Home » Life & Style » Știri mondene » Cine este și cu ce se ocupă soțul Monicăi Pop. Puțini cunosc aceste detalii

Cine este și cu ce se ocupă soțul Monicăi Pop. Puțini cunosc aceste detalii

Manolică Anca / 05.10.2021, 13:10
Cine este și cu ce se ocupă soțul Monicăi Pop. Puțini cunosc aceste detalii

Pe Monica Pop o știe toată lumea, fiind un renumit medic oftalmolog al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București. Însă, pe cât este de expusă este ea publicului, pe atât de discretă este prezența soțului ei, Mircea. Cine este și cu ce se ocupă soțul Monicăi Pop.

Cine este soțul Monicăi Pop

Monica Pop este un renumit medic oftalmolog român, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din București. Provine într-o familie de medici, fiind până în 2018 Manager Generalal Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, în prezent fiind șefă de secție în același spital. Totodată este cadru didactic universitar din anul 1983, în prezent Profesor Universitar.

Monica Pop s-a căsătorit în anul 1981 cu Dr. Ing. chimist Mircea Pop, cercetător științific în chimie organică. Este angajatul Centrului de Chimie Organică „C.D. Nenițescu” care aparține de Academia Română. Însă, pe cât de expusă publicului este medicul oftalmolog Monica Pop, pe atât de discretă este viața soțului ei, Mircea.

Mircea, soțul Monicăi Pop
Mircea, soțul Monicăi Pop

Medicul dezvăluia la un moment dat că întâlnirea cu soțul ei a fost esențială pentru ea și că el i-a fost un sprijin enorm din punct de vedere profesional.

„Noi nu am avut relații de genul ăsta, să ne impunem unul altuia ceva. El știa foarte bine că eu lipsesc mult de acasă. A fost o perioadă în care fiica mea era la o școală privată și știm prea bine că nu-i ușor, salariile medicilor sunt foarte mici.

Și făceam chiar și câte zece gărzi într-o lună pentru a putea s-o ținem la școală. Dar mie îmi și plăcea, am fost și sunt îndrăgostită de partea de urgență a meseriei ăsteia”, a declarat Monica Pop.

Are un venit de trei ori mai mic decât ea

Meseria de cercetător a necesitat studii intense și multă pricepere dar, cu toate acestea, el are un venit lunar de trei ori mai mic decât soția lui.

Potrivit celei mai recente declarații de avere făcută publică de Monica Pop, pentru anul 2020, diferența dintre veniturile celor doi este una foarte mare. Dacă documentul arată că ea încasează un salariu lunar de aproape 15.000 de lei pe lună, ei bine, se pare că soțul acesteia primește de trei ori mai puțin, respectiv 5.000 de lei.

Cuplul are o fiică, Letiția, în vârstă de aproximativ 33 de ani, profesor de limba franceză la un liceu privat din Capitală. Acum aproximativ doi ani, Monica Pop devenea pentru prima dată bunică de fetiță, Letiția aducând pe lume un copil frumos și sănătos. Printr-o postare pe rețelele de socializare, ea mulțumea spitalului și tuturor cadrelor medicale care s-au ocupat îndeaproape de fiica sa.

Monica Pop, alături de fiica sa
Monica Pop, alături de fiica sa

Medicul Monica Pop a fost diagnosticată cu cancer la colon

Medicul Monica Pop duce o luptă crâncenă cu cancerul. În urmă cu șapte ani, aceasta a fost diagnosticată cu boala cumplită și a trebuit să treacă prin numeroase tratamente cu chimioterapie. A dezvăluit că a trăit un șoc imens la aflarea veștii, după care au încercat-o fel și fel de sentimente: stres, spaimă, frică.

A spus că la început boala nu i s-a manifestat cu simptome. Singurele semne erau că la o distanță de două luni avea niște crampe destul de puternice, care o țineau aproximativ o zi. La fel ca orice persoană nu a dat prea mare importanță și lua un simplu tratament pentru colon iritabil.

Monica Pop a fost supusă la patru intervenții chirurgicale și, deși inițial reușise să învingă cancerul, boala a recidivat. Însă, ea nu renunță și continuă tratamentele și lupta cu nemiloasa boală. Au trecut mai bine de șapte ani de la depistarea bolii, dar lupta continuă.