Home » Life & Style » Rețetă gogoși răsucite pufoase. Secretul ca să iasă extrem de gustoase

Rețetă gogoși răsucite pufoase. Secretul ca să iasă extrem de gustoase

Cojocaru Cristian / 31.08.2021, 15:14
Rețetă gogoși răsucite pufoase. Secretul ca să iasă extrem de gustoase

Deserturile ne plac tuturor, iar dacă unii aleg să le cumpere, alții preferă să le facă acasă. Află cum poți prepara în confortul casei tale gogoși răsucite pufoase care sunt ușor de făcut.

Prepară gogoși răsucite pufoase acasă

Cu toții ne bucurăm când cineva ne invită la o porție de gogoși făcute acasă. Chiar dacă pentru unii pare a fi un lucru migălos, rețeta de preparare a acestora conține doar câteva ingrediente, iar procesul este unul simplu care nu necesită timp sau foarte multă experiență în bucătărie.

Poți face o surpriză plăcută familiei sau prietenilor, preparându-le gogoși răsucite pufoase. Pentru un plus de aromă, poți utiliza diverse dulcețuri precum cea de căpșune, vișine sau cireșe. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a preparat aceste gogoși delicioase cu care îi poți da pe spate pe cei dragi.

  • 200 de ml lapte;
  • 8 grame de drojdie uscată;
  • 100 de grame zahăr;
  • 400 de grame de făină;
  • 40 de grame de unt topit;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 ou;
  • 200 de ml de ulei.

Acum că ai aflat ce ingrediente ai nevoie, vei putea trece la treabă pentru a prepara cele mai gustoase gogoși răsucite pufoase pe care le poți combina cu dulceață, ciocolată sau pur și simplu doar cu zahăr.

gogoși răsucite
Reteta de gogosi rasucite pufoase

Metoda de prepare a gogoșilor răsucite

Metoda de preparare a acestui desert preferat de mulți oameni este una foarte simplă. Astfel, într-un bol mai mare adaugă laptele, drojdia uscată și zahărul și amestecă-le bine până la omogenizare. După aceea, acoperă bolul cu o cârpă din bumbac și lasă 15 minute deoparte. După aceea, peste acest amestec adaugă făina, unul topit, oul și o jumătate de linguriță de sare.

Amestecă toată această compoziție până devine un aluat și apoi frământă, peste care vei pune ulterior o cârpă din bumbac. Se lasă la dospit timp de 45 de minute. După ce acest timp s-a scurs, aluatul trebuie dezumflat și  frământat din nou, iar apoi secționează-l în bucăți mai mic, fiind modelate sub forma unui ou. Se așează pe o farfurie și se lasă acoperite.

Răsucește fiecare bucată în parte până capătă o lungime destul de mare, pe care o vei împleti. După ce ai terminat de modelat fiecare bucată în parte, lasă-le la crescut într-o tavă acoperită vreme de 20 de minute. La pasul următor, toarnă ulei într-o tigaie și pune gogoșile la prăjit. În momentul în care observi că acestea capătă o culoare rumenă, cu ajutorul unei furculițe întoarce-le pe partea cealaltă.

Într-un bol separat, pune suficient zahăr prin care să treci gogoșile proaspăt prăjite, apoi aplică un șervetel de hârtie pe o farfurie pentru a absorbi uleiul în exces. Vei vedea că aceste gogoși sunt fragede și pufoase. În funcție  de preferințe, poți pune într-un recipient unul sau mai multe tipuri de dulceață, astfel că poți diversifica cu diferite arome gogoșile răsucite.

Această rețetă este una dintre cele mai recomandate, indiferent pentru tipul de ocazie. Vei putea în acest fel să le prepari celor dragi ceva gustos pentru care cu siguranță vei fi laudat/ă.