Home » Life & Style » Rețeta omletei perfecte. Ce se adaugă lângă ouă. Ingredientul secret dezvăluit de un chef american

Rețeta omletei perfecte. Ce se adaugă lângă ouă. Ingredientul secret dezvăluit de un chef american

Violeta Badea / 27.01.2021, 15:27
Rețeta omletei perfecte. Ce se adaugă lângă ouă. Ingredientul secret dezvăluit de un chef american

Rețeta omletei perfecte. Ce se adaugă lângă ouă. Ingredientul secret dezvăluit de un chef american. Toată lumea se pricepe într-un fel sau altul să facă omletă. Pare cea mai simplă rețetă, iar mulți o preferă la micul dejun. Și totuși nu este atât de ușor de preparat. Un chef american a dezvăluit faptul că există un ingredient misterior care te ajută să o faci perfectă. Un astfel de truc poate face diferența și o poate face mai savuroasă, dar și mai pufoasă. O omletă bună pe care o servești dimineața poate fi secretul pentru o zi minunată și productivă.

De la cine a pornit rețeta omletei perfecte

Alton Brown ne-a dezvăluit care este secretul pentru o omletă de nota zece. Americanul s-a născut pe data de 30 iulie 1962 și s-a făcut remarcat de publicul din întreaga lume prin emisiunile culinare pe care le prezintă. Pasionat de tot ce înseamnă artă, acesta a cochetat și cu actoria, cu muzica și a scris câteva cărți renumite și vândute foarte bine. Alton Brown este realizatorul și prezentatorul show-ului de televiziune ”Good Eats” care a fost difuzat timp de 14 sezoane. Acesta și-a câștigat imediat publicul și a spart toate audiențele.

Americanul este autorul și a câtorva cărți despre mâncare și gătit, iar în una dintre ele a precizat și de ingredientul minune care face omleta mai bună. Cartea se numește „Everyday Cook”. Mai mult decât atât, Brown a apărut și în mai multe reclame pentru produsele General Electric. Iubit de public, acesta a făcut promovare pentru cuțitele Shun, iaurtul Dannon și pentru Heifer International.

Ambițiosul Alton Brown a decis să-și realizeze propria emisiune de gătit, deoarece era nemulțumit de show-urile culinare pe care le difuza American Television. Acesta a declarat în nenumărate rânduri că nu îi plac instrumentele cu un singur scop utilizate în bucătărie, însă pe câteva dintre ele le acceptă. Mai departe în acest articol vă vom prezenta care este ingredientul recomandat de acesta pentru a prepara omleta perfectă.

Alton Brown a dezvalui care este secretul pentru o omleta mai pufoasa
Alton Brown a dezvalui care este secretul pentru o omleta mai pufoasa

Rețeta omletei perfecte. Ce se adaugă lângă ouă

Omleta este preferata tuturor la micul dejun. Pare ușor de preferat, dar un anumi truc o poate face mai pufoasă să savuroasă. Cei care iubesc omleta cunosc deja faptul că nu este deloc ușor să obții o textură pufoasă. Alton Brown susține cu tărie că secretul este maioneza. Aceasta are rolul de a transforma omleta într-una mai delicioasă și cu un aspect mai plăcut.

Americanul a precizat în cartea pe care a scris-o „Everyday Cook” că este necesar să adăugăm o linguriță de maioneză și o lingură de apă înaite de a începe să le batem. Atenție! Câte o lingură dacă cantitatea este de trei ouă.

”Ouăle bătute sunt, în esență, o emulsie. De ce să nu le potențezi textura cu o altă emulsie? Dacă pui doar puțină, care oricum se dizolvă în procesul de gătire, omleta nu va păstra gustul de maioneză”, a precizat Alton Brown în cartea sa.

De asemenea, americanul a dezvăluit că mai folosește și unt. În acesta prăjește preparatul. Apoi, adaugă sare și piper. Chiar merită să încercați această rețetă, deoarece este delicioasă.