Home » Life & Style » Sfaturi pentru relații de lungă durată – cum faci o relație să țină mult și bine

Sfaturi pentru relații de lungă durată – cum faci o relație să țină mult și bine

Nechifor Ioana / 08.01.2021, 20:01
Sfaturi pentru relații de lungă durată – cum faci o relație să țină mult și bine

Sfaturi pentru relații de lungă durată. Uneori ne dorim să apară zâna cea bună cu bagheta magică și să ne dea soluția pentru o relație de iubire ca-n povești. Lucrurile se pot complica pe parcursul relației dacă nu știm să întreținem pasiunea, iubirea și respectul din cuplu. Este important să ne apreciem partenerul și să nu ne sfiim să-i recunoaștem asta. Sentimentele frumoase trebuie transmise pentru că ele vor degaja o atmosferă pe măsură și o energie pozitivă în cuplu.

Relații de lungă durată. Ce e bine să facem

În ziua de azi, relațiile de lungă durată se întâlnesc destul de rar. În general se produce ruptura pentru că obișnuim să vedem defectele unei persoane înaintea calităților. Ne axăm mai mult pe ce nu ne place decât pe ceea ce se merită cu adevărat.

În loc să explorăm partea bună, ne concentrăm atenția pe minusuri și pe lipsuri care ajung să ne smulgă toată energia.

Cu toții ne dorim o relație de iubire care să dureze până la adânci bătrăneți, să ne creăm un mediu plăcut în care să predomine armonia și fericirea. Adevărul e că fără mici eforturi din partea noastră nu vom reuși să atingem obiectul propus. Indiferent ce sfaturi primim din exterior, important este să realizăm că sunt lucruri care țin fix de noi.

Noi suntem responsabili pentru propria fericire. Dacă ținem cont de anumite criterii de bun simț, ne vom putea bucura de o relație de lungă durată, o poveste cu happy-end la care mulți dintre noi visează.

Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face

În primul rând este bine să te setezi după un principiu simplu care te va ajuta atât în viața de cuplu, cât și în relațiile cu colegii, șefii, prietenii și membrii familiei. Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.

Având în vedere că ceea ce dăm, aia ajungem să primim, este important să înțelegi că așa cum te aștepți la declarații de dragoste și gesturi frumoase și el își dorește să primească la rândul lui astfel de surprize minore care valorează însă enorm.

Prin urmare nu trebuie să aștepți de fiecare dată să ți să spună tot felul de complimente, poți tu să preiei inițiativa și să-i spui motivul simplu pentru care îl apreciezi. Îl vei face să se simtă bine și confortabil în preajma ta, iar asta vă va apropia și mai mult.

Înțelegere și susținere, lucruri esențiale într-o relație de lungă durată
Înțelegere și susținere, lucruri esențiale într-o relație de lungă durată

Comunicarea este cheia succesului

Nu degeaba se spune că arta comunicării este cheia succesului personal și profesional. Învață să vorbești, să spui ce simți, indiferent de trăirea pe care o ai, scoate la suprafață emoțiile. Este indicat să discutați, să vă cunoașteți așa cum sunteți.

Să știi ce îți place, să știe ce te fascinează. Să vă descoperiți. Dacă îi spui ceea ce te deranjează, nu înseamnă că discuția trebuie să se transforme într-o ceartă. Încearcă să-i explici pe un ton calm și liniștit ce anume nu-ți face bine și cum ai rezolva tu de fapt problema.

Dacă abordezi astfel lucrurile ai fi uimită să descoperi că el se va schimba și va încerca să țină cont de ceea ce vrei. Explicându-i frumos, nu la modul imperativ, vei reuși să dezbați clar și concret o chestiune care ție îți dă bătăi de cap. Deci, comunicarea este cheia, dar și modul de abordare. Este important să știi cum să pui problema.

Răbdare, perseverență și multă determinare

Sunt trei trăsături pe care vei reuși să le controlezi cât mai bine pe parcursul timpului. Vei observa că răbdarea, perseverența, dar și o doză mare de determinare îți sunt necesare într-o relație.

Trebuie să înțelegi că oamenii sunt diferiți, fiecare persoană are ritmul ei, motiv pentru care nu încerca să accelerezi lucruri în direcția dorită. Lasă-le să vină de la sine. Înțelege că așa cum ai tu pasiunile tale, așa are și el doleanțele sale.

Ai răbdare cu tine și cu el, pentru că în timp apar și schimbări și este important să te adaptezi și să gestionezi situația corespunzător. Nu ești pe un câmp de luptă, ci alături de persoana iubită. Prin urmare, oferă iubire și înțelegere ca să primești și tu la rândul tău aceleași sentimente frumoase.

Fără critici

Să fim serioși, nu sunt mulți dintre noi care ar accepta să fie mereu ținta criticilor. Dacă te nemulțumește ceva, abordează altfel problema. Încearcă să transmiți mesajul fără să sune a reproș.

În loc să-i zici nu ai făcut bine aia, încearcă să-i explici de ce e mai bine să procedeze altfel. Poți să-i dai un exemplu concret, dar ideal este să ții nervii departe de discuția voastră. Important e să te vadă degajată, cu o dispoziție bună, pentru că bărbații fug de conflicte și tensiuni.

Poți să deții controlul fără să țipi, să jignești sau să arunci un val de nemulțumiri. Arată-ți aprecierea pentru alte merite pe care le are și în felul ăsta îi vei arăta că are parte din plin de admirație și respect.

Relații de lungă durată
Relații de lungă durată

Stabiliți sarcinile

Este important să setați de la început anumite sarcini, responsabilități care să-i revină fiecăruia dintre voi. În felul acesta veți observa că munca în echipă este mult mai ușoară și mai productivă decât munca de unul singur.

Nu trebuie să te acapareze toate treburile din casă și să îți ia toată energia, roagă-l și pe el să te ajute. Dacă tu gătești, el poate să se ocupe de curățenie. Te va ajuta să economisești timp și prin simplu fapt că dă cu aspiratorul, se duce să cumpere pâine sau alte alimente, sau duce gunoiul.

Formați o relație, sunteți o echipă, vă puteți completa și din punctul ăsta de vedere.

Oferă-i libertate

Sună ca un clișeu, însă dacă vei realiza că nu e așa de rău ca fiecare dintre voi să aibă libertatea sa vei obține multe. În primul rând, multă liniște. Nu strica să aibă momentele lui, când iese cu băieții la o bere sau la o cafea. La urma urmei și tu poate îți dorești să ieși cu fetele la cumpărături în mall sau să vă întâlniți și să stați pur și simplu la povești.

Așadar, e normal ca și el să aibă spațiul său. Și tu ai nevoie de al tău. Nu e nimic rău să își dorești să te întâlnești cu prietenii.

Și încă ceva. Respectă-i prietenii, respectă-i familia. Abține-te de la comentarii răutăcioase care nu își au rostul și care ar putea să strice relația dintre voi.

Pasiunea în cuplu
Pasiunea în cuplu

Vorbe frumoase și pasiune

Știi cât de bine fac vorbele frumoase cu energie pozitivă și cu admirație? Dau o stare de bine și sunt gratis. Așa că nu evita să te folosești de ele, pentru că și el îți poate urma exemplu.

Nu trebuie neapărat să-i oferi lucruri materiale și costisitoare de ziua lui sau cu un alt prilej, fă gesturi minore dar încărcate emoțional. Sigur, le va aprecia și îl vei impresiona cu astfel de lucruri.

Poartă-te așa cum trebuie într-o relație de cuplu. Cu iubire, tandrețe, întreține pasiunea. Fă-ți timp pentru voi doi. Nu trebuie să fie totul numai despre muncă și alte obligații din viața de zi cu zi.

Ocupă-te și de viața voastră în doi. Îmbracă-te frumos, cucerește-l prin atitudinea și stilul tău.