Home » Life & Style » Știri mondene » Cine este și cum arată fosta soție a lui Putin. Președintele Rusiei a fost mereu discret cu viața privată

Cine este și cum arată fosta soție a lui Putin. Președintele Rusiei a fost mereu discret cu viața privată

Manolică Anca / 21.02.2022, 12:43
Cine este și cum arată fosta soție a lui Putin. Președintele Rusiei a fost mereu discret cu viața privată

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este un nume foarte sonor, cunoscut în toată lumea. Dar oricât de celebru ar fi, există o mulțime de lucruri pe care nu le știm despre el, fiindcă a lăsat să se afle doar ce a vrut el. Află mai multe despre fosta soție a lui Putin, o prezență foarte discretă în viața liderului de la Kremlin. Cum arată și ce face în prezent.

Totul despre fosta soție a lui Putin. Este fostă stewardesă

De-a lungul anilor, președintele rus nu a avut nicio problemă în a apărea în diferite ipostaze mai mult sau mai puțin amuzante, care au făcut ulterior furori pe internet. Totul a fost făcut cu bună știință, el trasând limite clare cu privire la ce trebuie sau nu să se vadă în spațiul public. Astfel, el a ținut în mod constant un aspect cheie al vieții sale sub tăcere: interesele sale romantice.

Despre fosta soție a lui Putin, Lyudmila Putin (Ludmila), se știe că a lucrat cândva ca stewardesă, o slujbă foarte râvnită în epoca sovietică. S-au cunoscut la începutul anilor 1980, când un prieten comun i-a invitat pe amândoi la teatru. „M-am împrietenit cu Lyuda, viitoarea mea soție”, și-a amintit Putin în ceea ce The Washington Post a descris ca fiind o „relatare lipsită de pasiune” pe fostul său site prezidențial.

„Am înțeles că, dacă nu mă căsătoresc pentru încă doi sau trei ani, nu mă voi căsători niciodată. Deși, desigur, îmi făcusem un obicei din a duce o viață de burlac. Lyudmila a dezrădăcinat-o”, a declarat Putin, potrivit theweek.co.uk.

Cei doi s-au căsătorit 28 iulie 1983, având două fiice, pe Maria (37 de ani) și Ekaterina (36 de ani). Una dintre ele este acum genetician, iar cealaltă matematician. Putin nu a vorbit niciodată prea mult în mod public nici despre copiii săi, spunând doar că are două fiice.

S-au despărțit după aproape 31 de ani de mariaj

Soții Putin și-au anunțat divorțul în 2014, la trei decenii de la căsătorie. Au dorit ca totul să decurgă în liniște, având în vedere faptul că Vladimir Putin era deja de ani buni unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii. Potrivit unei biografii a liderului rus, publicată în Foreign Policy acum 20 de ani, fosta soție ar fi povestit că a fost nevoită să nască singură primul copil al cuplului, pentru că el era plecat într-o călătorie de afaceri.

Vladimir Putin și fosta soție a lui, Lyudmila
Vladimir Putin și fosta soție a lui, Lyudmila

Atenția crescândă asupra lui Putin a descurajat-o pe femeie, fiind văzută rar în public spre sfârșitul căsătoriei, chiar și singură, ceea ce a stârnit speculații că ar fi fost la mănăstire. În 2013, The Moscow Times a relatat că aceasta i-a spus odată unui prieten că Putin este „un vampir”, la care Putin a replicat că oricine ar putea să o suporte pe soția sa timp de trei săptămâni „merită un monument”.

Nemții susțin că Putin și-ar fi bătut prima soție

Fosta sa soție ar fi susținut că, la întoarcerea lui din acea călătorie, Putin a ordonat ca fetița nou-născută să se numească Maria după mama sa, chiar dacă Lyudmila prefera numele de Natașa: „Am plâns o zi întreagă, dar apoi mi-am dat seama că nu aveam de ales și fiica mea avea să fie Maria”.

De asemenea, în 2011, presa din Germania a scos la lumină niște fișiere de arhivă de la agenția de spionaj din Germania de Vest, în care Putin era acuzat că își lovise soția în timpul petrecut în străinătate. Lyudmila ar fi devenit apropiată de un agent și i-ar fi povestit acestuia că soțul ei o agresa și că a avut numeroase relații în afara căsniciei.

Lyudmila, fosta soție a lui Vladimir Putin
Lyudmila, fosta soție a lui Vladimir Putin

Ce face astăzi fosta soție a lui Putin

După despărțirea de liderul rus, Lyudmila s-a mutat în Franța, acolo unde trăiește o nouă poveste de iubire alături de Artur Oceretnîi, un bărbat cu 20 de ani mai tânăr decât ea. Acesta este om de afaceri care lucrează în cadrul unei importante agenții de organizare de evenimente.

Cei doi locuiesc într-o casă situată lângă stațiunea franceză Biarritz, despre care se spune că ar costa nu mai puțin de 7 milioane de euro. Și asta în ciuda faptului că averea declarată a fostei soții a lui Vladimir Putin era una mai degrabă modeste, de doar câteva mii de dolari anual, în timpul căsniciei cu acesta.