Home » Life & Style » Semnificația secretă pe care o au trandafirii. Ce înseamnă de fapt fiecare culoare în parte

Semnificația secretă pe care o au trandafirii. Ce înseamnă de fapt fiecare culoare în parte

Manolică Anca / 12.05.2022, 09:04
Semnificația secretă pe care o au trandafirii. Ce înseamnă de fapt fiecare culoare în parte

Dacă a trebuit vreodată să cumperi trandafiri pentru cineva, știi că există o mulțime de culori diferite din care poți alege. Deși unii ar spune că este doar o diferență de preferință, semnificațiile culorilor de trandafiri pot juca de fapt un rol foarte important în mesajul pe care îl trimiți cuiva. Chiar dacă trandafirii sunt văzuți în mod obișnuit ca o expresie a iubirii, semnificația din spatele unui trandafir lavandă sau a unui trandafir galben este foarte diferită.

Semnificația culorilor trandafirilor

Dacă o imagine valorează cât o mie de cuvinte, atunci trandafirii proaspeți valorează cât un milion. Timp de mulți ani, trandafirii au rămas unul dintre cele mai populare tipuri de flori pentru nunți, evenimente, ocazii speciale, sărbători și multe altele. Această floare universală vine într-o varietate de nuanțe, deci cum știi ce culoare ar trebui să alegi?

Înțelegerea semnificațiilor culorilor de flori va adăuga un plus de emoție aranjamentelor tale. Haide să aflăm împreună ce semnifică fiecare culoare de trandafir în parte.

Trandafirii roșii

Trandafirii roșii sunt adesea considerați simbolul universal al iubirii. În cele mai multe locuri din lume, a primi trandafiri roșii, fie că este vorba de unul sau de un buchet, este modul în care spui „te iubesc”. Această semnificație a culorii trandafirului transmite iubire pasională, frumusete sau dorința de a fi cu persoana dragă.

Diferite nuanțe de roșu semnifică diferite grade de afecțiune. De exemplu, trandafirul roșu aprins tipic indică romantism, în timp ce o nuanță mai burgundă sugerează că sentimentele tale nu au fost încă dezvăluite.

Trandafirii roz

Trandafirii roz simbolizează recunoștința, grația și bucuria. În general, aceștia sugerează o blândețe în comparație cu trandafirul roșu aprins tipic. Ei sunt văzuți ca un semn de admirație atunci când sunt dăruiți cuiva.

La fel ca în cazul trandafirilor roșii, nuanțele variate de roz au toate semnificații diferite. Un roz închis este un mod de a spune mulțumesc pentru că ți-ai arătat aprecierea, în timp ce un roz palid indică blândețe, mai ales atunci când este dăruit pentru ocazii mai speciale.

Un trandafir roz mediu poate fi folosit pentru tot felul de ocazii, fie că cineva este în doliu, fie că vrei să spui mulțumesc, ceea ce îl face cel mai versatil dintre toate nuanțele.

Semnificația culorilor trandafirilor
Semnificația culorilor trandafirilor

Trandafirii albi

Albul a fost întotdeauna un simbol al purității, al inocenței și, în unele cazuri, al castității, iar în cazul trandafirilor, nu face excepție. Din acest motiv, trandafirii albi sunt adesea dăruiți la nunți și la alte ocazii speciale, cum ar fi botezurile și absolvirile.

Cu toate acestea, trandafirii albi pot fi dăruiți și ca semn de respect sau de amintire. Este un mod de a spune „Mă gândesc la tine”, ceea ce îi face alegerea potrivită pentru a trimite cuiva care suferă pierderea unei persoane dragi.

Trandafirii galbeni

Un simbol al prieteniei și al grijii. Nu trimite niciodată trandafiri galbeni cuiva de care ești interesat din punct de vedere romantic, deoarece acest lucru sugerează că ai prefera să rămâneți în zona de prietenie. De fapt, aceștia sunt unul dintre singurii trandafiri care nu au nicio semnificație romantică în spatele lor. Mai mult, uneori pot fi semn al geloziei.

Trandafirii portocalii

Trandafirii portocalii indică entuziasm și pasiune, ceea ce îi face un înlocuitor creativ pentru trandafirii de Ziua Îndrăgostiților și alte ocazii când oamenii cumpără de obicei trandafiri roșii. Trandafirii portocalii transmit romantism, dar nu la fel de mult ca un buchet de trandafiri roșii.

Dincolo de pasiune, cu amestecul său de roșu și galben, trandafirul portocaliu poate simboliza, de asemenea, o poveste de dragoste înmugurită sau una aflată în stadii incipiente, mai ales dacă acea poveste de dragoste a pornit mai întâi de la o prietenie. Acest lucru face ca trandafirii portocalii să fie un pariu sigur pentru fazele timpurii ale relației tale, dar oferă și o varietate față de trandafirul roșu pentru relațiile pe termen lung.

  • Trandafiri mov – adesea asociați cu regalitatea și splendoarea. fiind dăruiți în trecut regilor și reginelor. Cei violet intens sunt flori excelente pentru a trimite pentru o ocazie fericită sau o sărbătoare care îl fac pe destinatar să se simtă deosebit de special. Trandafirii deschiși, prin contrast, înseamnă „dragoste la prima vedere”.
  • Trandafirii albaștri – reprezintă mister și înțelepciune.
  • Trandafirii negri – o schimbare majoră sau un nou început.
  • Trandafirii verzi – semnifică forță, echilibru și perseverență, dar și speranță, evoluție și fertilitate.

Odată ce cunoști diferitele semnificații ale culorilor de trandafiri, poți trimite cu încredere persoanei iubite un buchet care să se potrivească cu sentimentele voastre. În plus, dacă te simți creativ și vrei să exprimi mai multe sentimente prin buchetul de trandafiri, alege unul în mai multe nuanțe. Asigură-te doar că incluzi culorile potrivite în funcție de ceea ce simți!