Home » Life & Style » Știri mondene » Câți bani primește de fapt câștigătorul de la Eurovision. Nu e așa cum se credea

Câți bani primește de fapt câștigătorul de la Eurovision. Nu e așa cum se credea

Alexandru Cazacu / 16.05.2022, 14:43
Câți bani primește de fapt câștigătorul de la Eurovision. Nu e așa cum se credea

În caz că nu știați, Mihai Trăistariu a obținut la ediția din 2006 a Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României. Nu cu mult timp în urmă, artistul a vorbit despre modul în care organizatorii ediției din acest an au gestionat situația voturilor. Haideți să vedem ce spune cântărețul despre modul în care s-a desfășurat concursul și câți bani primește câștigătorul de la Eurovision.

Câți bani primește de fapt câștigătorul de la Eurovision

Mihai Trăistariu a fost atât concurent la Eurovision, cât și membru al juriului. De fapt, el este artistul cu cele mai bune performanțe din partea țării noastre la celebrul concurs de muzică. Artistul pare să fie nemulțumit de organizarea Eurovision 2022 și nu înțelege modul prin care a fost gestionată situația voturilor.

Conform spuselor lui Trăistariu, câștigătorul de la Eurovision nu primește un premiu în bani, însă îi notorietatea acestuia crește după câștigarea concursului.

„În fiecare țară este scandal pentru că miza este foarte mare, este cel mai vizionat show TV de pe planetă și oricine reprezintă țara lui este foarte bine văzut, de aceea nici nu se dau bani. Premiantul nu câștigă nimic, dar notorietatea lui crește. Și eu cu melodia „Tornero” am colindat țara în lung și în lat și am fost difuzat la radiouri”, a declarat Mihai Trăistariu pentru spectacola.ro.

Mihai Trăistariu: „Anul acesta a fost și mai ciudat”

Artistul susține că este un fan înfocat al Eurovision, mai ales că a fost de 11 ori finalist al concursului muzical. Ba chiar mai mult de atât, urmărește absolut tot ce înseamnă „fenomenul Eurovision”. În urmă cu aproximativ o lună de zile, Mihai Trăistariu a fost solicitat de către un site să asculte cele 44 de piese străine și să le noteze. Așa că, înainte de a fi difuzate live în finală, el le-a ascultat.

„Am și fost rugat acum o lună de un site dedicat Eurovisionului să jurizez piesele, adică să ascult cele 44 de piese străine și să le dau note. Am ascultat o dată piesele înainte de a fi difuzate live în finala de sâmbătă. Uitându-mă la finală, mi s-a părut destul de dubios că noi am dat zero puncte Moldovei și Moldova zero României. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva, cu atât mai mult că piesa lor vorbea de frăția dintre România și Moldova.”, a adăugat artistul.

Câți bani primește de fapt câștigătorul de la Eurovision. Ce spune Mihai Trăistariu din acest punct de vedere
Câți bani primește de fapt câștigătorul de la Eurovision. Ce spune Mihai Trăistariu din acest punct de vedere

Totodată, Mihai susține că nu înțelege de ce România a dat 12 puncte Ucrainei, iar ucraineni nu au dat niciun punct României, mai ales că o parte din cetățenii acestei țări sunt refugiați și „pe la noi”. În plus, cântărețul spune că i se pare ciudat faptul că organizatorii au anunțat în toiul nopții unele nereguli, când pentru șase țări concurente s-a anulat votul juriului.

„Computerul lor a sesizat o asemănare, ca și cum s-au făcut niște aranjamente și în acest caz, cele șase țări nu au putut să-și dicteze notele juriului și tot un computer mulat un fel de votare, conform istoricului ultimilor ani.

Toate aceste lucruri i se par bizare artistului. Fapt pentru care, el se întreabă ce rol mai au jurații, dacă s-a ajuns să se noteze cu ajutorul computerelor.