Home » Life & Style » Rețetă dovleac copt. 4 rețete ideale pentru un desert de toamnă delicios

Rețetă dovleac copt. 4 rețete ideale pentru un desert de toamnă delicios

Cojocaru Cristian / 12.10.2021, 16:49
Rețetă dovleac copt. 4 rețete ideale pentru un desert de toamnă delicios

Dovleacul copt este o adevărată delicatesă în acest anotimp. Află ce rețetă de dovleac ți se potrivește mai bine și pregătește-o celor dragi, în confortul casei tale.

Surprinde-ți apropiații cu o rețetă de dovleac

Dovleacul copt poate fi utilizat în multe rețete, fiind un desert aparte de toamnă. Indiferent de cum alegi să prepari dovleacul copt, fii sigur că cei dragi se vor bucura de aceste bunătăți. Află patru rețete simple și gustoase de dovleac.

Rețetă de dovleac copt

Ingrediente:

  • 1 dovleac de o mărime medie;
  • sare grunjoasă după gust;
  • ulei vegetal.

Mod de preparare: dovleacul trebuie tăiat în felii sau cubulețe și se înlătură deoparte. Așează feliile de dovleac într-o tavă peste care trebuie să presari ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. În cazul în care preferi ca acesta să fie mai dulce, ai grijă să pui o linguriță de zahăr pe deasupra. Pune apoi dovleacul la cuptor unde îl vei ține pentru o perioadă de 20 de minute. Rețeta e gata în doar câteva zeci de minute.

Rețetă de dovleac copt cu scorțișoară

Ingrediente:

  • 500 de grame de dovleac;
  • 100 g zahăr;
  • o linguriță scorțișoară;
  • 2 linguri de miere.

Mod de preparare: Pentru a prepara această rețetă, va trebui să încălzești cuptorul, iar într-o tavă să aplici o folie din aluminiu și apoi dovleacul. Felille de dovleac vor fi apoi acoperite cu o altă folie din aluminiu și lasă la cuptor la temperatura de 200 de grade, timp de 20-30 de minute. După ce ai scos dovleacul din cuptor, pune scorțișoară pe deasupra și zahăr, după care pune înapoi tava la cuptor pentru alte 10-15 minute, descoperit. Mierea se presară după ce acesta a fost scos de la cuptor.

rețetă dovleac
Afla cum poti pregati dovleacul cu miere sa ai parte de un desert gustos de toamnă

Rețetă de dovleac copt și umplut cu nucă și cireșe amare

Ingrediente:

  • un dovleac;
  • 30 de grame de unt;
  • dulceață de cireșe amare;
  • o cană cu apă;
  • nucă măcinată;
  • zahăr brun;
  • bucăți de ciocolată;
  • stafide.

Mod de preparare: După ce ai spălat bine dovleacul, utiliează un șervețel pentru a-l șterge bine. După aceea, taie capacul și curăță-l de semințe, timp în care poți amesteca nuca, zahărul, ciocolata și stafidele. În interiorul dovleacului se va pune apoi untul cu mixul respectiv și o cană de apă, după care trebuie băgat la cuptor pentru o perioadă de 2 ore. Acesta se servește cu toppin de dulceață de cireșe amare.

Rețetă de dovleac copt cu semințe de pin

Ingrediente:

  • un dovleac;
  • salvie uscată;
  • 1-2 linguri ulei de măsline;
  • semințe de pin;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare: Spală bine înainte dovleacul, după care se secționează în bucăți mici. Fiecare bucată se va afunda în sare, piper și salvie, după care se stropește cu ulei de măsline. Într-o tavă, așează hârtie de copt peste care vei pune bucățile de dovleac deja pregătite. Pune tava la cuptor la foc potrivit pentru o perioadă de 30 de minute. Cu cinci minute înainte ca dovleacul să fie gata, ai griă să pui pe deasupra semințele de pin, pentru un plus de aromă. Acesta se servește cald ca o gustare de toamnă.