Home » Life & Style » Știri mondene » Ce pensie are Cristian Țânțăreanu. Mărturisirea neașteptată făcută de celebrul om de afaceri

Ce pensie are Cristian Țânțăreanu. Mărturisirea neașteptată făcută de celebrul om de afaceri

Manolică Anca / 04.07.2022, 14:45
Ce pensie are Cristian Țânțăreanu. Mărturisirea neașteptată făcută de celebrul om de afaceri

Cristian Țânțăreanu este un bine cunoscut om de afaceri, dar și un personaj pitoresc în showbiz-ul românesc. Afaceristul, considerat ca făcând parte din breasla milionarilor de la noi din țară, a vorbit recent despre pensia pe care o încasează la cei 78 de ani ai săi. Vei rămâne surprins să afli cât primește pe lună de la stat.

Ce pensie încasează Cristian Țânțăreanu de la stat

Ajuns la vârsta de 78 de ani, Cristian Țânțăreanu se poate declara un om împlinit. Afaceri de milioane, bani mulți în conturi, o familie frumoasă, practic tot ce și-ar putea dori cineva de la viață.

Dar, deși este unul dintre cei mai bogați oameni de la noi din țară, Cristian Țânțăreanu spune că nu aruncă cu banii. Milionarul din Corbeanca a dezvăluit recent, într-un interviu cu Adiță Voicu, că este o fire chibzuită, fapt care l-a ajutat mereu să se descurce în viață.

Dacă prin intermediul afacerilor sale a reușit să adune o avere estimată la aproximativ 30 de milioane de dolari, nu la fel de bine stă la capitolul pensie. Cu toate că mulți ar crede ca primește de la stat o sumă frumușică de bani, acesta a dezvăluit că încasează o pensie de doar 2.500 de lei.

„Adiță: Ce pensie aveți?

Cristian Țânțăreanu: 2.500, cred.

Adiță: Și vă descurcați în viață, domnule Țânțăreanu?

Cristian Țânțăreanu: Foarte bine. Eu sunt chibzuit.

Adiță: Se poate pierde averea?

Cristian Țânțăreanu: Cât clipești.”, a spus Cristian Țânțăreanu în emisiunea Fiță cu Adiță.

Ce afaceri conduce Cristian Țânțăreanu

Celebrul om de afaceri s-a născut pe data de 16 aprilie 1944, la Fienți, județul Ialomița. Se estimează că deține o avere de aproape 30 de milioane de euro, bani pe care i-a făcut din afaceri cu imobiliare și construcții. Prima firmă și-a deschis-o în anul 1990, încercându-și atunci norocul cu tot ceea ce ținea de izolații.

Prima lucrare a durat patru zile, dar a scos profit cât un venit pentru un an de zile. Cristian Țânțăreanu nu a plecat în vacanțe cu acei bani, ci a investi până la ultimul leu. Astfel, acesta a devenit un om de afaceri prosper. Dar până să intre în această lume, Țânțăreanu a lucrat ca director într-o mare întreprindere de construcții.

Bărbatul deţine celebrul cartier de lux de la Corbeanca, denumit „Paradisul Verde”. Aici este și reședința sa, unde locuiește alături de soție,  iar lângă vila lui, la mai puţin de 50 de metri, a construit fiecărui fiu (lui Dragoş şi celor doi băieţi pe care îi are nevsta sa, Manuela, din prima căsătorie), în mod egal, pe câte 3.000 de metri pătraţi, câte o vilă, fiecare estimată la 600.000 de euro.

„Mi-am făcut testamentul după ce am aflat că am cancer. Averea familiei se ridică acum la 20-30 de milioane de euro. Numai spa-ul este 7 milioane de euro, casele la copii sunt fiecare vreo 600.000 de euro și am băgat 6 milione de euro în afacerea nouă cu complexul Pandemia. Nu există un moștenitor.

Eu sunt convins că ei gândesc că unul are mai mult și altul are mai putin. Ei sunt acționari însă egali în firmă. Toată averea e acum pe numele copiilor. Toți au afacerile lor, care nu se intersectează”, a dezvăluit Cristian Țânțăreanu la emisiunea „40 de întrebări” cu Denise Rifai, de la Kanal D, în urmă cu ceva timp.