Home » Life & Style » Știri mondene » 10 lucruri mai puțin știute despre Florin Călinescu. La ce post tv a ajuns, după plecarea de la Pro TV

10 lucruri mai puțin știute despre Florin Călinescu. La ce post tv a ajuns, după plecarea de la Pro TV

Manolică Anca / 24.09.2021, 14:30
10 lucruri mai puțin știute despre Florin Călinescu. La ce post tv a ajuns, după plecarea de la Pro TV

Florin Călinescu este un cunoscut actor și om de televiziune, iubit și apreciat de toată lumea pentru rolurile sale și pentru prestația de la show-ul de talente de la Pro TV. În rândurile de mai jos vei avea ocazia să afli unele lucruri mai puțin știute despre marele Florin Călinescu. De asemenea, vei afla și ce decizie a luat, după plecarea de la Pro TV.

Lucruri mai puțin știute despre Florin Călinescu

Un personaj apreciat și extrem de iubit în lumea actoriei și a televiziunii, Florin Călinescu are întodeuna glumele la el și debordează de o energie pozitivă molipsiotoare. El este omul căruia postul de televiziune Pro TV îi datorează o mare parte din succesul cu care a făcut istorie, fiindcă el a scris paginile de început. Dar hai să aflăm mai multe lucruri despre omul, actorul, omul de televiziune, omul de afaceri și managerul teatral, Florin Călinescu.

1. Carismatic și mereu vesel, în spatele zâmbetului său se află o imensă dramă. Florin Călinescu și-a pierdut soția, mama și tatăl, răpuși fiind de aceeși boală necruțătoare, cancerul. De asemenea, el și-a pierdut și doi copii: o fetiță care a murit la numai cinci luni, din cauza unei boli incurabile, și pe băiatul Luca ce s-a sinucis la 24 de ani, într-un hotel din Praga, după ce a intrat în depresia în urma morții mamei sale.

2. Florin Călinescu deține două apartamente în Capitală, unul în Timișoara și o casă de vacanță în Poiana Brașov, însă, spune el, cel mai bine se simte în localitatea Băbana, Argeș, locul natal al părinților. „Asta e comuna părinţilor mei, aici s-a născut tatăl meu şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Avem o casă în comuna Băbana, sunt lucruri foarte puternice care mă leagă de acest judeţ”, a declarat acesta, acum ceva timp. El deține două terenuri în localitate, pe unul dintre ele, situat pe un deal, la marginea pădurii, şi-a construit o vilă cu etaj.

3. Acum ceva timp, actorul a dezvăluit că dacă nu ar fi devenit actor, i-ar fi plăcut să se facă bucătar, aceasta fiind cea mai mare pasiune a sa.„La întrebarea arhicunoscută, dacă v-ați mai naște o dată, vă vedeți făcând aceași meserie, răspund, nu, și daca m-aș mai naște de o mie de ori, aș fi bucatar!”, a scris actorul pe o rețea de socializare

4. La capitolul ce nu îi place actorului să facă intră pescuitul. „Nu știu să prind pești și stau ca boul degeaba”, a dezvăluit Florin Călinescu acum ceva timp.

5. Florin Călinescu a fost parte din colectivul care a editat în 1991 primele numere din Academia Cațavencu. Printre cei 13 membri ai Așezământului Cultural Academia Cațavencu s-au numărat Mircea Dinescu, Doru Bușcu, Mircea Toma.

Florin Călinescu a semnat cu Prima TV
Florin Călinescu a semnat cu Prima TV

6. În 2003, actorul a fost și director de ziar. Publicația se numea Știrea Zilei și se dorea a fi un ziar popular.

7. Puțini știu de faptul că Florin Călinescu este și viticultor. Printre afacerile sale se numără și un pachet de acțiuni în procent de 51% la firma Fulmed din Mediaș, care deține circa 200 de hectare de viță-de-vie și se ocupă atât de producerea, cât și de îmbutelierea și distribuția vinului.

8. Florin Călinescu a candidat la alegerile parlamentare din 2008 pentru un post de senator de Pitești. Cu toate că a obținut 14.000 de voturi, nu a ajuns în Parlament, fiind preferat la redistribuire colegul său de partid, tot actor, Mircea Diaconu care obținuse numai 10.000 de voturi.

9. Florin Călinescu este președinte Partidului Verde, un partid mic, fără reprezentare în Parlament. Alegerea lui Florin Călinescu a fost făcută ca la carte, potrivit regulilor politicii, la Congresul Partidului Verde din 20 iulie 2019.

10. Actorul a fost și acționar, timp de un an, în 2000, la echipa de fotbal Rocar București, care fusese preluată la acea vreme de omul de afaceri Gheorghe Florea. „Am ajuns pentru că aveam o prietenie bizară cu Gheorghe Florea, care era ospătar pe la Orșova și în tinerețe mi-a dat doi mici și-o bere. Lui i s-a părut că dacă sunt pe cai mari la ProTV…Eu am venit cu drag, dar am zis că nu fac nimic”, a rememorat, acum ceva timp, pentru GSP.

La ce post tv a ajuns, după plecarea de la Pro TV

În vara aceasta, pe 18 iulie, Florin Călinescu anunța, pe contul său de Facebook, că își dă demisia de la postul din Pache Protopopescu. El a specificat faptul că renunță la colaborarea cu șefii trustului și, implicit, la emisiunea „Românii au Talent”, al cărei jurat era din anul 2015.

A fost pentru a doua oară când Florin Călinescu își anunță despărțirea de postul de televiziune la care a scris paginile de început. Acum, Florin Călinescu a făcut și primele declaraţii după ce s-a anunţat că va face parte din echipa Prima TV. El a spus că va avea o emisiune, din 19 octombrie, fără însă a mai da prea multe detalii despre ea. S-a rezumat doar la a spune că:

„Începând cu 19 octombrie, o să vedeţi ceea ce am vrut întotdeauna să fac, dar planurile vieţii sunt şi cu flux şi cu reflux”, a declarat el la evenimentul la care Prima TV şi-a anunţat grila de toamnă.