Home » Life & Style » Secretul somnului odihnitor. Cum alegi salteaua și patul

Secretul somnului odihnitor. Cum alegi salteaua și patul

Cojocaru Cristian / 17.02.2022, 17:43
Secretul somnului odihnitor. Cum alegi salteaua și patul

Secretul somnului odihnitor constă în patul și salteaua pe care le alegi. Aceste două obiecte de o mare importanță te vor ajuta să te odihnești pe deplin și a doua zi să te trezești energic și pregătit de a începe o nouă zi. Află cum să alegi atât patul, cât și salteaua potrivite pentru tine și dormitorul tău pentru a beneficia de aceste lucruri.

Patul și salteaua reprezintă secretul somnului odihnitor

Este foarte important să știi ce tip de pat și ce tip de saltea să alegi pentru a te simți cât mai confortabil atunci când vrei să te odihnești. Acestea îți vor satisface nevoile tale de somn și totodată îți vor reda energia de care ai nevoie în fiecare zi pentru a duce la bun-sfârșit obiectivele stabilite.

Patul este importnat pentru calitatea somnului, având un rol definitoriu în sănătatea ta. Durerile de spate din timpul dimineții pot fi un semn că acesta nu este tocmai cel de care ai nevoie. Așadar, poți opta pentru un pat ajustabil care îți va permite să ridici atât partea pe care îți odihnești capul cât și cea unde îți sprijini picioarele, în funcție de nevoile tale. Astfel, dacă ai probleme cu circulația, picioarele trebuie să stea așezate mai sus decât restul corpului. În ceea ce privește avantajele unui pat ajustabil reține că:

  • este foarte potrivit dacă obișnuiești să citești, să stai pe laptop sau să te uiți la TV;
  • poate preveni problemele de circulație și durerile de spate;
  • oferă un confort sporit în dormitor.

Un pat continentat este piesa de mobilier elegantă din dormitor, oferindu-ți atât suportul cât și confortul de care ai nevoie pentru ca a doua zi să fii odihnit. Acesta este combinat dintr-o tăblie de pat și un pat continenta, fiind locul perfect unde poți citi sau te poți uita la televizor. Totodată, datorită modului său de construcție, el va oferi un confort extra corpului tău. Avantajele de a alege un pat continental arată că:

  • este un pat complet cu picioare, cadrul, saltea și saltea superioară;
  • asigură un confort ridicat datorită combinației între saltea cu arcuri și una superioară cu spumă;
  • design-ul acestuia permite atsașarea unei tăblii;
  • durata de viață a unui astfel de pat este mult mai mare.
secretul somnului odihnitor
Alegerea saltelei este foarte importanta atunci cand vrei sa beneficiezi de un somn odihnitor

Alergerea saltelei

Saltelele pot fi din spumă sau pe arcuri, astfel că în funcție de nevoile tale, poți opta pentru una dintre aceste două opțiuni. Salteaua din spumă este un tip simplu de saltea care se poate așeza cu ușurință pe cadrul unui pat. Aceasta este confecționată dintr-un strat de spumă învelit într-o husă.

Ea este ideală pentru camera de oaspeți însă poate fi la fel de bună și pentru propriul tău pat, fiind deseori folosită în cazul paturilor ajustabile sau în cazul cadrelor obișnuite de pat. Cel mai important element al acestui tip de saltea este spuma care este inserată, după cum urmează:

  • spuma poliuretanică este cel mai popular tip de spumă, având mai multe grade de duritate și densitate;
  • spuma elastică are o greutate și o elasticitate maai mare, oferind saltelei o capacitate mai mare de susținere a corpului și totodată o durată de viață mai mare;
  • spuma cu memorie este un produs de calitate care are capacitatea de a se adapta conturului natural al corpului;
  • latexul este un material care respiră, astfel că se recomandă celor care le este cald în timpul nopții.

În ceea ce privește avantajele unei saltele din spumă, află că spuma este confortabilă și oferă un nivel ridicat de suport, fiind disponibilă în mai multe grade de calitate și fiind destinată paturilor obișnuite.

În cazul unei saltele cu arcuri, aceasta este formată dintr-un sistem de arcuri, materiale de susținere și husă. Ele sunt combinate în așa fel încât să ofere mai multe posibilități de confort și funcționalitate. Acesta trebuie așezată pe un cadrul de pat, fiind potrivită pentru paturile ajustabile sau cele continentale. Acestea for fi formate din mai multe tipuri de arcuri.

Avantajul unei saltele cu arcuri este că aceasta poate fi întoarsă pe partea cealaltă, redând totodată o fermitate diferită pe oricare dintre cele două părți, astfel că poți folosi partea cea mai potrivită pentru tine. În cazul unei saltele cu arcuri poți utiliza și o husă, fiind și aceasta importantă. Un alt avantaj al unei saltele cu arcuri este durata de viață, fiind mult mai mare decât în cazul unei saltele cu spumă.