală medie de 22-27 de grade Celsius pentru a putea crește în mod optim. De asemenea, umiditatea atmosferică este importantă, fiind o specie care provine din zone călduroase.

Potos (Iedera Diavolului)

Epipremnum aureum sau Iedera diavolului este o plantă perenă originară din Insulele Solomon. Popular se mai numește și planta telefon. În mediul său natural planta poate ajunge la înălțimi de aproximativ 12 metri. Cultivată în ghivece, Epipremnum poate ajunge la înălțimi de aproximativ 2 metri.

O udare exagerată va produce putrezirea rădăcinilor. Lăsați solul să se usuce în profunzime între udări. Pe perioada iernii reduceți semnificativ cantitatea de apă, udând chiar și la 7-10 zile. Această plantă prosperă cel mai bine în condiții de umbră parțială pe tot parcursul anului. Prea multă lumină va produce arderea frunzelor.

Ficusul

Este poate cea mai cunoscută și mai răspândită specie de ficus, foarte utilizată ca plantă de interior. În natură, acesta crește sub forma unui arbore, care poate ajunge și la 25-30 de metri înălțime și provine din pădurile tropicale ale Asiei. Ficusul Elastica este sensibil la frig și are nevoie de temperaturi de peste 12-15 grade Celsius.

De asemenea, din luna aprilie și până în septembrie, Ficusul Elastica se udă cu regularitate, solul trebuind să fie bine uscat. Udarea se face cu apă la temperatura camerei, preferabil, dimineață. Aveți grijă la udarea lui, căci dacă este în exces nu faceți decât rău plantei, care-și va pierde frunzele. Odată cu venirea toamnei, se va uda mai rar.

Filodendronul

Philodendron erubescens provine din Columbia. Denumirea provine de la frunzele sale mari, verzi și lucioase. Planta de Filodendron este benefică pentru interior, deoarece elimină din aer toxinele dăunătoare, cum ar fi benzenul.

Udați regulat, dar lăsați solul să se usuce ușor între două udări. Asigurați-vă că ghiveciul are un drenaj bun și găuri de scurgere deoarece nu e indicată o umiditate prea ridicată pentru rădăcini. Preferă lumina indirectă. Alegeți un loc mai umbrit deoarece nu îi place lumina directă a soarelui. Temperatura optimă e cuprinsă între 18 – 28 de grade Celsius.

Informatii

Adresa : București, Str. Gramont 38

Email : redactiei@stiridinlume.ro

Publicitate NEXT LEVEL EVENTS

E-mail: lucian.morteanu@nextlevelevents.ro

Telefon 0726 363 128