Home » Life & Style » Știri mondene » De ce a făcut Cătălin Botezatu închisoare și ce a pățit în timpul detenției. Mărturisirile dureroase ale celebrului designer român

De ce a făcut Cătălin Botezatu închisoare și ce a pățit în timpul detenției. Mărturisirile dureroase ale celebrului designer român

Alexandru Cazacu / 15.09.2021, 10:06
De ce a făcut Cătălin Botezatu închisoare și ce a pățit în timpul detenției. Mărturisirile dureroase ale celebrului designer român

În cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Cătălin Botezatu a vorbit despre clipele de coșmar prin care a trecut când a stat după gratii. Care este motivul pentru care celebrul designer român a făcut închisoare și ce spune el despre perioada petrecută după gratii, veți afla în continuarea acestui articol.

De ce a făcut Cătălin Botezatu închisoare

Nu mulți știu că în urmă cu peste 25 de ani, Cătălin Botezatu a fost închis pentru aproape un an de zile, într-o închisoare din Italia. La vremea respectivă, el era la începutul carierei sale și a fost acuzat de bancrută frauduloasă. Ba chiar mai mult de atât, după ce a fost extrădat de autoritățile italiene, designerul avea să facă alte câteva luni de închisoare în Penitenciarul Rahova.

Invitat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Cătălin Botezatu a vorbit despre perioada în care a fost închis în Italia și de experiența care i-a marcat viața. Designerul susține că a fost încarcerat pe nedrept, fiind victima mafiei financiare.

”Da, am făcut închisoare nevinovat. Am fost victima unui complot, al mafiei financiare. Am luat un singur credit de 500 de mii de dolari, pe care l-am garantat cu niște proprietăți enorme față de suma pe care o luasem. Nu i-am folosit”, a spus Cătălin Botezatu.

Designerul a fugit din țară pentru că s-a temut pentru viața lui

Potrivit lui Botezatu, unii oameni influenți din România i-au dorit moartea, iar din această cauză a fost nevoit să fugă din țară. Designerul spune că a fugit din România după asociatul său, care plecase din același motiv. Iar asta nu e tot, deoarece odată ajuns în Danemarca, o altă grupare a vrut să-l omoare, însă a scăpat și a fost predat autorităților din Cremona.

”La momentul acela, atât eu cât și asociatul meu, aveam un imperiu în domeniul zootehnic și pentru că ne dezvoltam foarte rapid, oamenii de atunci au considerat că trebuie să ne închidă toate robinetele, inclusiv banii care veneau de afară, ca să ne forțeze să facem aceste credite”, a povestit Cătălin Botezatu.

De ce a făcut închisoare Cătălin Botezatu și ce a pățit cât a stat după gratii
De ce a făcut închisoare Cătălin Botezatu și ce a pățit cât a stat după gratii

Cătălin Botezatu, despre perioada în care a fost închis în Italia

După spusele designerului român, în perioada în care a stat după gratii în Italia nu a fost abuzat de alți deținuți. Cu toate acestea, el susține că unul dintre cei închiși acolo a încercat să-l omoare. Potrivit lui Cătălin, a avut noroc datorită unora dintre deținuți care îl protejau, pentru că îi ajuta să corespondeze cu iubitele lor.

”Am fost la câțiva pași distanță de un cuțit și de a fi omorât de un care era arestat acolo, probabil și cu niște boli mintale. Din dorința de a sta departe de acești oameni, toată ziua ocupam terenul de tenis și cine își dorea să joace, să aibă un partener, juca tenis cu mine. La un moment dat, acestui individ i s-a pus pata pe mine. Mi-a spus că am monopolizat terenul de tenis, deși eu stăteam acolo doar să nu mă duc în altă parte, și a venit cu un cuțit către mine și a vrut să mă omoare”, a relatat designerul.